S.T.A.L.K.E.R. krijgt console aankondiging op de E3?

In een interview met CVG sprak projectleider Anton Bolshakov van GSC Game World over de betrekking van THQ producer Dean Sharpe met voor het vormen van de laatste versie van de game en vertelde hoe zekere features die origineel gepland stonden zijn afgevoerd of ‘voor de volgende herhalingen zijn bewaard’. Het zou dus heel goed kunnen dat Bolshakov hier hint naar een console versie en het is ook zeker niet ondenkbaar met de aankomende (weliswaar uitgedunde) E3, waar GSC al heeft aangegeven meerdere aankondigingen te doen. Het is dus maar even afwachten tot juli.

In het altijd sfeervolle Tsjernobyl komen weer radioactieve wolken vrij, waarna het leger besluit om een gebied van 30 vierkante kilometer af te zetten dat bekend staat als The Zone. Zo nieuwsgierig als de mens is, begeven steeds meer mensen zich naar The Zone, maar slechts een enkeling keert terug. Nog opvallender is dat ze bijzondere artefacten uit The Zone hebben meegenomen. Al snel ontstaat er een handeltje tussen de mensen die zich in het gevaarlijke gebied wagen, de Stalkers, en wetenschappers die zeer geïnteresseerd zijn in de artefacten. Als speler ben jij zo’n Stalker en aan jou de nobele taak om de geheimen van The Zone te ontrafelen en, nog belangrijker, te overleven!

Lees hier onze review.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl is inmiddels verschenen voor de PC.

  1.   
    The Illusionist's avatar

    Hoop dat ze er geen directe port van maken als dit waar is.

  2.   
    Tom's avatar

    Met een normale port heb ik eigenlijk niet veel problemen. Zolang het grafisch naar een hoger level wordt gebracht en de controls fatsoenlijk lopen op de consoles lijkt dit me ook een leuk spel voor bijvoorbeeld de Xbox 360.

  3.   
    Cirdan's avatar

    het zou best chill zijn als S.T.A.L.K.E.R op de PS3 komt 8)

  4.   
    FableFreak's avatar

    als ze mooie graphics maken voor de 360 wil ik hem wel maar stranglehold gaat wel voor voor mij 😀

  5.   
    GraveDevil's avatar

    OP de pc vond ik S.T.A.L.K.E.R. geen zak aan.. er staat RPG, maar als dat een RPG is, is Pokemon Red vor de GBC haast nog een betere RPG.. Alleen leuk voor de fans 😉

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    en hoe lang gaat het duren dan 😛

  7.   
    Ranzaap's avatar

    Crimineeltj schreef, "en hoe lang gaat het duren dan :P"

    Tot de E3 weer komt

  8.   
    Peter Stout's avatar

    Mooi, ik wacht dus nog even met deze game kopen…