Electronic Arts neemt BioWare en Pandemic over

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat ze een overeenkomst heeft gesloten met Elevation Partners om de VG Holding Corporation over te nemen voor het luttele bedrag van 620 miljoen dollar. VG Holding Corporation? Wellicht gaan er bij sommige gamers meer bellen rinkelen als bekend is dat binnen die corporatie de ontwikkelaars BioWare en Pandemic Studios schuil gaan. BioWare staat momenteel vol in de spotlights met de ontwikkeling van Mass Effect en Pandemic Studios werkt aan het veelbelovende Mercenaries 2: World in Flames.

Het is momenteel nog onduidelijk hoe de werkstructuren gaan lopen tussen Electronic Arts en haar nieuwste aanwinsten, maar het lijkt er op dat zowel BioWare als Pandemic gewoon op dezelfde vrije voet verder mogen werken. De overname is met ingang van 1 januari 2008 van kracht.

  1.   
    TheDude's avatar

    Ach ja, het zal wel weer genoeg standaard anti-EA geschreeuw oproepen, maar volgens mij zijn ze toch een stuk meer op kwaliteit en nieuwe concepten aan het richten (Army of Two, Skate). Zolang BioWare en Pandemic maar beiden hun eigen gang mogen gaan, zie ik toch vooral de voordelen van een rijke achterban. 8)

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    het voordeel van dit is: we weten nu teminste zeker dat de games multiplatform worden…

  3.   
    ChielB's avatar

    Mercenaries 2 was altijd al een multiplatform game en voor Mass Effect, zie:
    http://www.gamersnet.nl/nieuws/200710/bioware_geen_plannen_voor_een_ps3_versie_van_mass_effect/ 🙂

  4.   
    Tommy6769's avatar

    heb er niets op tegen, als ze maar niet gedwongen worden lauwe spellen te maken, maar gewoon mogen doorgaan waarmee ze bezig waren (btw, wel lekker gepland nu krijgt EA ook geld van Mass Effect)

  5.   
    gamer07nl's avatar

    EA koopt veel maar maken niet echt hele mooie super games. Assasins Creed is BV niet van hun en HALo ook niet.(ok Army of two ofzo is wel goed) Denken ze dat ze hiermee meer kans maken op een echt doorslaand succes.Werkt voorlopig nog niet echt. Hopelijk nu wel met Bioware

  6.   
    Gold_Thunder's avatar

    TheDude schreef, "maar volgens mij zijn ze toch een stuk meer op kwaliteit en nieuwe concepten aan het richten (Army of Two, Skate). "

    Die 2 games die jij noemt zijn de enige goede games die EA maakt. Ze zijn gewoon dikke uitmelkers die van geld houden, zoveel zelfs dat ze hierdoor games gaan verwaarlozen. Kijk maar naar FiFA, Need For SPeed, the sims en nog veel meer.

    Mass Effect is trouwens 80x zo beter als Skate(kut besturing) en Army Of Two.

  7.   
    TheDude's avatar

    Skate een slechte besturing? Wordt toch echt overal geprezen. Volgens mij is het gewoon te moeilijk voor je, da’s wat anders. 😆 En Mass Effect beter dan Army of Two…tja, lastig te zeggen aangezien het verschillende genres zijn en ze zijn nog niet eens uitgebracht. Beide games zijn overigens wel vele malen “zo beter als” jouw grammatica… 😛 😉

  8.   
    wa@'s avatar

    Ik vraag me af of jij Skate wel eens gespeeld heeft , Bovendien praat je over fifa en Nfs onzin want dat zijn topreeksen.

  9.   
    SjaakSnel's avatar

    Jammer 😥 😥

  10.   
    Tha Destiny's avatar

    wa@ schreef, "Ik vraag me af of jij Skate wel eens gespeeld heeft , Bovendien praat je over fifa en Nfs onzin want dat zijn topreeksen."

    FIfa is eeen goede game, maar per jaar komt er een deel met geen/weinig vernieuwing, pure uitmelkerij dus.

  11.   
    Tommy6769's avatar

    Tha Destiny schreef, "

    ”wa@” schreef, "Ik vraag me af of jij Skate wel eens gespeeld heeft , Bovendien praat je over fifa en Nfs onzin want dat zijn topreeksen."

    FIfa is eeen goede game, maar per jaar komt er een deel met geen/weinig vernieuwing, pure uitmelkerij dus."

    je hoeft het toch ook niet elk jaar te kopen? laat ze lekker duizenden fifa’s maken, ik snap niet wat iedereen moeilijk doet, je wordt niet verplicht.. (in tegenstelling tot bijv. xp -> vista)

    zolang ze de topontwikkelaars maar gewoon vrij spel geven…