Sony steunt scholing van nieuwe game-ontwikkelaars

Een console moet van games worden voorzien, anders flopt ‘ie alsnog. Het is er consolemakers dus alles aan gelegen om goede ontwikkelaars te krijgen. Sony pakt het probleem aan met een nieuwe dienst: PlayStation-edu.

Voordat je je nu probeert aan te melden voor deze dienst moet je wel weten dat zij alleen bestaat voor hogescholen en universiteiten. PlayStation-edu biedt deze instellingen toegang tot zogenaamde devkits van hun consoles. Dit zijn speciale versies waarop alle gemaakte software draait; vandaar dat ze ook niet in de winkel te koop zijn.

Momenteel zijn alleen de PSP en PS2-devkits beschikbaar, PS3-devkits dus (nog) niet. Sony koos hiervoor nadat het besloot dat er teveel tijd zou gaan zitten om met de Cell-processor te leren werken, waardoor het ontwikkelen van games, het doel van PlayStation-edu, te weinig zou worden gedaan.

  1.   
    ricklolps3's avatar

    goed van ze vind ik en jij??? 😉

  2.   
    Alias's avatar

    Ik vind dat ze gelijk hebben al kun je nog net zo’n goede en krachtige console of pc hebben zonder ontwikkelaars is het dan nog niks waard. Het is dus een goed idee van ze om zo’n programma op te zetten, dit betekend ook weer meer gamen voor ons. 😉

  3.   
    LXZ-76's avatar

    ”ricklolps3″ schreef, "goed van ze vind ik en jij??? 😉 "

    Het zal me aan mn reet roesten, ik ben blij dat hiermee de markt een stukie open gebroken word, maar ik heb een 360 dus dit heeft geen invloed op mij.

  4.   
    Alias's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”ricklolps3″]goed van ze vind ik en jij??? 😉 "

    Het zal me aan mn reet roesten, ik ben blij dat hiermee de markt een stukie open gebroken word, maar ik heb een 360 dus dit heeft geen invloed op mij.[/quote]

    Natuurlijk heeft dit invloed op jou. Er is niemand die mij wijs maakt dat al die ontwikkelaars die Sony steunt voor Sony blijven en/of gaan werken. Wanneer ze dus niet voor Sony werken kunnen ze eventueel voor een andere uitgever gaan werken. 😉

  5.   
    LXZ-76's avatar

    ..-[Alias]-.. schreef, "

    ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”ricklolps3″]goed van ze vind ik en jij??? 😉 "

    Het zal me aan mn reet roesten, ik ben blij dat hiermee de markt een stukie open gebroken word, maar ik heb een 360 dus dit heeft geen invloed op mij."

    Natuurlijk heeft dit invloed op jou. Er is niemand die mij wijs maakt dat al die ontwikkelaars die Sony steunt voor Sony blijven en/of gaan werken. Wanneer ze dus niet voor Sony werken kunnen ze eventueel voor een andere uitgever gaan werken. 😉 [/quote]

    Ja maar wat mij duidelijk is, is dat sony het voor developers nu makkelijker heeft gemaakt om voor de ps3 te programeren, wat er dus in kan resulteren dat er meer games voor de ps3 komen, dit heeft geen invloed op mij omdat ik een xbox360 gamer ben.