Sierra sluit deal over PROTOTYPE-strip

Uitgever Sierra heeft een deal gesloten met DC Comics, waardoor DC de rechten heeft verkregen voor een strip van PROTOTYPE. Het eerste nummer zal in augustus het daglicht zien. De strip zal gemaakt worden door WildStorm, een dochterbedrijf van DC Comics. Hank Kanalz, de algemeen manager van WildStorm, liet in een reactie weten erg verheugd te zijn over het initiatief. Hij en zijn team zijn erg onder indruk van de beelden die Sierra hen heeft laten zien van PROTOTYPE.

“PROTOTYPE’s back-story, visuals and gameplay are stunning, and we have every intention of bringing those core pillars to our book because this is a great opportunity to expand on the world they’ve created, and build something new and interesting for comic book fans.”

Bij PROTOTYPE zijn er gigantische hoeveelheden mensen op straat, er is heel veel detail in de omgevingen en er is een bijzondere hoofdpersoon. Deze hoofdpersoon gaat door het leven als Alex Mercer, een genetisch gemodificeerde held die wolkenkrabbers aan de buitenkant kan beklimmen en tegenstanders met één mep doormidden hakt. Die capaciteiten heeft hij hard nodig als een mutatievirus uitbreekt in hartje New York en er een oorlog ontstaat tussen de mutanten en het leger. Alex is officieel een mislukt experiment, maar dat betekent wel dat hij in het dagelijks leven iedereen kan zijn door het DNA over te nemen van anderen (en die personen daarmee te doden). Je kunt je omgevingen beïnvloeden en (militaire) voertuigen gebruiken tegen alles en iedereen.

Voor meer info lees je onze Fast Forward.

Prototype staat gepland voor 15 september 2008 voor PC, Xbox 360 en Playstation 3.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren