Analist: Uitblijven game van The Dark Knight kost EA 70 miljoen dollar

Vorige maand maakte acteur Gary Oldman, wellicht per ongeluk, bekend dat Electronic Arts werkt aan een game van The Dark Knight. Vooralsnog hebben we echter niets gehoord of gezien van deze game, laat staan dat EA de filmgame heeft aangekondigd. Volgens analist Michael Pachter zal de ontwikkelaar annex uitgever hierdoor circa 70 miljoen dollar mislopen.

Pachter is van mening dat uitgevers alleen filmgames op de markt brengen van grote blockbusters, zoals in het verleden gebeurde met Spider-Man en Shrek. Hoewel de games misschien niet al te sterk waren, verkochten ze goed door de naamsbekendheid. Zelfs een beperkte game als Transformers verkocht boven verwachting.

Volgens analist Pachter tikt de tijd langzaam weg, aangezien EA flink wat geld had kunnen verdienen als ze een gelijknamige game uit zouden brengen rond de release van de film. Wellicht had men er niet op gerekend dat de film zo succesvol zou worden. Wie weet wat de toekomst nog zal brengen…

  1.   
    ckerigon's avatar

    wooo :O

    en hoeveel koste gta 4 ook alweeer?

  2.   
    Tadao's avatar

    ok…srry van mn sadisme maar als da spel bijna niet verkoopt ga ik me dood lachen(myeah,kben kinda anti-EA,vanwege het opkopen van goede game bedrijven zoals westwood ennet verpesten van de titels)

  3.   
    nickykolkie's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "wooo :O

    en hoeveel koste gta 4 ook alweeer?"

    ik denk heel veel ^^

  4.   
    ricklolps3's avatar

    deathM schreef, "ok…srry van mn sadisme maar als da spel bijna niet verkoopt ga ik me dood lachen(myeah,kben kinda anti-EA,vanwege het opkopen van goede game bedrijven zoals westwood ennet verpesten van de titels)"

    dan gaan we samen lachen 😀

  5.   
    Tadao's avatar

    ricklolps3″][quote=”deathM schreef, "ok…srry van mn sadisme maar als da spel bijna niet verkoopt ga ik me dood lachen(myeah,kben kinda anti-EA,vanwege het opkopen van goede game bedrijven zoals westwood ennet verpesten van de titels)"

    dan gaan we samen lachen 😀 [/quote]

    hou ik je aan 😛

  6.   
    calkie's avatar

    deathM schreef, "

    ”ricklolps3″ schreef, "[quote=”deathM”].."

    dan gaan we samen lachen 😀 "

    hou ik je aan :P[/quote]
    mag ik mee doen

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Sorry hoor maar vindt die reacties hierso een beetje kinderlijk. Wat boeit in hemelsnaam wat ea doet mij boeit het allemaal geen ene fuck. Als ik maar games kan spelen en het boeit me niet hoe voormij part koopt ea iedereen over games blijven toch verschijnen en als mensen zeggen tot ze alleen maar kut games uitbrengen dan vraag ik me af waarmee ze bezig zijn. En als ze alleen maar kut games uitkomen waarom is het dan een van de GROOSTE bedrijf ter wereld bedoel maar mensen blijven toch de games kopen en het blijft verdienen maargoed ik zie al jullie redens niet. En als ze zeggen tot ze alleen maar slechte games uitbrengen is ook niet helemaal waar kan zo een paar mooie titels zeggen wat een groot succes zijn en als ze een bedrijf over kopen gaat het kwalitatief toch niet achter uit anders had het geen zin om het over te kopen maargoed de een volg de ander en dan krijg je een hele grote ketting van domme reacties waar totaal nergens op slaan. Maargoed

  8.   
    Tadao's avatar

    calkie schreef, "

    ”deathM” schreef, "[quote=”ricklolps3″].."

    hou ik je aan :P"

    mag ik mee doen
    [/quote]

    niemand die je tegenhoud?:P
    en DeAdSeYe,laat mensen kinder8ig doen alsze daarmee blij zijn ^^