Electronic Arts: Spore komt dit jaar ook naar de Mac

De veelbelovende game van Will Wright, Spore, laat maar af en toe wat van zich horen. Deze evolutionaire game was in 2006 al een van de meest opvallende games van de E3 en lijkt een bijzonder concept na te streven. Hoewel het geduld van alle fans behoorlijk op de proef wordt gesteld, blijft Spore voor velen een game waar echt naar uitgekeken wordt.

Electronic Arts laat vandaag weten dat Spore dit jaar ook voor de Mac zal verschijnen. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens het MacWorld 08 evenement, dat momenteel in San Francisco gehouden wordt. Voor deze Mac-port maakt men gebruik van de graphics wrapper van TransGaming Technologies, waarmee een transitie van PC naar Mac naar verluidt bijzonder makkelijk is.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen. De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De centrale hut waar de wezens samenkomen is te upgraden, zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity. Hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore staat gepland voor het 2e kwartaal van 2008 en zal verschijnen voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS en Mac.

  1.   
    LXZ-76's avatar

    Ik moet altijd bij spore denken aan de presentatie van robin williams. “look this creature can kiss its own ass”
    hilarisch.

    OT: juist dit is leuk voor de mensen die een mac hebben. Maar dat zijn er niet heel veel volgens mij.

  2.   
    TheDude's avatar

    Vergis je niet, er zijn bijzonder veel mensen met een Mac. Alleen als gamer kon je nog vrij weinig beginnen met een Mac. Gelukkig richten ontwikkelaar zich nu ook steeds meer op die markt. 🙂

  3.   
    Tha Destiny's avatar

    Deze game word echt supergaaf 😀

  4.   
    jacobdb's avatar

    @ lxz76 vond ik ook erg lol 😆

  5.   
    Lasso's avatar

    TheDude schreef, "Vergis je niet, er zijn bijzonder veel mensen met een Mac. Alleen als gamer kon je nog vrij weinig beginnen met een Mac. Gelukkig richten ontwikkelaar zich nu ook steeds meer op die markt. 🙂 "

    Zul je net zien dat je een dual OS kunt draaien op je Mac tegenwoordig. 😉