Warhammer Online gaat niet concurreren met World of Warcraft

De baas van uitgever Electronic Arts, John Riccitiello, heeft in een interview verteld over EA’s verwachtingen van Warhammer Online: Age of Reckoning. De game zal het niet op gaan nemen tegen de immense populariteit van World of Warcraft, de MMORPG van Blizzard die sinds dag één heer en meester is in het genre.

Dat wil echter niet zeggen dat de game kwalitatief minder zou zijn. Riccitiello verklaarde:

    “Warhammer Online will be a strong entry in the MMORPG space. […] No, I don’t think it’s going to rival WoW, but no one would ever predict that. But it is a strong game that will get our returns for us. We’re proud of it.”

In Warhammer Online: Age of Reckoning is het overal oorlog: Dwarves tegen Greenskins, High Elves tegen Dark Elves en Empire tegen Chaos. Als speler kies je één van de zijden en krijg je dus een natuurlijke vijand, maar je bent verder wel vrij om bondgenoten te helpen in deze MMORPG. Het uiltieme doel: de hoofdstad van je vijand leegroven. Hiervoor moet je met een leger het land van je tegenstander bezetten en deze tegenstander bestrijden in PvP-gevechten. Her en der zijn echter ook PvE-quests te vinden, die allemaal op één of andere manier de grote strijd kunnen beïnvloeden.

Warhammer Online: Age of Reckoning verschijnt in de herfst voor de PC.

  1.   
    Skeeter NL's avatar

    Hoeft ook niet nadat ik de BETA heb gespeeld. Het zag er BIJNA het zelfde al WoW uit. Voor de rest was de Interface ook het zelfde als WoW. Het is gewoon een keiharde rip-off van WoW maar dan in een ander stijltje.

  2.   
    D-eeJay's avatar

    als dat zo is, heeft AoC een betere kans om een echte concurrent van WoW te worden

  3.   
    Skeeter NL's avatar

    D-eeJay schreef, "als dat zo is, heeft AoC een betere kans om een echte concurrent van WoW te worden"

    Klopt, Age Of Conan is echt een goede concurrent voor WoW. Age Of Conan is ook een heel ander MMORPG, stijltje is anders, vecht systeem is en de interface is anders. Eigenlijk is alles anders aan Age Of Conan maar, er zitten wat fouten in het vechten. Maar voor de rest een top game 🙂

  4.   
    calkie's avatar

    alles is bij voorbaat toch al kansloos. ik speel het gewoon niet ik heb een lichtelijke verslavings drang met games en ben nu al druk genoeg met gamen 😛 😛 😛 😛

  5.   
    samus's avatar

    ik denk dat WoW met de nieuwe expansie nog veel meer mense gaan winne,, alleen spijtig dat je nog moet betalen:(

  6.   
    Skeeter NL's avatar

    samus schreef, "ik denk dat WoW met de nieuwe expansie nog veel meer mense gaan winne,, alleen spijtig dat je nog moet betalen:("

    Met het geld kunnen ze wel de servers bijhouden he, vergeet dat niet 😉

  7.   
    Dark_Phoenix's avatar

    samus schreef, "ik denk dat WoW met de nieuwe expansie nog veel meer mense gaan winne,, alleen spijtig dat je nog moet betalen:("

    Het is spijtig dat er zo veel hackers zijn bij wow. mijn hele guild is gehackt. Bij alle members hebben ze gold gejat. Bij wow heb je gewoon te grote hacker plaag te veel hack bots te veel gold farmers. 👿 👿

  8.   
    The Beaver's avatar

    Ach heb zijn allebei goeie games, omhier over te concureren vind ik zelf een beetje onzin, 🙄