Eerste screenshots opgedoken van The Godfather II

Vorige week doken er al eerste details op van The Godfather II en niet veel later maakte Electronic Arts bekend dat de game in februari 2009 moet verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Inmiddels lijken ook al enkele screenshots te zijn opgedoken, al zijn ze nog erg klein en verre van officieel vrijgegeven. We zien diverse tropische settings, als ook de nieuwe Don’s View om op strategisch niveau te spelen.

The Godfather II wijkt behoorlijk af van het origineel en valt te beschrijven als “Scarface meets Total War”. Het spel is veel minder een GTA-kloon en vooral meer een sandbox game met RPG, RTS en bordspel invloeden. The Godfather II speelt zich af in drie steden, namelijk Miami, Havana en New York, uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De game kent zes verschillende character classes: bruiser, demolitions expert, arsonist, medic, safe cracker en engineer. Elk personage heeft zijn eigen unieke achtergrond en er zijn in totaal twaalf verschillende persoonlijkheden mogelijk.

Op elk moment in de game kan je kiezen voor Don’s View, een top-down perspectief van waaruit je je goederen en middelen kunt verdelen, kunt zien wat de concurrentie doet en je diverse illegale projecten kunt plannen. Vanuit de Don’s View kan je ook weer inzoomen tot het bekende perspectief vanaf de straat, zodat je zelf je handen vuil mag maken met het nieuwe free-aim schietsysteem. De invloeden uit bordspellen komen onder andere in de vorm van perks en beloningen.

Verover een olieraffinaderij van een rivaliserende familie en je krijgt bijvoorbeeld kogel-vrije vesten en een bepantserde auto voor je eigen familie. Of neem andere handeltjes over om een deel van hun winst op te strijken, zodat je ook echt beloond zult worden voor de actie op straat. Daarnaast kan je ook andere families tegenwerken door sabotagemissies uit te voeren, zoals het overhoop halen van een restaurant en het plaatsen van beschuldigend bewijsmateriaal. In ruil hiervoor zal bijvoorbeeld een lid van een rivaliserende familie voor een bepaalde tijd achter de tralies verdwijnen.

The Godfather II verschijnt medio februari 2009 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Te klein om echt iets over grafische kwaliteit te kunnen zeggen, maar het ziet er toch best leuk uit. Zeker die nieuwe don’s view lijkt me vet. 8)

  2.   
    VanishNL's avatar

    het ziet er iig niet crapy uit maar ik w8 tog ff op wat grotere screenshots
    😉

  3.   
    Firef0x's avatar

    Mafia 2 en la noire zit ik meer te wachten. Vooral omdat de godfather I nogal tegenviel…

  4.   
    B–T–B-8's avatar

    het ziet er wel uit dat het van the godfather 2 zijn

  5.   
    Alias's avatar

    Ziet er op dit formaat toch netjes uit. 😉 Maar inderdaad op grotere screens zie je meer op, maar dit is ook beter als niks. 😉

  6.   
    mrxthereal's avatar

    Vallen in het niets in vergelijking met Mafia II.

  7.   
    Soviet OsakaHugger's avatar

    Grand Godfather Auto much ? 😆

  8.   
    nickykolkie's avatar

    holy @#$%*%**&%# wat een vet spel ^^ 😆 😛 😀

  9.   
    Gerjann's avatar

    Ligt het aan mij of lijken deze screens veel op GTA Vice City! 😮 Maar het ziet dr wel heel mooi uit vooral screen 1 die glans op die auto! 😮

  10.   
    HardCoreGamerâ„¢'s avatar

    mooie maar ik wacht liever op maffia 2 8)

  11.   
    NightHawk's avatar

    Nice 😀

  12.   
    Ika Q's avatar

    Deel 2 gaat vet worden net als deel 1. 8)

  13.   
    ChielB's avatar

    Als je de nieuwe features bekijkt wordt deel 2 wel erg anders. Ook een strategisch niveau van spelen, mensen inhuren en inzetten op klussen, etc. 🙂

  14.   
    JayRoen O’neal's avatar

    ”GerJan 16″ schreef, "Ligt het aan mij of lijken deze screens veel op GTA Vice City! 😮 Maar het ziet dr wel heel mooi uit vooral screen 1 die glans op die auto! 😮 "

    Ik dacht hetzelfde, lijkt op GTAVC Die auto, en dat onderste plaatje.

  15.   
    Gerjann's avatar

    Sergeant Van de Graaf schreef, "

    ”GerJan 16″ schreef, "Ligt het aan mij of lijken deze screens veel op GTA Vice City! 😮 Maar het ziet dr wel heel mooi uit vooral screen 1 die glans op die auto! 😮 "

    Ik dacht hetzelfde, lijkt op GTAVC Die auto, en dat onderste plaatje."

    jaah vooral dat onderste plaatje! 😮

  16.   
    Ranzaap's avatar

    Ja hoor fucking awesome!

  17.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Die gast in het rode shirt heeft een beetje weg van Scarface 😛

  18.   
    ricklolps3's avatar

    ik vind het wel wat hebben 😆

  19.   
    Rock-in's avatar

    ChielB schreef, "Als je de nieuwe features bekijkt wordt deel 2 wel erg anders. Ook een strategisch niveau van spelen, mensen inhuren en inzetten op klussen, etc. 🙂 "

    De een-na-laatste screenshot, lijkt wel een bordspel, dit belooft nogal wat. 🙂

    Je kan trouwens duidelijk zien, dat er veel tijd is besteed aan omgeving waar in gespeeld word. De screenshots die er tropisch uit zien ( Miami?), lijken bijvoorbeeld veel op GTA:VC. Als de rest van de steden net zo goed zijn vorm gegeven, dan word dit een “pareltje”.

  20.   
    Dy-88's avatar

    ziet er op zich wel vet uit. dat laatste plaatje doet me zeer denken aan vice city stijl

  21.   
    JokerDonny's avatar

    Lijkt een beetje op Scarface, wat ook een hele goeie game was.