Team Chat: Call of Duty 4 – Variety Map Pack

Op vrijdag 11 april was het eindelijk zover: het Variety Map Pack verscheen op Xbox Live en kon vele online gamers blij maken met vier nieuwe mappen. Er hangt echter wel een prijskaartje aan van 800 Microsoft Points (ongeveer 9,30 euro). De nieuwe mappen zijn Broadcast, Creek, Chinatown en Killhouse.

Broadcast speelt zich af rondom een tv-station. De map kent verschillende alternatieve routes en leent zich uitstekend voor gevechten tussen grote teams. Dankzij meedere verdiepingen en gebouwen buiten op het terrein, is er ook veel floor-to-floor combat mogelijk.

Creek is een walhalla voor snipers. De omgeving bestaat uit een klein, open dorpje in een bosgebied, een alternatieve route via een grot en een groot ravijn met aan weerszijde veel struiken en hoog gras om jezelf te verbergen. Ben je goed in schuilen en heb je een vaste hand, dan is dit jouw map.

[SCREENSHOTS]

Chinatown is een remake van de klassieke map “Caretan” uit Call of Duty. In een mistige, nachtelijke omgeving zorgen de vele lantaarns en de maan voor een sfeervolle setting. Er zijn diverse straten, markten en winkels, waardoor het vaak aan zal komen op open gevechten.

Killhouse is een afgesloten loods, vol obstakels en parcoursen die voor militaire trainingen gebruikt worden. Zodoende heb je veel om je achter te verschuilen. Een perfecte map voor gevechten tussen kleine teams of Free For All-wedstrijden.

Voor deze eerste Team Chat legden we een aantal vragen voor aan iedereen op het
GamersNET-forum om eens te horen wat jullie van het Variety Map Pack vinden. Niet alleen komen spelers van het Map Pack aan het woord, maar voor het evenwicht hebben we ook eens de mening gepeild van een tegenstander van het Variety Map Pack.

Wieriemaster
– Welke map uit het map pack is je favoriet?
Creek is mijn favoriet. Ik ben zelf meer van de lichtere levels, want donker is te sneaky en vaak erg onoverzichtelijk. Gewoon lekker in de open lucht, met een goede balans voor snipers (schuilplaatsen), maar ook met genoeg open plaatsen voor de 1-op-1 gevechten

– Welke spelmodus speel je het liefst?
Mercenary deathmatch heeft mijn voorkeur, omdat ik zelf niet in een clan zit en het dus eerlijker voor mijzelf vind om in willekeurige teams te zitten. Het is ook altijd leuk om te zien hoe na 2 of 3 potjes het team elkaar steeds beter snapt en beter gaat samenwerken

– Wat vind je van het map pack in het algemeen en het prijskaartje?
Het Pack is leuk, maar het zou ook gratis kunnen. Het zijn alleen maar maps en Unreal geeft ze bijvoorbeeld wel gratis. Als er nieuwe wapens, ranks of perks bij zouden zitten, dan zou ik het goed vinden, maar alleen maps is een beetje kaal voor die prijs.

– Wat voor soort gamemodes of maps zou je graag nog zien in een eventueel volgend map pack?
Mischien iets met voertuigen, al denk ik dat dat onmogelijk is. Dan zou het hele spel aangepast moeten worden. Maar voor een nieuwe map denk ik aan iets als D-day, een strand (daar beginnen de aanvallers) en de bunker aan de duinen (daar zijn de verdedigers).

– Wat is je meest bijzondere online-ervaring met Call of Duty 4 (of het Map Pack)?
Een 20 kill streak en met één granaat 4 doden maken. Het is ook leuk om een teamgenoot te redden door de tegenstander die op het punt staat om hem te knifen neer te schieten.

Cabooter
– Welke map uit het map pack is je favoriet?
Hier ga ik toch voor Broadcast. De smalle gangetjes met kapotte kopieerapparaten brengen je helemaal in de sfeer. Diverse delen uit de singleplayer komen terug in deze map. Je kan flanken via het dak of je kunt er voor kiezen om via de gangen van het tv-station te lopen, waarbij het ene team buiten het tv-station begint. Dit team zal ook (als je Search en Destroy of Sabotage speelt) de bom bij de betreffende targets moeten planten om de game te winnen. Het andere team begint in een ruimte waar tv-opnames worden opgenomen. Dit team zal de targets moeten verdedigen.

