Valve: ‘We lachen om sterfverhalen over de PC’

Als je kijkt naar de statistieken dan verkopen PC games beter dan die van de next-gen consoles. Valve’s marketing man Lombordi heeft gezegd dat Valve lacht om sterfverhalen over de PC. De ontwikkelaar is erg succesvol met de gamesoftware Steam en geeft al jaren games uit voor de PC.

    “We sort of laugh at it. Our games have all done really, really well, Steam has taken off and become this whole other business for us, Valve has never been in better shape–and yet everybody is talking about how in the PC world, the sky is falling.”

Hun eerste binnenhuis ontwikkelde game The Orange Box verkoopt als een trein en Valve is enorm gegroeid sinds de oprichting. Wat nou de PC is dood?

    “We’ve been doing this for 10 years now–actually 12 years since the company started, 10 years since the first game came out–and we’ve never been in better shape, financially or otherwise. The company is over 160 people now–it was 20 people when we shipped Half-Life. We’ve got multiple projects going–we were always a one-project-at-a-time group.”
  1.   
    ckerigon's avatar

    ze hebben gelijk ๐Ÿ˜›

  2.   
    GraveDevil's avatar

    Als de pc “sterft”, ben ik geen gamer meer. Pc gamer, of geen gamer, dat hou ik kort en simpel ๐Ÿ˜› Al koop ik een ps3, komt er een game voor beide uit, dan haal ik hem liever voor de pc.. Wat zou ik dan in godsnaam met een ps3 moeten? Niks, en daarom heb ik hem ook niet ๐Ÿ˜†

  3.   
    Ika Q's avatar

    Jah maar kijk, zei hebben steam dat is ook meer beveiligd tegen die illegale rotzooi. Meeste games hebben dat soort dingen niet. Valve hoeft zichzelf niet groot te maken ๐Ÿ˜†

  4.   
    meatball's avatar

    GraveDevil schreef, "Als de pc “sterft”, ben ik geen gamer meer. Pc gamer, of geen gamer, dat hou ik kort en simpel ๐Ÿ˜› Al koop ik een ps3, komt er een game voor beide uit, dan haal ik hem liever voor de pc.. Wat zou ik dan in godsnaam met een ps3 moeten? Niks, en daarom heb ik hem ook niet :lol:"

    idd, als de pc sterft, dan ben ik ook geen gamer meer ๐Ÿ˜‰ no pc gaming, no gaming at all ๐Ÿ˜€

  5.   
    Durex's avatar

    Als ze nu eens bij elke game een online activatie steken hรฉ dan zou van piraterij nog amper sprake zijn. Want steam is echt wel sterk in die dingen.

  6.   
    ZuOma's avatar

    De pc sterft niet..
    I’m sure of that ๐Ÿ˜€

  7.   
    Kaassouffl3's avatar

    Ik ben het met ze eens!

  8.   
    Uchiha linkz's avatar

    ๐Ÿ˜€ Zo hoor ik het graag.

  9.   
    Tadao's avatar

    ehm,zonder pc,zou ik hier nu niet zijn ๐Ÿ˜› .
    en dan zouden vele bedrijven instorten als pc sterft:P

  10.   
    GraveDevil's avatar

    Durex schreef, "Als ze nu eens bij elke game een online activatie steken hรฉ dan zou van piraterij nog amper sprake zijn. Want steam is echt wel sterk in die dingen."

    Men neemt Rainbow Six: Vegas 2, en laat iedereen een account aanmaken VOORDAT ze met uberhaupt ergens mee kunnen beginnen. Het zou dan moeten werken met een cd key bijvoorbeeld.. Dan heb je dus ook geen piraterij meer ๐Ÿ˜‰

  11.   
    Tadao's avatar

    GraveDevil schreef, "

    ”Durex” schreef, "Als ze nu eens bij elke game een online activatie steken hรฉ dan zou van piraterij nog amper sprake zijn. Want steam is echt wel sterk in die dingen."

    Men neemt Rainbow Six: Vegas 2, en laat iedereen een account aanmaken VOORDAT ze met uberhaupt ergens mee kunnen beginnen. Het zou dan moeten werken met een cd key bijvoorbeeld.. Dan heb je dus ook geen piraterij meer ;)"

    in andere woorden, serial keys maken die alleen werken bij de cd

  12.   
    Xiquzor's avatar

    @GraveDevil

    volledig met je eens, volledig!

  13.   
    Rock-in's avatar

    Het gaat dood als men de komende jaren niet gaat veranderen. De console’s zijn de laatste jaren een serieuse concurentie gaan vormen voor de PC. Voornamelijk door dat de machines super sterk zijn geworden. Voor het geld dat je kwijt bent aan een game PC, koop je meerdere next-gen console’s.

  14.   
    GraveDevil's avatar

    Xiquzor schreef, "@GraveDevil

    volledig met je eens, volledig!"

