Xbox live niet voor iedereen weggelegd

Xbox Live, Microsoft’s techniek voor online gaming voor haar Xbox, blijkt niet door iedereen zomaar gebruikt te kunnen worden, zo staat in dit artikel op CNet’s News.com

Het blijkt namelijk, dat Xboxen met een modchip aan boord geen gebruik van de dienst kunnen maken. Microsoft heeft hiermee haar woorden, die ze eerder al uitte, kracht bij te zetten.

In een document op één van de Xbox-forums is ook te lezen, dat Xbox Live de Xbox op aanwezigheid van modchips en gewijzigde/andere software onderzoekt en dat bij het vinden daarvan het serienummer van de Xbox op het netwerk wordt gelogd. Op die manier wordt die machine dan vanaf dat moment op het netwerk geweerd.

Een woordvoerder van Microsoft heeft toegegeven dat Xboxen met modchip geweerd worden en dat staat ook in de user agreement van Xbox Live. “Wij hebben de user agreement zo opgesteld, dat het het platform beschermt,” aldus de woordvoerder.

Maar niet alleen eigenaren van Xboxen met modchips hebben problemen, want ook ene Brian McDonald heeft problemen met het netwerk, sinds de test voorbij is en hij een normaal abonnement heeft op Xbox Live. Bij hem loopt zijn Xbox vast als hij klaar is met een spel, waarbij de melding wordt gegeven, dat zijn schijf vuil is. Volgens hem komt het door ‘DVD-spelers van lage kwaliteit, die in een eerdere serie Xboxen is ingebouwd’, maar Microsoft zegt van geen systematische schijfproblemen te weten.

Als laatste is er ook nog de groep mensen die Xbox Live via AOL willen gebruiken. Die hebben vooralsnog pech gehad, want Xbox Live werkt niet met hun Internet service. Microsoft is nog steeds in onderhandelingen met AOL, om toch toegang te kunnen verzorgen via hun netwerk. Overigens bestaat dit probleem ook voor de PlayStation 2 en de bijbehorende online service.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren