Christen begint AntiSpore.com

Wat is het thema van Spore? Evolutie. Wat is volgens een grote groep Christenen een heidens concept? Evolutie. Wat doe je in Spore? Leven vorm geven. Wat mag volgens een grote groep Christenen niet? Leven vormgeven. Zoals je misschien al begrijpt zijn bepaalde Christelijke groepen niet heel blij met Spore, want het zou hun kinderen leren dat evolutie bestaat. Één man voelde zich zo beledigd dat hij AntiSpore.com heeft opgericht, in de hoop andere Christenen ervan bewust te maken dat in Spore evolutie centraal staat. Of in zijn eigen woorden:

    This entire game is propaganda aimed directly at our children to teach them evolution instead of creationism, or “intelligent design” if you go for stupid PC terms.”

Ook wijst hij op de vele lolbroeken die expliciete monsters maken en uploaden. Volgens EA worden deze monsters zo snel mogelijk van de server afgehaald en hun makers gebanned, maar dat heeft een grote groep mensen niet tegengehouden van het maken van penisvormige aliens. Over Will Wright had hij ook niet veel goeds te zeggen: Wright is wel Christen, maar lid van een kerk die homoseksuelen toestaat. Zo’n kerk staat nergens voor, aldus de man.


Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.

De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore is verschenen voor de PC, Mac en iPhone.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Brengen ze eens een leuke game op de markt waarvan geen sprake is van geweld komt dit aan het licht. Ze moeten altijd iets te klagen hebben laat ons gamers met rust. En die geloven zijn allemaal hersenspoelerij. En met die naakte poppetjes als er geen grapjes meer gemaakt mag worden dan gaat dit wel heel erg ver.

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Ieder z’n geloof natuurlijk, maar nogal jammer dat deze kerel zo doordrijft. Net als hooligans verpest hij het zo voor mensen die wel gelovig zijn maar ook inzien dat het slechts een game is.

  3.   
    Xanem's avatar

    Geweldig kritiek van extreme gelovigen en van extreme atheïsten… Het is opvallend hoeveel die 2 groepen gemeen hebben terwijl ze beweren totaal niet op elkaar te lijken.

  4.   
    Mattmerize's avatar

    Ja pff tis ook nooit goed he. Wat een zeikerds man, ga thuis op een houtje bijten en laat de normale mensen die gewoon een leuk spel willen spelen toch met rust.

  5.   
    meatball's avatar

    geloof 👿

  6.   
    Tha Destiny's avatar

    Haha faal 😀

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    Amen!! 😛

  8.   
    Hamlap's avatar

    Wat een idioot zeg. Gelukkig is de site niet meer dan een blogje waar hij zijn gezeur op zet, maar dan wel met een opvallende domeinnaam. Misschien moeten we hem maar een portie humor voor zn volgende verjaardag sturen, daar knapt ie wat van op.

  9.   
    Enhanced's avatar

    retard

  10.   
    Rock-in's avatar

    Zoek een leven. Het geloof dat zij aanhangen verteld ook, dat je anderen in hun waarde moet laten. Ondanks hun andere visie op het leven. Zoiets noem je een vorm van extreemnisme/fanatisme geloof ik. 😡

  11.   
    Overload14's avatar

    Rock-in schreef, "Zoek een leven. Het geloof dat zij aanhangen verteld ook, dat je anderen in hun waarde moet laten. Ondanks hun andere visie op het leven. Zoiets noem je een vorm van extreemnisme/fanatisme geloof ik. 😡 "

    groot gelijk…

  12.   
    Redot's avatar

    Ik vindt het gewoon goed, iedereen zijn eigen geloof.. maar kinderen spelen dit ook, en ze moeten dan maar niet te ver gaan…

  13.   
    -050- Critical's avatar

    Rock-in schreef, "Zoek een leven. Het geloof dat zij aanhangen verteld ook, dat je anderen in hun waarde moet laten. Ondanks hun andere visie op het leven. Zoiets noem je een vorm van extreemnisme/fanatisme geloof ik. 😡 "

    ik geloof ook maar een spel is een spel en dat maakt het voor mij niet anders zelfs op zondag niet;) en op het moment is er meer te zeggen voor de evolutie theorie dan voor het creationisme. ik ben gelovig omdat ik steun vind als ik het moeilijk heb 8) (zo wat diepzinnig) 🙄

  14.   
    stormtrooper's avatar

    wat een idioten zeg! afschieten als het aan mij ligt!

    PS: ben ook christenen maar deze zijn wel erg kinderachtig 😉

  15.   
    mitchelltje9's avatar

    omfg als er geweld in een game zit of sex is het niet goed nou hebben ze een kindvriendelijke game is het weer niet goed die extreme cristenen moeten egt afgeschoten worden 😡

  16.   
    Alias's avatar

    Wat een gezeur zeg, ze kunnen tegenwoordig ook geen ene game meer uitbrengen zonder dat er iemand over begint te klagen.

  17.   
    Julius's avatar

    weet je ik begrijp het niet… er zijn 10000000000000 dingen die christenen en andere gelovigen niet goed vinden. dat deze gast moeilijk gaat doen over Spore vind ik een beetje raar als er veel ergere dingen zijn 😳

  18.   
    delta62's avatar

    Wat een onzin ik ben ook christen en mij hoor je niet klagen, ik vind dit juist een vette game! 8)

  19.   
    NLkevvNL's avatar

    kom op zeg jezus dalijk moge we helemaal nie meer gameXD

  20.   
    JonsoN's avatar

    IK geloof ook… Maar dit gaat te ver! Een echte christen denkt hier niet eens bij na.. Alleen de extemen.. ( die mensen die uiteindelijk de grootste heidenen zijn. en alleen maar aan zichzelf denken..) Doe normaal zeg.. 😕

  21.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    meatball schreef, "geloof 👿 "

    Wat je zegt en aan je Avatar te zien 😛 Maar ik zelf geloof niet in God en all dat andre geloofwaardige Bullshit en en zo zoals 7 verbonden The Ark Mozes

  22.   
    Ika Q's avatar

    Black & White blijft voor mij nog steeds de game waar ik als een echte god voel. Drukte om niks dus. Die gasten sporten echt niet.

  23.   
    -050- Critical's avatar

    meatball schreef, "geloof 👿 "

    niet iedereen over een kam scheren;) onthoud dat dit over extreem gelovigen gaat 🙄