Originele Xbox-games binnenkort te downloaden op de Marketplace?

De Xbox 360 is al enkele maanden in blije afwachtig van een nieuwe patch. Deze is keer op keer uitgesteld en gaat inmiddels door het leven als de grote ‘Fall Update’. Naast een hoop verbeteringen achter de schermen en de gebruikelijke downloadable content-aanvullingen, zal deze Fall Update misschien interessanter worden dan eerst werd aangenomen.

Het Official Xbox Magazine beweert namelijk dat een hele hoop games voor de originele Xbox ter download aangeboden zullen worden via de Xbox Live Marketplace. De titels waarmee afgetrapt gaat worden, zouden Halo, Fable, Fahrenheit, Crimson Skies: High Road To Revenge, Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex en Burnout 3 zijn. Als startdatum noemt men 4 december.

Als prijs wordt er 1200 Microsoft Points genoemd, wat ongeveer een vijftiental euro’s is. De games worden vervolgens op je harde schijf opgeslagen.

Update: Het artikel op Computer and Videogames is inmiddels offline gehaald. Wat er nu precies aan de hand is weten we niet, maar hopelijk komt Microsoft ergens deze week met een nadere verklaring.

  1.   
    MC TiM's avatar

    Ik zie hier een markt in en zal er wellicht een aantal downloaden, mits er achievements in verwerkt zitten. Zou dat niet leuk zijn, oude games downloaden, maar nu met achievements erin!

  2.   
    Rhemme's avatar

    Ik denk niet dat Microsoft voor alle oude games achievements gaat programmeren. Bij games als Halo, Fable en Ninja Gaiden is dat al een stuk waarschijnlijker. Fingers crossed ๐Ÿ˜‰

  3.   
    PielePalle's avatar

    Yeah achievements in Halo zou echt vet zijn ๐Ÿ˜†

  4.   
    Headdy NL's avatar

    *hoopt or Lord of the Rigns: The Third Age* ๐Ÿ˜€

  5.   
    MC TiM's avatar

    Rhemme schreef, "Ik denk niet dat Microsoft voor alle oude games achievements gaat programmeren. Bij games als Halo, Fable en Ninja Gaiden is dat al een stuk waarschijnlijker. Fingers crossed ๐Ÿ˜‰ "

    Ik bedoel dan ook alleen bij de DOWNLOADS dat deze achievements erin zitten. Dit lijkt mij ook vrij logisch MS kennende, want nu gaan mensen die deze games al in hun bezit hebben, ze downloaden voor de achievements (tenminste degene die op een hoge gamerscore kicken). Anders zou het wel een mooie dienst zijn, is het niet zo dat ik net mijn xbox met alle bijbehorende games heb verkocht, maar af en toe eens zo een download (alleen met achievements anders voegt het niks toe!) zou er wel in kunnen zitten ๐Ÿ˜‰ .