Vervolg op The Darkness al uitgelekt?

De strips van The Darkness lopen in Amerika al vele jaren behoorlijk goed, maar zijn in Europa nooit echt doorgedrongen tot het grote publiek. Sinds juni van dit jaar kunnen we genieten van The Darkness op de Xbox 360 en PlayStation 3, maar het lijkt er op dat het daar niet bij zal blijven…

Een medewerker van uitgever Top Cow Comics, dat de stripboeken van The Darkness uitgeeft, heeft blijkbaar zijn mond voorbij gepraat toen hij meldde dat een vervolg op The Darkness momenteel in ontwikkeling is. Ontwikkelaar Starbreeze Studios schijnt al hard aan het werk te zijn om een sequel te maken, welke eind 2008 of begin 2009 voor de Xbox 360 en PlayStation 3 zal verschijnen.

Verdere details werden niet gemeld, hoewel de verwachting is dat het vervolg direct zal aansluiten op de verhaallijn van de eerste game.

The Darkness is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken. In deze game zul je spelen met Jackie Estacado, een huurmoordenaar en lid van een maffiafamilie. Via zijn bloedlijn is hij in het bezit gekomen van een aantal kwade, eeuwenoude krachten. Vanaf het moment dat hij volwassen wordt treden deze in werking en Jackie moet ze onder controle zien te krijgen. Maar als dat eenmaal zover is, dan is hij ook echt niet te stoppen.

Starbreeze Studios heeft onder andere al The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay op hun CV staan en daarom hebben we het idee dat het helemaal goed gaat komen. Daarnaast springt men zeer zorgvuldig met de verhaallijn om. Bij Starbreeze hebben ze namelijk geen stripboeken lukraak overgezet, maar verschillende hoofdstukken in het spel gestopt, die zij geschikt achtten voor een actievolle gameplay.

Lees ook onze duistere review!

The Darkness is inmiddels verschenen voor de Xbox 360 en Playstation 3.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Nadat ik het spel had uitgespeeld, wist ik al dat er zeker een volgende deel zou komen. 😆

  2.   
    JonsoN's avatar

    Idd eigenljk wel vrij logisch?..

  3.   
    ikketjuh's avatar

    Nog nooit van gehoord 😳

  4.   
    Darkknight's avatar

    ikketjuh schreef, "Nog nooit van gehoord 😳 "

    sirieus XD? dan word het tijd dat je deze game gaat spelen jongeman ik vind het namelijk een toppertjuh

  5.   
    ikketjuh's avatar

    *edit*
    nvm, heb geen 360 of ps3 (A)

  6.   
    Kostya's avatar

    Was wel te verwachten ja