EA aangeklaagd vanwege Spore DRM

Uitgever EA is aangeklaagd wegens de anti-piraterij beveiliging die met de installatie van Spore meekomt. Al tijdens de ontwikkelfase van Spore kwam er regelmatig discussie over de beveiliging die de game hanteert en een rechtszaak heeft dus ook niet lang op zich laten wachten. De klacht van consumenten draait om een programma genaamd SecuROM, dat zonder enige vorm van toestemming geรฏnstalleerd wordt tijdens de installatie van Spore, en luidt als volgt:

    “[The SecuROM program is] secretly installed to the command and control center of the computer (Ring 0, or the Kernel), and surreptitiously operated, overseeing function and operation on the computer, preventing the computer from operating under certain circumstances and/or disrupting hardware operations,”

Volgens de aanklagers maakt EA zich op deze manier schuldig aan onder andere oneerlijke competitie en het breken van privacy wetten. Het is niet bekend wanneer deze zaak dient.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.

De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore is inmiddels verschenen voor de PC.

  1.   
    Tha Destiny's avatar

    Secure rom moet ook sterfen, het geeft meer problemen dan een een game downloaden.
    Secure rom is alleen maar lastig voor de mensen die het spel legaal kopen.

  2.   
    OkkieBOOMER's avatar

    Snap het nog steeds niet

  3.   
    TotalPicnic's avatar

    ?
    spore is toch inmiddels al de meest gedownloadde game ooit. dan werkt dat leuke programmatje niet eens >.<

  4.   
    michelvosje's avatar

    Niks van gemekt toen ik het gedownload had. Crackje installeren en klaar :P. Vond alleen van het spel zelfs niets aan… Veel te kinderachtig :-?.

  5.   
    meatball's avatar

    mensen sitten wel te zeuren:S ik heb zelf ook wat orginele games met securom, geeen problemen mee, enige probleem met beveiliging was met starforce 3 en windows vista (kwam windows niet meer in), mar dat werkt nu ook wel goed via in patch

  6.   
    Garuda's avatar

    goede beveiliging dan als ik hier lees dat je hm zo easy kan dowloaden ๐Ÿ˜†
    ik vind het wel n funny game .
    mja wat boeit dat nou man ๐Ÿ™„

  7.   
    Enhanced's avatar

    naja, ik heb dr geen problemen mee. inbreuk op privacy vind ik wel een beetje jammer en al helemaal als het niet blijkt te werken.

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ja en dan worden ze straks ook nog aangeklaagd door een aantal christenen die vinden dat de Evolutie(theorie) belachelijk wordt gemaakt ๐Ÿ‘ฟ

  9.   
    Bub’z's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Ja en dan worden ze straks ook nog aangeklaagd door een aantal christenen die vinden dat de Evolutie(theorie) belachelijk wordt gemaakt ๐Ÿ‘ฟ "

    Your post doesn’t make sense. Christenen geloven niet in de evolutietheorie.
    dus waarom zouden ze daarom klagen?

  10.   
    Rock-in's avatar

    Securerom is zo te omzeilen. De beveiliging van EA slaat inderdaad compleet nergens op en het is nog dom ook. Het werkt alles behalve bevordelijk om bij de verkoop te vertellen, dat je het spel maar een paar keer kan installeren. ๐Ÿ™„

  11.   
    PielePalle's avatar

    Het is ook een idioot systeem. Als de activatieservers opeens offline gaan, kun je er niks meer mee. Dus huur je het spel eigenlijk, in plaats van kopen.

  12.   
    Mrn.'s avatar

    Ik hoef die ‘crap’ niet op mijn PC te hebben!

  13.   
    perryv's avatar

    zo ver ik gehoord heb is dat prog. op de piraterij markt al om zeld dus zo goed is die anti-piraterij ding niet, en het is inderdaad wat iemand al zei dus alleen maar lastig voor mensen die hem legaal kopen… ๐Ÿ˜•

  14.   
    -050- Critical's avatar

    ik vind gewoon dat een paar keer installeren een beetje zielig is daarom vind ik dat securom sws weg moet ๐Ÿ™„

  15.   
    Ranieboy's avatar

    haha wat een gezeik steeds over spore ๐Ÿ˜†

  16.   
    mitchelltje9's avatar

    ik betaal voor die fokking game en dan mag ik em maar een paar keer instaleren omfg ๐Ÿ˜• als ik em niet meer kan instaleren dan kraak ik em wel ๐Ÿ™„

  17.   
    Pipo.Holland's avatar

    De downloaders hebben er altijd iets nieuws tegen hoor. EA geeft geld uit voor niks.
    Wat houdt Secure rom eigenlijk in? Die CD key?

    greetz