– Welke spelmodus speel je het liefst?
Het liefste speel ik hardcore, en dan bij voorkeur Search en Destroy. De spanning is zo groot dat je bijna van je stoel valt. Search en Destroy is sowieso al spannend, maar het feit dat je in één schot dood bent maakt het extra spannend.

– Wat vind je van het map pack in het algemeen en het prijskaartje?
Het zijn gave maps, dat moet ik toegeven. Vooral Creek is weer helemaal nieuw. Toch vind ik ze te duur, want 800 Microsoft Points is voor 4 maps echt teveel. Ik had ze persoonlijk nooit meer dan 400 punten laten kosten.

– Wat voor soort gamemodes of maps zou je graag nog zien in een eventueel volgend map pack?
Ik zou graag old-skool Capture The Flag terug willen zien. Dat was ook altijd wel spannend. Qua maps vind ik het wel goed zo.

– Wat is je meest bijzondere online-ervaring met Call of Duty 4 (of het Map Pack)?
Een keer dat ik 6 kills in één rondje had met Search en Destroy. In Creek trouwens, dus dit is nog niet zo lang geleden. Ik had in het vorige rondje 3 kills gehaald, dus ik had UAV. Die bewaarde ik voor het volgende potje. Ik moest verdedigen, dus ik ging liggen bij Target B, in het beekje bij de grot. Ik zette de UAV aan en zag dat er niemand door de grot kwam. Toen pakte ik m’n M4 en rende door de grot naar de vijand toe. Ik zat achter de vijand. Het was heuveltje op, mes in z’n rug, heuveltje af. Schuurtje in, mes in z’n hoofd, schuurtje uit, enzovoorts. Zo had ik heel het vijandelijke team uitgemoord met een mes in één rondje.

RinusReetRidder
– Welke map uit het map pack is je favoriet (en waarom)?
Broadcast is erg vet, maar Chinatown heeft wel mijn voorkeur. De machinegeweren staan geweldig opgesteld daar en je hebt veel close combat. Ik vind de sniper nog steeds wat onnauwkeurig, wat in Creek zonde is. Daarom speel ik het liefste Chinatown, dat er nog sfeervol uitziet ook.

– Welke spelmodus speel je het liefst (en waarom)?
Domination is erg leuk om te spelen. Toch kies ik meestal wel voor team deathmatch en dan vaak de hardcore variant. Heel uitdagend, ook dankzij de beperkte HUD en snelle kills. Free For All is ook goed te doen, al ben ik daar niet zo goed in merk ik wel. Ik moet het van goede teamleden hebben denk ik.

– Wat vind je van het map pack in het algemeen en het prijskaartje?
Ik snap goed dat mensen het duur vinden, want je hebt al voor de game zelf betaald. Toch blijft het een eigen keuze om de mappen te kopen of niet. En als je aan die nieuwe mappen veel lol kunt beleven, dan lijkt het me best een goede investering.

– Wat voor soort gamemodes of maps zou je graag nog zien in een eventueel volgend map pack?
Er zijn al best veel maps, maar ik zou graag de mogelijkheid terug zien om alleen met die nieuwe mappen uit het map pack te spelen. Dit kon in het begin, maar inmiddels zijn de mappen weer voor alle spelmodes verwerkt. Ik zou wel graag meer dubbele XP dagen zien, dan gaat mijn ranking tenminste sneller omhoog.

– Wat is je meest bijzondere online-ervaring met Call of Duty 4 (of het Map Pack)?
Ik heb nog weinig ervaringen, want ik speel het pas een paar dagen sinds het nieuwe Map Pack er is. Toen heb ik ook meteen de game gekocht. Voorlopig speel ik af en toe, maar nog niet echt fanatiek. Wie weet komen die bijzondere ervaringen nog wel een keer.

Standley16
– Welke map uit het map pack is je favoriet (en waarom)?
Creek, omdat het een heerlijke sniper-map is. Je hebt er heel veel bosjes en er ligt een diepe, lege sloot in het midden zodat je zeg maar twee kanten krijgt en goed over en weer kan schieten met snipergeweren. Zelf gebruik ik in deze map heel veel de M40A3 Sniper met ACOG-scope en de M16 met een Red Dot.

