Heroic Map Pack voor Halo 3 op Xbox Live verschenen

Downloadbare content is een must voor online toppers op de Xbox 360. Natuurlijk wordt ook Halo 3 van nieuwe content voorzien en dat is vandaag gebeurd met het ‘Heroic Map Pack’. Tegen een vergoeding van 800 Microsoft Points (€9,52) krijg je drie nieuwe multiplayer maps.

De maps heten Standoff, Rat’s Nest en Foundry. Standoff is een symmetrische vallei, die zich volgens Bungie kan meten met de topper uit de originele Halo: Blood Gulch. Van Rat’s Nest heeft Bungie een doolhof gemaakt, begaanbaar voor grondvoertuigen en ideaal voor clans om in te strijden. Foundry is een echte Forge map: spelers kunnen creatief alles naar wens zelf neerzetten of weghalen in deze loods.

In de lente van 2008 zal dit Heroic Map Pack gratis te downloaden zijn, in de aanloop naar een volgende bundel met maps.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 is inmiddels verschenen voor de Xbox 360.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Een tientje voor 3 maps, zijn ze gek!? 😕 Alsof zo’n spel tegenwoordig niet genoeg kost, dan kan je toch wel iets gratis content verwachten…

  2.   
    Neolite's avatar

    je moet er wel wat voor over hebben ja 8), maar daar staat wel tegenover dat bungie hier wel met meerdere mensen aan gewerkt heeft. en die mensen moeten natuurlijk ook betaalt krijgen 😉

  3.   
    Kilerden's avatar

    w00t,

    echt vet,
    maar ik denk dat ik wacht tot dat ze gratis zijn 🙁 🙂

    weet iemand misschien wanneer dat ongeveer is,.
    of hoelang het duurde bij HALO 2?

    Gr, Kilerden

  4.   
    ChielB's avatar

    Dit zal waarschijnlijk gebeuren enige tijd voordat er een nieuw map pack verschijnt. Het is nog niet helemaal zeker wanneer dit zal zijn, waardoor het voorlopig op “lente 2008” staat.

  5.   
    Kaassouffl3's avatar

    Njaah ik vind de prijs wel oke. ik bedoel nieuw kost et spel 60,- en zitten 15? maps in.. dus prijs is okee! ik gaa ze zeker downloaden/kopen

  6.   
    Kilerden's avatar

    ”kaassouffl3″ schreef, "Njaah ik vind de prijs wel oke. ik bedoel nieuw kost et spel 60,- en zitten 15? maps in.. dus prijs is okee! ik gaa ze zeker downloaden/kopen"

    als je alleen voor de multiplayer koopt wel,. maar bij het spel zit ook de singelplayer…, dus als je hem dan vergelijkt is het wel aardig duur :P,. maarja, dat zeg ik. ik heb de Legendary edition XD :P.

    ik w8 wel tot lente 08,. 😛 bedankt ChielB. 😛

    Gr, Kilerden

  7.   
    Ika Q's avatar

    Blood Gulch ftw 😛 😆

  8.   
    delta62's avatar

    hmm.. ik wacht wel even tot ze gratis zijn.