Folklore krijgt downloadable content

Ontwikkelaar Game Republic en Sony hebben bekend gemaakt dat er nog deze maand downloadable content voor de game Folklore zal verschijnen. Er zullen nieuwe kledinstukken te verkrijgen zijn en in totaal vier nieuwe missies. De twee pakketten luisteren naar de namen Bottom of the Sea en The Kidnapped Folk.


Folklore is een donkere fantasy-adventure, waarin we kennis maken met de hoofdpersonages Keats en Ellen. Keats is een schrijver voor een derde-rangs occult magazine, maar toch is hij ook wel een realist. Ellen heeft op jonge leeftijd haar moeder verloren en is nog altijd bezig met het zoeken naar oude volksverhalen op het Engelse platteland. Hoewel Keats en Ellen elkaar niet kennen, zijn ze toch op elkaar aangewezen om een bijzondere legende te ontrafelen. Keats krijgt een telefoontje van een vrouw om naar het dorpje Doolin te komen, maar wanneer hij daar aankomt blijkt de vrouw vermoord te zijn. Op hetzelfde moment vindt Ellen een brief, die haar moeder vele jaren terug had geschreven, waarin Ellen gevraagd wordt om haar moeder in Doolin te ontmoeten.

Zodoende raken de verhaallijnen van Keats en Ellen verwikkeld in het mysterieuze dorpje Doolin, dat de grens is tussen dromen en werkelijkheid. Doolin is namelijk een portaal naar zeven ‘Netherworlds’, fantasievolle werelden vol met bijzondere wezens, geesten en monsters. In deze werelden leven diverse ‘folks’, die elk over unieke krachten beschikken. Door een folk te verslaan kan je hun speciale krachte overnemen en deze gebruiken tijdens je zoektocht naar de waarheid. Als speler kan je kiezen of je het avontuur met Keats of met Ellen beleeft, waarbij de game veel gebruik zal maken van de SIXAXIS-controller. Je zult letterlijk de krachten uit je vijanden moeten trekken om een folk te verslaan.

Folklore is reeds verschenen voor de PlayStation 3.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren