Goud kopen voor MMO is hetzelfde als geld uitgeven aan prostitutie

In een gesprek met Eurogamer heeft de hoofdman van Jagex, de ontwikkelaar van Runescape, het fenomeen ‘gold farming’ aan de kaak gesteld. Hij vergeleek daarin het kopen van in-game goud met naar de hoeren gaan:

“The biggest concern about illegal real-world trading is – sorry for this example as I know it’s not politically correct – it’s a bit like prostitution. It’s not necessarily the prostitution which is a problem, although you might have moral problems with it. The real problem is the organised crime that’s built around prostitution; the human trafficking, the drugs, etc.”

Het is al langer bekend dat het ‘farmen’ van in-game goud niet altijd op de meest mensvriendelijke manier gebeurt. Hij vindt het schokkend dat makers van veel MMO’s niets aan deze illegale handel doen. Maar hij denkt dat je het probleem het best aan kan pakken bij de wortel: het spel moet leuk zijn om te doen, zodat spelers niet eens de neiging hebben om bij een Chinese site aan te kloppen voor een extra virtueel zakcentje. Goede games om misdaad te bestrijden dus!

  1.   
    Jarek's avatar

    nou dat is toch wel iets anders hoor vind ik

  2.   
    jacobdb's avatar

    ze hadden een paar maanden geleden nog een gastje inmekaar gemept voor runescape 👿 was dat ook niet voor het geld van de acount ofzo..

  3.   
    martijnvi1's avatar

    runescape op zichzelf al spelen is hetzelfde als prostitutie

  4.   
    Ika Q's avatar

    Bijna ieder MMO heeft er last van. 100 gold for 1$ dollar gaan ze elke keer spammen.

  5.   
    MauriceV's avatar

    wel een domme vergelijking

  6.   
    Kaassouffl3's avatar

    Het is allebei geld voor plezier.. maar de vergelijking is natuurlijk beetje dom xD

    Maar et is ook ( in de vs enzo) illegaal allebei 😉

  7.   
    blackzion's avatar

    dat moet die hoofdman van runescape juist zeggen heel zijnn game zit vol met gold farmers die dingen aanbieden

  8.   
    JPO's avatar

    Tis idd nogal een vreemde vergelijking, hij had beter gewoon kunnen zeggen dat het schijtirritant is.
    Elke MMO game die ik nu gespeelt heb heeft er last van en vooral in de “steden” waar de meeste NPC’s vaak staan heb je er de meeste last van, het is vaak niet eens meer mogelijk om in de algemene chat iets te zeggen omdat het vaak door meer dan 5 verschillende aanbieders van online $$ wordt teniet gedaan, gelukkig kan je bij Fiesta deze gasten blocken alleen moet je dat wel elke dag weer opnieuw doen… en af en toe komt er een GM langs die deze gasten uit de wereld trapt maar ze gaan tegenwoordig ook in de grote speelvelden op veilige plekken staan te spammen.
    Maar als we er over nadenken dan is deze reclame er alleen maar omdat er dus idd mensen zijn die niet de moeite willen doen om op de normale manier aan hun geld te komen en dus via deze sites even snel een hele berg $$ binnenhalen. (trieste figuren) Uiteindelijk is het dus gewoon de schuld van een stel ontzettend luie hufters die niet de moeite en tijd willen nemen om op de normale manier aan hun geld te komen 👿

    Helaas want ik erger me vaak behoorlijk aan die ***** spammers

  9.   
    Neolite's avatar

    Ik vind het wel wat hebben die vergelijking 😛

  10.   
    Ranzaap's avatar

    Ik ga liever naar de Hoeren dan dat ik Runescape ga doen.

  11.   
    Nirusu's avatar

    Naar mijn mening een beetje een té overdreven vergelijking.

  12.   
    PaNNa's avatar

    Ranzaap schreef, "Ik ga liever naar de Hoeren dan dat ik Runescape ga doen."

    Die is goed :D!