Duke Nukem komt naar de DS en PSP

Apogee Software, de ontwikkelaar van de originele Duke Nukem games, heeft aangekondigd dat die games opnieuw worden uitgebracht voor de Nintendo DS en PSP. Onder de naam Duke Nukem Trilogy komen de drie episodes uit het origineel nog eens voorbij met als extraatje drie missies die nog nooit eerder het daglicht hebben gezien. De episodes zullen uitkomen onder de namen Critical Mass, Chain Reaction en Proving Grounds.

De oudere gamers zullen Apogee ongetwijfeld nog kennen uit de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw, toen de ontwikkelaar furore maakte met onder andere Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D en Rise of the Triad. Tevens is Apogee de uitvinder van de demo, een concept dat in 1987 geïntroduceerd werd. Naast Duke Nukem heeft Apogee aangekondigd om nog meer klassiekers nieuw leven in te blazen.

Duke Nukem Trilogy bestaat uit drie episodes, te weten Critical Mass, Chain Reaction en Proving Grounds. Deze episodes zijn de originele Duke Nukem games die nu door Apogee opnieuw uitegegeven worden. De game zal geoptimaliseerd worden voor zowel de PSP als de Nintendo DS, waardoor de gameplay zal verschillen per platform.

Een releasedatum voor Duke Nukem Trilogy is vooralsnog niet bekend.

  1.   
    NoOneGivesA's avatar
  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Apogee was goddelijk vroeger, commander keen. 😀 Erg gaaf dat zit hier nieuwe versies van maken. 🙂

  3.   
    Jarek's avatar

    Lijkt me wel grappig. vooral op de DS.