    Ik gooi alleen wel mn eigen ruiten in, want ook ik download wel eens een game ๐Ÿ˜† je kan beter vragen wie niet ๐Ÿ˜› maar tog ga ik voor het systeem dat je een unieke serial moet invullen voordat je aan de sp kan beginnen en dus in contact met internet moet staan. Spore en nog een game kreeg dat systeem al, waar ik helemaal achter sta ๐Ÿ™‚

  15.   
    assassin_MKA's avatar

    ze hebben 100% gelijk.

  16.   
    Bub’z's avatar

    En ik lach met ze mee ๐Ÿ˜›

  17.   
    Alias's avatar

    deathM schreef, "

    ”GraveDevil” schreef, "[quote=”Durex”]Als ze nu eens bij elke game een online activatie steken hรฉ dan zou van piraterij nog amper sprake zijn. Want steam is echt wel sterk in die dingen."

    Men neemt Rainbow Six: Vegas 2, en laat iedereen een account aanmaken VOORDAT ze met uberhaupt ergens mee kunnen beginnen. Het zou dan moeten werken met een cd key bijvoorbeeld.. Dan heb je dus ook geen piraterij meer ;)"

    in andere woorden, serial keys maken die alleen werken bij de cd[/quote]

    Inderdaad als ze keys maken die bij 1 cd hoort dan lijkt het me dat het al weer wat minder is. Het is wel wat meer werk maar als het werkt is het mooi. ๐Ÿ˜‰ En ik lach mooi met Valve mee. ๐Ÿ˜†

  18.   
    Verwijderen's avatar

    volgens mij gaat dat aardig moeilijk om voor elke DVD een unieke serial te maken…. Maar dan nog, dan kopieert iemand zijne, crackt hem, en voila, er kunnen duizenden serials op :S

    ze moeten met een betere manier komen, en niet van: ja, ze moeten het via internet doen. want er zijn mensen die dat soort dingen liever niet willen of zelf helemaal geen internet hebben ๐Ÿ˜›

    marja, ik denk dat bijna alles wel te kraken valt, en ze daarom er ook niet Uber veel moeite in steken voor een goede beveiliging.

    ik zelf denk dat battlefield heroes een goeie keuze heeft gemaakt :P, ze kunnen er geld mee verdienen en tog is het gratis, spr tog?

  19.   
    Soviet OsakaHugger's avatar

    GraveDevil schreef, "Als de pc “sterft”, ben ik geen gamer meer. Pc gamer, of geen gamer, dat hou ik kort en simpel ๐Ÿ˜› Al koop ik een ps3, komt er een game voor beide uit, dan haal ik hem liever voor de pc.. Wat zou ik dan in godsnaam met een ps3 moeten? Niks, en daarom heb ik hem ook niet :lol:"

    JHE HEBT ZO GELIJK !
    :D:D

  20.   
    Tadao's avatar

    GraveDevil schreef, "

    ”Xiquzor” schreef, "@GraveDevil

    volledig met je eens, volledig!"

    Ik gooi alleen wel mn eigen ruiten in, want ook ik download wel eens een game ๐Ÿ˜† je kan beter vragen wie niet ๐Ÿ˜› maar tog ga ik voor het systeem dat je een unieke serial moet invullen voordat je aan de sp kan beginnen en dus in contact met internet moet staan. Spore en nog een game kreeg dat systeem al, waar ik helemaal achter sta :)"

    ehm,wie geen spellen download? mensen die geen idee hebben hoe en/of internet hebbe op de pc ๐Ÿ˜›

  21.   
    theis's avatar

    de PC zal simpelweg nooit sterven omdat de PC altijd een stap voor de game consoles zal blijven

  22.   
    Niekolaas's avatar

    respectgamer schreef, "de PC zal simpelweg nooit sterven omdat de PC altijd een stap voor de game consoles zal blijven"

    dat weet ik nog zo net nie ๐Ÿ˜ฎ denk dat de consoles ook aardig op weg zijn om een stap voor te komen! Maar hopelijk blijven er altijd goeie pc games komen ๐Ÿ˜€

    Want zonder pc games ben je geene gamer!!! ๐Ÿ˜†

  23.   
    para's avatar

    ja ze hebben gelijk ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  24.   
    Rikki's avatar

    Ik vind eigenlijk steam wel een goed systeem tegen piraterij (alleen ik ben er niet zo blij mee)…
    Maar ze kunnen toch veel beter een systeem maken dat je ’t spel gewoon kan downloade maar dat je online of in de winkel een key moet kopen ofzo… ?