– Welke spelmodus speel je het liefst (en waarom)?
Ik speel vaak Team deathmatch, omdat het gewoon leuk is om veel kills te maken en kill streaks te behalen. Search en Destroy vind ik ook wel leuk, omdat het heel tactisch is en je goed moet nadenken bij wat je doet. De Hardcore-varianten van S&D en TD speel ik omdat het nog tactischer is dan normaal, aangezien je geen HUD (radar, XP balk, ammo en de stand) ziet en je sneller dood bent dan nomaal. De spelmode HQ bevalt me ook wel.

– Wat vind je van het map pack in het algemeen en het prijskaartje?
Tien euro vind ik opzich wel mee vallen, maar het is volgens mij Microsoft dat er een prijskaartje aan hangt. Infinity zou het gratis doen, maar ik denk dat MS er weer geld uit moet slaan

– Wat voor soort gamemodes of maps zou je graag nog zien in een eventueel volgend map pack?
Het maakt mij niet zo veel uit. Als het volgende Map Pack net zo goed wordt als deze, dan ben ik weer blij.

– Wat is je meest bijzondere online-ervaring met Call of Duty 4 (of het Map Pack)?
Met vrienden spelen en in de Gamersnet-clan zitten.

Alfa_Warrior
“Waarom ik vind dat betalen voor een paar maps het niet waard is”
Dit komt omdat je deze mappen na een paar uur spelen toch wel weer zat bent. Maar ja, net zoals iedereen geldt toch wel: als je hebt betaald, dan wil je het gebruiken. Maar omdat je het dan teveel gaat spelen, begint het saai te worden. En dan ook nog het volgende: als je voor de PC mappen moet betalen straks, dan krijg je veel illegale downloads.

“Waarom ik vind dat er extra Perks moeten komen”
Dit komt vooral omdat ik vind dat de perks die we nu hebben opzich wel goed zijn, maar toch zou ik graag een paar extra dingen zien. Bijvoorbeeld 10% sneller rennen en Heli-Stealth, wat eigenlijk moet voorstellen dat de helikopter je veel moeilijker ziet (met 60%). Nu ziet de helikopter je haast niet als je ligt, maar met Heli-Stealth dan ook haast niet als je zit (“crouch”).

“Andere vernieuwingen die ik zou willen zien”
SOPMOD. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je meerdere dingen kan toevoegen aan je M4A1 SOPMOD, net zoals in het echt. Om dit te gebruiken moet je iets bij Perk 2 doen, wat dan SOPMOD zou heten. Dingen die bijvoorbeeld zouden kunnen zijn combinaties van een granaatwerper of silencer met een ACOG of Red Dot scope.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van deze Team Chat. Mocht je ook ergens je mening over kwijt willen, bezoek dan eens het GamersNET-forum en wie weet kan jij je hart luchten voor een volgende Team Chat.

  1.   
    Gerjann's avatar

    Erg leuk forum! 🙂

  2.   
    TheDude's avatar

    Veel sniper fans dus zo te lezen. 8) Toch altijd een heerlijk gevoel op de lange afstand een headshot maken. 😛

  3.   
    ckerigon's avatar

    oww wat is die chinatown vet :O:o

  4.   
    RinusReetRidder's avatar

    hehe, mijn bescheide mening staat er nog bij ook. 😀 Leuke reacties en inderdaad veel snipers hier, al zijn de close combat mappen ook erg vet. 🙂

  5.   
    Carmen07's avatar

    Ben zelf ook niet echt voor betaalde content, maar infinity ward verdient het toch wel. Wat een top game! 😆

  6.   
    Wouter's avatar

    Hé, ze hebben mijn verhaaltje ook gepost! Lachen. Ben erg blij met de nieuwe maps. Zeker een aanrader voor mensen die nog MS points over hebben! 😉

  7.   
    Gerjann's avatar

    Broadcost is vet.. zoals de missie in de campaign bij al die computers dat allemaal kapot gaat. Geweldig om door granaten en je machinegun op los te laten!! 🙂

  8.   
    Alfa Warrior's avatar

    Mooi.
    (YAY men reactie staat erbij :D)

  9.   
    jungler's avatar

    mooi gedaan

  10.   
    Ika Q's avatar

    LoL CoD 4 heb ik weg-gepleurd in een hoekje en daarna alsnog verkocht voor 20 euro. 😕

  11.   
    Wouter's avatar

    Ika Q schreef, "LoL CoD 4 heb ik weg-gepleurd in een hoekje en daarna alsnog verkocht voor 20 euro. 😕 "

    What the hell happened with your mind? 😮

  12.   
    delta62's avatar

    erg leuk hoor variety map pack, vooral creek!

