Rockstar in de problemen door minigame in GTA San Andreas

De laatste week was er in de Verenigde Staten flink wat commotie rondom GTA San Andreas. Dit vanwege de zogenaamde hot-coffee mod. Met deze mod kon de speler met CJ een seks-minigame spelen met Denise, de vriendin van CJ in Los Santos. In de minigame moest je door verschillende standjes te proberen de statisfactory bar op het maximum proberen te krijgen. Deze mod schokte de Verenigde Staten zo erg, dat zelfs senator Hillary Clinton zich ermee bemoeide en erop stond dat GTA San Andreas een Adults Only rating zou krijgen.

De maker van de hot-coffee mod beweerde dat hij slechts enkele verborgen scènes ontgrendeld en speelbaar gemaakt had. Rockstar wuifde deze beschuldigingen aanvankelijk weg, en verkondigde dat de modmaker de minigame zelf aan het spel had toegevoegd. Echter, de minigame is op de Playstation 2 versie ook te spelen. Doordat de PS2 versie verschenen is op een DVD die niet gemod kan worden, betekent dit dat Rockstar de minigame zelf in het spel heeft gestopt. Via een cheat kan de minigame ook op de Playstation 2 gespeeld worden.

Welke consequenties dit voor Rockstar en GTA San Andreas zal hebben is nog niet bekend. Het Entertainment and Software Ratings Board, dat eerder al een onderzoek startte naar de mod, zal zich verder over deze zaak buigen. Tot de mogelijke straffen behoren een forse geldboete voor Rockstar en een Adults Only rating voor het spel.

  1.   
    punk's avatar

    ja wate 🙄

  2.   
    Ariej's avatar

    Zo raar dat ze die minigame hebben gemaakt en op die dvd hebben gezet maar niet kon spelen :S

  3.   
    meatball's avatar

    Ag, wat zeuren die amerikanen zoals gewoonlijk weer, ze moeten eens x ergens anders druk mee maken, en nie met game waar een sexscene in zit. 👿

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    die amerikanen neuken er meer op los dan welk land dan oook :s schijnheilige kut mensen.

    btw die gta spel is 18 jaar en ouder dus mensen onder de 18 kunnen met niet eens zien (officeel) dan wat zeuren ze.

    of hebben amerikaanse 18+sers nooit tieten gezien ofzo :S

  5.   
    XGT_Spider's avatar

    Gaat Amerika klagen omdat er een sex mini game in gta sa zit.Amerika is de enigste land waar ze zoveel sex filsm maken

  6.   
    n00kie's avatar

    godver dit slaat egt op strond 🙂 geen reden om gta niet te kopen 🙂

  7.   
    gamer112's avatar

    dat amerika zo reageerd of ze daar nog nooit wat tieten enzo hebben gezien man en voor die mod moet je toch je spel als nog patchen dus wat maaken ze zich druk alleen die vieze gastjes die downloaden zo iets

  8.   
    gamer1's avatar

    ach ja rockstar kon dat verwachten dat ze een geldboete zouden krijgen.
    Eigenlijk vind ik het een beetje dom van rockstar dat ze die minigame erin hebben gezet ze weten toch dat die amerikanen zo GEVOELIG zijn voor die dingen

  9.   
    WW's avatar

    (Not @ voorgaande reactie)

    Wat een onzin. Als je naar een film gaat waar een sexscene in zit (probeer maar eens een film uit te zoeken waar die níet in zit..) heeft die film toch ook niet gelijk de status van “adults only”? Denk maar eens aan “Turks fruit”.

  10.   
    kimberlypauwels's avatar

    ja en kheb zelfs al een screenshot daarvan gezien en er is nog nie eens bloot te zien ze hebben allebei nog de kleren aan in een film is het soms nog erger.

  11.   
    Fawaka-W's avatar

    kep de coffee mode op mijn pc staan in video file
    en je ziet geen moer

  12.   
    gamer112's avatar

    je hebt ook al v2 als het goed is las ik op gtagaming daar hebben ze geen kleren aan

  13.   
    Fawaka-W's avatar

    ja die heb ik

    maar t is niet erg ofzo

  14.   
    gamer112's avatar

    ja die amerikanen maken het gewoon erg

    maar ze zijden dat het spel 17+ was bij rockstar ik heb het spel 1 dag voor de release en bij mij staat er toch echt 18+ op

  15.   
    infrared's avatar

    OMFG wat een n00bs, wat maakt het nou uit als er zo’n minigame in zit vroeg of laat komen “kleine kinderen’ er tog wel achter.

  16.   
    CrazyBee's avatar

    Omg..