  25.   
    Capp's avatar

    Zal ook wel onredelijk zijn.. P.c. heeft veel groter internet 8)

  26.   
    NLkevvNL's avatar

    idd

  27.   
    gillian70's avatar

    ik ben gehackt op steam en ik heb mijn account terug,,, ik ben nu geband door die gast die me gahackt heeft,, weet iemand raad?? ๐Ÿ™ ๐Ÿ™

  28.   
    GraveDevil's avatar

    Symptom schreef, "

    ”respectgamer” schreef, "de PC zal simpelweg nooit sterven omdat de PC altijd een stap voor de game consoles zal blijven"

    dat weet ik nog zo net nie ๐Ÿ˜ฎ denk dat de consoles ook aardig op weg zijn om een stap voor te komen! Maar hopelijk blijven er altijd goeie pc games komen ๐Ÿ˜€

    Want zonder pc games ben je geene gamer!!! ๐Ÿ˜† "

    Crysis is een typisch voorbeeld hiervan. Die was te zwaar voor de console’s en ik had geen problemen om hem te draaien op high. Hij komt uiteindelijk tog wel voor de console’s, maar gaat er nooit zo uitzien zoals ie in 2009/2010 gaat doen op de pc, met alle settings op very high..

  29.   
    delta62's avatar

    PC games zijn ook heel goed!

  30.   
    Dark_Phoenix's avatar

    meatball schreef, "

    ”GraveDevil” schreef, "Als de pc “sterft”, ben ik geen gamer meer. Pc gamer, of geen gamer, dat hou ik kort en simpel ๐Ÿ˜› Al koop ik een ps3, komt er een game voor beide uit, dan haal ik hem liever voor de pc.. Wat zou ik dan in godsnaam met een ps3 moeten? Niks, en daarom heb ik hem ook niet :lol:"

    idd, als de pc sterft, dan ben ik ook geen gamer meer ๐Ÿ˜‰ no pc gaming, no gaming at all ๐Ÿ˜€ "

    Same for me. Consoles geven mij geen plezier en geen sfeer tijdens het spelen.

  31.   
    Ranieboy's avatar

    ze hebben 100 % gelijk

  32.   
    GraveDevil's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "

    ”meatball” schreef, "[quote=”GraveDevil”]Als de pc “sterft”, ben ik geen gamer meer. Pc gamer, of geen gamer, dat hou ik kort en simpel ๐Ÿ˜› Al koop ik een ps3, komt er een game voor beide uit, dan haal ik hem liever voor de pc.. Wat zou ik dan in godsnaam met een ps3 moeten? Niks, en daarom heb ik hem ook niet :lol:"

    idd, als de pc sterft, dan ben ik ook geen gamer meer ๐Ÿ˜‰ no pc gaming, no gaming at all ๐Ÿ˜€ "

    Same for me. Consoles geven mij geen plezier en geen sfeer tijdens het spelen.[/quote]

    Sfeer wel. Of ik nou Jericho op de ps3 of op de pc speel, de sfeer blijft hetzelfde. Alleen de sfeer in huis word wat minder, want dan kan ik het niet winnen ๐Ÿ˜† Ik ben geen console besturing gewend in shooters, dus ik kan het ook niet. De pc is lekker simpel, je zet er een koter van 4 achter en zelfs die kan nog een shooter spelen qua besturing. Op de consoles vergt dit wel wat inspanningen en geduld. Vooral dat laatste heb ik zelden ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜›

  33.   
    Vinstaro's avatar

    Niemand kan zichzelf meer gamer noemen als de pc sterft daar begon de hele game geschiedenis! (en ik heb trouwens een 360):D

  34.   
    Dark_Phoenix's avatar

    GraveDevil schreef, "

    ”Dark_Phoenix” schreef, "[quote=”meatball”][quote=”GraveDevil”]Als de pc “sterft”, ben ik geen gamer meer. Pc gamer, of geen gamer, dat hou ik kort en simpel ๐Ÿ˜› Al koop ik een ps3, komt er een game voor beide uit, dan haal ik hem liever voor de pc.. Wat zou ik dan in godsnaam met een ps3 moeten? Niks, en daarom heb ik hem ook niet :lol:"

    idd, als de pc sterft, dan ben ik ook geen gamer meer ๐Ÿ˜‰ no pc gaming, no gaming at all ๐Ÿ˜€ "

    Same for me. Consoles geven mij geen plezier en geen sfeer tijdens het spelen.[/quote]

    Sfeer wel. Of ik nou Jericho op de ps3 of op de pc speel, de sfeer blijft hetzelfde. Alleen de sfeer in huis word wat minder, want dan kan ik het niet winnen ๐Ÿ˜† Ik ben geen console besturing gewend in shooters, dus ik kan het ook niet. De pc is lekker simpel, je zet er een koter van 4 achter en zelfs die kan nog een shooter spelen qua besturing. Op de consoles vergt dit wel wat inspanningen en geduld. Vooral dat laatste heb ik zelden ๐Ÿ™„ :P[/quote]

    Idd ik haat shooters op console helemaal niet flex. Pc rules gewoon 8) ๐Ÿ˜‰