NCSoft: Tabula Rasa is een financiële ramp

De MMORPG Tabula Rasa heeft in de media een behoorlijke indruk achter weten te laten, maar toch loopt het grote publiek blijkbaar niet echt warm voor deze game. De financieel-directeur van NCSoft, Lee Jae-ho, heeft in de Korean Times verteld dat Tabula Rasa een financiële ramp is gebleken. De sci-fi MMO zou het genre moeten wakker schudden en een volgende stap in de evolutie van real-time combat en battlefield strategie, maar uiteindelijk is het als een nachtkaars aan het uitgaan.

Tabula Rasa heeft vorig jaar bijna 3,5 miljoen euro opgebracht en NCSoft verwacht dat de game dit jaar nog ongeveer 10 miljoen euro zal opleveren. Toch is dat nog bij lange na niet genoeg om de kosten te dekken, die geraamd worden op ruim 66 miljoen euro. Als gevolg van deze tegenvallende resultaten zal NCSoft Austin, de tak die verantwoordelijk is voor de game, in moeten krimpen. Er zullen genoeg mensen aanblijven om de game verder te ondersteunen, maar voor de rest zal men zich op nieuwe projecten gaan richten.

Tabula Rasa is een massively multiplayer online actiegame en plaatst je midden in een epische, intergalactische oorlog. De inzet van de oorlog is het mystieke Logos, bijzondere tekens die in een speciale combinatie spreuken vormen waarmee extreme krachten losgelaten kunnen worden. Aan de ene kant van de oorlog strijden de Bane, een alien ras dat de Logos wil gebruiken om andere beschavingen te onderdrukken. Aan de andere kant vechten de Allied Free Sentients (AFS) om de Logos veilig te stellen en de Bane te stoppen.

Als speler duik je midden in deze heftige oorlog als een soldaat van de AFS. Voorzien van diverse futuristische wapens, krachtige explosieven en de krachten van de Logos moet je de vijand zien te stoppen en het universum weer bevrijden. Gebruik je stealth, slimheid en andere skills om winnend uit de oorlog te komen. Strijd in Player versus Player-gevechten of voeg je bij een clan om in heftige clan wars uit te vechten en in je eentje punten voor jouw clan te verdienen.

Tabula Rasa is eind 2007 verschenen voor de PC.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Ik vermaak me best wel met deze game 😆

  2.   
    JonsoN's avatar

    ze hadden deze game commercieler op moeten stellen, ,dan was er van te voren veel meer belangstelling geweest… lijkt mij best wel een leuke game… alleen ik had er nog nooit eens van gehoord tot ik hem gister in de free record shop zag liggen..:)

  3.   
    PS4owner's avatar

    haha falliet hahaha

  4.   
    RinusReetRidder's avatar

    Heb je wel gelezen wat er staat gek? Niks failliet maar ze zullen een afdeling gewoon inkrimpen en met andere afdelingen nieuwe projecten aanpakken. Wel jammer, leek een veel belovende MMO te worden.

  5.   
    SuperNova's avatar

    Als je de graphics bekijkt 😛

  6.   
    TheDude's avatar

    SuperNova schreef, "Als je de graphics bekijkt 😛 "

    Dan zien die er veel beter uit dan World of Warcraft. 😉