Films en tv-shows via Xbox Live gaan Microsoft enorme opbrengsten opleveren

Een nieuw marktonderzoek heeft onthuld dat Microsoft met de Xbox Live service waarmee tv-shows en films aangeboden worden, momenteel zeker goud in handen heeft. Door het omzeilen van de traditionele route via kabelmaatschappijen en andere vormen van beeldverspreiding, zal de dienst van Microsoft hen vele miljoenen gaan opleveren. Hoewel deze service via Xbox Live nog niet zo lang geleden is geïntroduceerd, ligt het volgens het onderzoek voor de hand dat dit een stevige ontwikkeling is die Microsoft voorlopig een hoofdrol biedt in de strijd om het rijk van IP video.

In een recent rapport is al een vroege voorbeschouwing gegeven op de mogelijke inkomsten die Microsoft zal kunnen genereren met deze film en tv-show service. Dit bedrag zal volgens analisten dit jaar al ruim 92 miljoen dollar zijn en het kan volgens hen oplopen tot een totaalopbrengst van 726 miljoen in 2011. Hierbij is voor de duidelijkheid alle andere content via Xbox Live nog buiten beschouwing gelaten.

Hoe indrukwekkend ze ook lijken, zijn deze bedragen slechts een minimale bijdrage aan Microsoft’s totaalomzet. Als het bedrijf bijvoorbeeld dit jaar al ruim 726 miljoen dollar zou opstrijken aan video-diensten, dan zou dat neerkomen op slechts 1,6 procent van de totale omzet van ruim 44 miljard die Microsoft in het afgelopen fiscale jaar heeft geboekt. Desondanks zijn het natuurlijk wel berichten waar ze bij het bedrijf uit Redmond best blij van worden.

  1.   
    Copyc@t's avatar

    Tja microsoft heeft een melkkoe nodig …en ziedaar BINGO!!!

  2.   
    ChielB's avatar

    Een melkkoe? Of bedoel je cash cow?
    In elk geval heeft dit toch wel toekomst-perspectieven, dus is het niet verkeerd dat ze hierin aan het investeren zijn.