2K Games: The Darkness sequel slechts een gerucht

Eerder vandaag dook het gerucht op dat er gewerkt wordt aan een nieuwe game van The Darkness. Dit kwam naar boven dankzij een medewerker van uitgever Top Cow Comics, dat de stripboeken van The Darkness uitgeeft. Om de geruchten snel de kop in te drukken, is uitgever 2K Games direct met een verklaring gekomen.

Volgens een woordvoerder is het allemaal “slechts een gerucht” en verder wenste men niet op het verhaal in te gaan. Maar waar rook is, is nog vrijwel altijd vuur. We verwachten hier spoedig meer over te horen…

The Darkness is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken. In deze game zul je spelen met Jackie Estacado, een huurmoordenaar en lid van een maffiafamilie. Via zijn bloedlijn is hij in het bezit gekomen van een aantal kwade, eeuwenoude krachten. Vanaf het moment dat hij volwassen wordt treden deze in werking en Jackie moet ze onder controle zien te krijgen. Maar als dat eenmaal zover is, dan is hij ook echt niet te stoppen.

Starbreeze Studios heeft onder andere al The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay op hun CV staan en daarom hebben we het idee dat het helemaal goed gaat komen. Daarnaast springt men zeer zorgvuldig met de verhaallijn om. Bij Starbreeze hebben ze namelijk geen stripboeken lukraak overgezet, maar verschillende hoofdstukken in het spel gestopt, die zij geschikt achtten voor een actievolle gameplay.

Lees ook onze duistere review!

The Darkness is inmiddels verschenen voor de Xbox 360 en Playstation 3.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Kep de strips nog nooit gelezen, en deze games lijken me maar een beetje vreemd, aan de screens te zien. Monsters en zo. Niet mijn ding. Ik ga liever met een gun tactisch te werk 😆

  2.   
    Bello 2185's avatar

    same here.

  3.   
    Gold_Thunder's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Kep de strips nog nooit gelezen, en deze games lijken me maar een beetje vreemd, aan de screens te zien. Monsters en zo. Niet mijn ding. Ik ga liever met een gun tactisch te werk 😆 "

    Hehe, The Darkness is tactisch met monsters omgaan. Maarja je moet er van houden…

  4.   
    Ika Q's avatar

    Strips zou je ook in de game kunne vinden als je genoeg collectables hebt,

  5.   
    TheDude's avatar

    Niet zo gek dat ze het ontkennen, gebeurt toch altijd. Zal vast wel binnen enkele maanden aangekondigd worden. Wel vette game trouwens. 8)