Wii neemt de koppositie over in de console-oorlog

Nintendo mag zich de nieuwe marktleider van de consolemarkt noemen, zo stelt een rapport van de Financial Times. De Wii is wereldwijd inmiddels goed voor 9 miljoen verkopen, waarbij het Japanse merk Microsoft voorbij streeft, dat op zijn beurt 8,9 miljoen stuks van de Xbox 360 verkocht. Opvallend, aangezien de Xbox 360 al een vol jaar langer te koop is.

Volgens de Financial Times ligt dit aan de Japanse markt, waar Sony en Nintendo heer en meester zijn. Microsoft krijgt daar simpelweg geen voet aan de grond, terwijl de Wii en de PlayStation 3 overal ter wereld succesvol zijn. Een analist in Tokio vertelde: “The fact of the matter is that, despite the Xbox’s earlier launch in November 2005, it only sells in two markets – Europe and the US. Japan is home turf to Sony and Nintendo, so the Xbox is not a player at all. In contrast, Nintendo has been selling well in all three major markets.” De PlayStation 3 was erg laat op de markt en dat is terug te zien in de verkoopcijfers: op dit moment zijn er 3,7 miljoen consoles van verkocht.

Wat er in de nabije toekomst zal gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat de Wii snel in populariteit afneemt, de PlayStation 3 veel meer gaat verkopen naarmate de console goedkoper wordt, of dat ontwikkelaars zich massaal achter de Xbox 360 scharen. De tijd zal het leren, zeggen we dan zo mooi.

  1.   
    Syappie's avatar

    Ik mag geen console, ik heb een PC (een naar mijn zin goede 😀 ) en een Gamecube met mario, (altijd leuk als je met vrienden bent 8) )

  2.   
    LXZ-76's avatar

    Het enige wat je als gamer echt kan zeggen over de console wars is dat iedere console zijn eigen stijl en eigen games, ik heb een 360 omdat daar de vetste games naar mijn mening op uit komen. PS3 is voor mensen die echt net iets betere gfx willen dan de 360. (het beste van het beste zegmaar) en de wii is voor de echte party gamers.

    Dus deze cijfers zeggen mij eigenlijk alleen maar dat veel gamers de ps3 nog te duur vinden, de meerder heid party gamer is en de rest voor de 360 gaat omdat daar voor hun de leukste spellen op komen.

  3.   
    SjaakSnel's avatar

    8.9 miljoen verkochte xbox 360. En dan zeggen dat microsoft geen voet aan de grond krijgt?

  4.   
    xbox360's avatar

    xbox aan de top
    8) 8) 😛

  5.   
    BARTNuiten's avatar

    Je moet niet vergeten dat xbox al verkoopt sinds de zomer van 2006 en de wii nog ma vanaf novembe 2006 en de ps3 nog maar vanaf maart dit jaar

  6.   
    Rock-in's avatar

    Wederom Grosses Sheisse! Wacht maar de PS3 gaat ownen als : het een groter scala aan games krijgt, meerdere soorrten games en de prijs omlaag gaat. 🙂

  7.   
    BKiller's avatar

    robinjacobs schreef, "xbox aan de top
    8) 8) 😛 "

    jij bent dom…wii aan de top
    🙄

  8.   
    pertie's avatar

    wii is altijd leuk om met vriendinen te spelen 😆

  9.   
    Aquila's avatar

    🙁