  13.   
    svenrauws's avatar

    dude cod 4 is het spel van the future best game off all time hoe kan je daar nou niet avn houden het is actie actie tatics and gewoon total los schieten, deze maps zijn fucking pro en zeker creek die ga ik zeker fcking veel spelen ( nu mag je campen :D) en dan fucking veel snipen 😀

  14.   
    Gerjann's avatar

    svenrauws schreef, "dude cod 4 is het spel van the future best game off all time hoe kan je daar nou niet avn houden het is actie actie tatics and gewoon total los schieten, deze maps zijn fucking pro en zeker creek die ga ik zeker fcking veel spelen ( nu mag je campen :D) en dan fucking veel snipen :D"

    fucking jah 😛

  15.   
    Tollos's avatar

    goed gedaan GN

  16.   
    SjaakSnel's avatar

    Leuk stukje team mates:P

  17.   
    Ika Q's avatar

    Cabooter schreef, "

    ”Ika Q” schreef, "LoL CoD 4 heb ik weg-gepleurd in een hoekje en daarna alsnog verkocht voor 20 euro. 😕 "

    What the hell happened with your mind? 😮 "

    LoL niet veel. Ik vind het niet echt een uber-game. (singleplayer wel). Maar ik speel al veel jaren dit soort shooters. Dus mij intresse in CoD 4 is minder eigenlijk.

  18.   
    delta62's avatar

    Ika Q schreef, "

    ”Cabooter” schreef, "[quote=”Ika Q”]LoL CoD 4 heb ik weg-gepleurd in een hoekje en daarna alsnog verkocht voor 20 euro. 😕 "

    What the hell happened with your mind? 😮 "

    LoL niet veel. Ik vind het niet echt een uber-game. (singleplayer wel). Maar ik speel al veel jaren dit soort shooters. Dus mij intresse in CoD 4 is minder eigenlijk. [/quote]

    Je bent niet goed man, cod 4 is uber vet (vooral singleplayer) en de multi-player ownt!

  19.   
    ChielB's avatar

    Meningen kunnen verschillen natuurlijk, dat merkte je ook al aan de reacties voor deze Team Chat. 🙂

  20.   
    Ika Q's avatar

    delta62″]

    ”Ika Q schreef, "[quote=”Cabooter” schreef, "[quote=”Ika Q”]LoL CoD 4 heb ik weg-gepleurd in een hoekje en daarna alsnog verkocht voor 20 euro. 😕 "

    What the hell happened with your mind? 😮 "

    LoL niet veel. Ik vind het niet echt een uber-game. (singleplayer wel). Maar ik speel al veel jaren dit soort shooters. Dus mij intresse in CoD 4 is minder eigenlijk. [/quote]

    Je bent niet goed man, cod 4 is uber vet (vooral singleplayer) en de multi-player ownt![/quote]

    Dat is precies de waarom ik de game had gekocht “de game is ubervet”, was ook met Assassin’s Creed. En toch val het allemaal tegen. Voor mij hadden ze wel een single-player add-onn kunne adden, dan had ik cod4 wel meer gewaardeerd. Maar jah, wat ChielB al zei meningen verschillen. 😆

  21.   
    Standley16's avatar

    ik zie mijn mening er ook bij staan toch ben ik wel een beetje van mening veranderd kwa beste map ik vind broadcast toch nog wel echt ietsje beter als creek omdat het gewoon de perfecte mengeling is van close range en long range buiten heb je long to medium range en binne close ( toch heb je binnen in de groote tv/pc zaal ook nog medium range en dat maakt deze map heel vet. ook airsupport komt hier goed tot zijn recht omdat je binnen plek hebt om te schuilen voor de Airstrike’s en heli’s. zodat als je hardcore speel een heli niet te overpowerd wordt wat in sommige mappen wel zo is. ook zou ik graag zie dat je als je bijv. een 10 kill streak haalt je opnieuwe een UAV kan inroepen maar dan van een minute bijv. zodat het niet alleen leuk staat maar je er ook nog iets aan hebt.