Blizzard verbiedt WoW clan voor homoseksuelen

Jonathan Finney, woordvoerder van de organisatie Stonewall welke streeft naar gelijke rechten voor homoseksuelen, heeft zich uitgelaten over Blizzard, de ontwikkelaar van de MMORPG World of Warcraft. Toen een aantal personen een clan oprichtten voor homo- en biseksuelen, greep Blizzard in en verbood de clan. Volgens Blizzard zou een dergelijke clan aanstootgevend gevend kunnen zijn. In de gedragsregels van Blizzard staat dat dergelijke onderwerpen welke voor maatschappelijke onrust kunnen zorgen, niet zijn toegestaan. Daaronder valt politieke overtuiging, religie en dus ook seksuele geaardheid.

Jonathan Finney benadrukt dat de clan LGBT friendly zou worden niet LGBT only.

    “It seems to be okay for general chat to be flooded with [these terms], yet advertising for a GLBT friendly environment where we don’t have to deal with such language is deemed inappropriate,” Andrews stated.”

Blizzard hield echter voet bij stuk, maar begreep dat mensen met dezelfde interesses guilds vormen. Blizzard antwoordde:

    (…) However, topics related to sensitive real-world subjects – such as religious, sexual, or political preference, for example – have had a tendency to result in communication between players that often breaks down into harassment.”

En zo betekende dat voor de GLBT guild, waar ook hetero’s mochten joinen, de nekslag. Blizzard wil haar handen niet branden aan groeperingen met maatschappelijke overeenkomsten welke tot onrust kunnen lijden.

  1.   
    snowbob's avatar

    terecht dat ze het verbiede, is gelijk soort avn discriminatie van de hetero’s 🙂

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    vind dat blizzard het goed gedaan en en wat heb je een een clan voor alleen homo’s en bi mensen laat ze lekker allemaal bijmekaar spelen het is maar een spel

  3.   
    Oranje's avatar

    Tss, lezen, niet spammen. Er staat dat hetero’s ook mochten joinen. Jullie slaan allebei de plank volledig mis. 🙄

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    ik vind dat onderstuke maar een beetje moeilek teberijpen wat is bijv GLBT guild

    en ik heb het heus wel gelezen

    oke snap het nu wel maar waarom een clan op richten voor homo’s en bi mensen als hetero’s ook mochten joinen dan heb die clan toch ook al geen nut

  5.   
    Oranje's avatar

    En weer heb je niet goed gelezen! Ze vormden een guild voor mensen die niet de hele tijd met “gay/ghey” of “fag/faggot” liepen te schelden, omdat ze zich daaraan ergerden. De tekst is heel begrijpelijk hoor, je moet hem alleen goed lezen.

  6.   
    snowbob's avatar

    @ oranje

    denk dat jij ut niet goed vegrijpt.. toen blizzard maatregelen nam toen lieten ze pas hetero’s toe

  7.   
    Oranje's avatar

    Hmm, nou wat bracht je tot die conclusie, wat dat kan je namelijk nergens lezen.

    Blizzard verbood de clan, ze kregen niet eerst een waarschuwing ofzo. 🙄

  8.   
    Cirdan's avatar

    tja..amerikanen:P ergeren overal aan 😕

  9.   
    Design's avatar

    idd 😉