Dag des oordeels nadert: 26 september Europese release Halo 3

Halo 3 is een game waar veel Xbox 360 bezitters al tijden naar uitkijken. De multiplayer bèta start vanmiddag al voor alle gelukkigen die een bèta key hebben. Toch was er nog één belangrijk feit waar iedereen op zat te wachten: de releasedatum van Halo 3. Lange tijd werd het vage begrip ‘herfst 2007’ gehanteerd, maar dat kan in de ogen van ontwikkelaars en uitgevers net zo goed 31 december betekenen.

Gelukkig is er vandaag meer duidelijkheid gegeven omtrent de releasedatum, want zojuist is bekend gemaakt dat Halo 3 op 26 september in Europa zal verschijnen. Schrijf die datum dus maar vast in je agenda!

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. Over de Spike Rifles is nog niets bekend maar de Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

Bungie heeft voor Halo 2 een voertuig ontworpen genaamd de Mongoose. Dit is niet meer dan een twee-persoons voertuig waarmee je snel door de levels kunt razen. Het heeft dan ook geen wapens, maar dat wil niet zeggen dat het verder geen zin heeft om te gebruiken. Misschien betekent dit zelfs dat de levels in Halo 3 nóg groter zijn. Nog een nieuwe feature die in de game zal zitten versterkt deze gedachten sterk. Deze feature is namelijk een kanon waarmee spelers zich over de hele map kunnen lanceren. Terwijl de spelers door de lucht vliegen kunnen ze gewoon op vijanden blijven schieten, maar natuurlijk ook de vijanden op hun.

Wanneer de speler de X-knop gebruikt zal de volledige manier waarop Halo gespeeld wordt veranderen. Deze verandering wordt ‘Mum’ genoemd door Bungie. Net als in de voorgaande delen kun je in Halo 3 twee wapens tegelijk vasthouden. Het herladen van deze wapens gaat door middel van de bumpers. Met de linkerbumper (LB) herlaad je het wapen in je linkerhand en met de rechterbumper (RB) herlaad je het wapen in je rechterhand.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Over het aantal spelers is helaas nog niets bekend, maar we weten wel dat in Halo: Combat Evolved en Halo 2 slechts 16 mensen in een map konden spelen via Xbox Live en System Link. Het is te hopen dat Bungie het aantal voor Halo 3 toch minstens zal verdubbelen. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 zal op 26 september uitgebracht worden voor de Xbox 360.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    En dan ook nog ff wachten op de pc versie 😉

  2.   
    Rhemme's avatar

    Op mn hand getattooeerd!

  3.   
    Bumshakalakabum's avatar

    Ik kan de Halo 3 beta niet downloaden 😥 slaat nergens op schijt Bungie! 👿

  4.   
    Kilerden's avatar

    Bumshakalakabum schreef, "Ik kan de Halo 3 beta niet downloaden 😥 slaat nergens op schijt Bungie! 👿 "

    hoezo niet? {27 september dus 🙂 }

  5.   
    N360Gamer's avatar

    )GN(-Erik schreef, "En dan ook nog ff wachten op de pc versie 😉 "

    Kijk hoe lang we moesten wachten voor de pc-versie van halo 2, dus ik ben bang dat het wel langer als ‘ff’ zal gaan duren 🙁
    Het is btw wel een opluchting, meer vertraging kan ik echt niet hebben 🙄

  6.   
    BobbyB's avatar

    ik kan hem ook niet downloaden terwijl ik wel de beta key heb :S

  7.   
    Peter Stout's avatar

    Je kunt de beta downloaden als je Crackdown hebt gekocht of bijvoorbeeld een prijsvraag hebt gewonnen.

    Overigens was hij zojuist (14:45) nog niet te downloaden…

  8.   
    NLgabberNL's avatar

    er schijnt een halo 2 te zijn voor de pc.. die op vista werkt maar hij blijkt even “mooi” te zijn als halo op de xbox..

  9.   
    Neolite's avatar

    ik verklaar hierbij 26 september tot een heilige feestdag 😆