Gerucht omtrent Xbox 360-versie Metal Gear Solid 4 duikt weer op

Fans van Metal Gear Solid zullen er inmiddels wel moe van worden, maar gamers met een Xbox 360 houden nog altijd hun aandacht er volledig bij: geruchten omtrent een Xbox 360-versie van Metal Gear Solid 4. Na een tijd van stilte duikt dit gerucht vandaag weer op.

Kojima had altijd aangegeven dat een Xbox 360-versie uitgesloten was vanwege de enorme omvang van videofragmenten in de game, maar tijdens de afgelopen Tokyo Game Show sprak een Japans onderzoeksbureau met een woordvoerder van Konami. Deze woordvoerder verklaarde dat men actief bezig is met het bekijken van de mogelijkheden om Metal Gear Solid 4 alsnog naar de Xbox 360 te brengen.

We wachten alvast op de zoveelste stellige ontkenning, maar het vuurtje is in elk geval weer wat aangewakkerd…

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel zal zich niet in de jaren ’60, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty, afspelen. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog zal hij in deze futuristische oorlog moeten vechten. Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruikmaken.

Wil je meer weten over Metal Gear Solid 4? Check dan snel onze review!

Metal Gear Solid 4 is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Lashrom's avatar

    Daar gaat onze Exclusive(s). Het is toch maar een gerucht, of het echt zo word ? ๐Ÿ˜ณ

  2.   
    Neolite's avatar

    Ik zie het zo gebeuren. ๐Ÿ™„

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Met al die tussenfilmpjes moet het wel 2 disc worden.

  4.   
    Garuda's avatar

    8jeh strax is t gewoon van welke console vind je relaxer om te gamen.
    en voor mij is dat de ps3..
    wel vet als je snake met een ps3 controler ziet in de xbox verzie whuhahaha ๐Ÿ˜†

  5.   
    Darkknight's avatar

    w00t ๐Ÿ˜€ ik was al teleurgesteld toen ik hoorde dat het feest ni door zou gaan dus toch miss?

  6.   
    Mattmerize's avatar

    Op de disc zelf in de intro staat dat het spel exclusief voor de PS3 gebruikt moet worden, en tijdens chapter 4 maakt Otacon nog even duidelijk dat ze op Blueray zitten, en dus geen 2 discs nodig hebben. Ook zijn er een aantal features met sixaxis enzo. Ik betwijfel ten zeerste of dit gaat gebeuren.

  7.   
    calkie's avatar

    Matthijsjuh schreef, "Op de disc zelf in de intro staat dat het spel exclusief voor de PS3 gebruikt moet worden, en tijdens chapter 4 maakt Otacon nog even duidelijk dat ze op Blueray zitten, en dus geen 2 discs nodig hebben. Ook zijn er een aantal features met sixaxis enzo. Ik betwijfel ten zeerste of dit gaat gebeuren."

    geld is alles, als hun twijfelen en ms wil het echt tja dan kom je met een paar miljoen echt wel ver.ik heb hem op de ps3 gespeeld maar ik vind de controller zo kut als ie echt naar de 360 komt koop ik em direct

  8.   
    Nejen's avatar

    Dit vind ik zo zielig, eerst Tekken 6. En nu Mgs4. ๐Ÿ˜ก Zo wint xbox360 nog…… ๐Ÿ™„

  9.   
    Mmore's avatar

    Dit is het enigste spel waarvoor ik echt nog aan het overwegen ben een PS3 aan te schaffen.. Ohja, en Grand Turismo ๐Ÿ˜€

  10.   
    hell gamer's avatar

    Nejen schreef, "Dit vind ik zo zielig, eerst Tekken 6. En nu Mgs4. ๐Ÿ˜ก Zo wint xbox360 nog…… ๐Ÿ™„ "

    dat is toch ook de bedoeling ๐Ÿ˜›

  11.   
    Mrn.'s avatar

    Ik zou het jammer vinden als het ook naar de Xbox 360 zou gaan.

  12.   
    Ika Q's avatar

    Misschien heeft het te maken met die nieuwe dashboard van microsoft. Sinds microsoft die smerige rip-off (van de ps3) lieten zien van dat je je games op je hardeschijf kon installeren zou het misschien wel kunne jah.

  13.   
    Slayer61's avatar

    Nou, ik hoop dat het niet op de Xbox 360 komt, niet vervelend bedoelt voor de x360 owners maar hebben we eindelijk een exclusive en komt het op de x360…Konami, Please not…en ik heb ook nog veel gereageerd op veel comments over de hele internet dat MGS4 NOOIT voor de x360 zal komen, en nou komt het ๐Ÿ˜ฅ

  14.   
    RuftBanaan's avatar

    ”Slayer61″ schreef, "Nou, ik hoop dat het niet op de Xbox 360 komt, niet vervelend bedoelt voor de x360 owners maar hebben we eindelijk een exclusive en komt het op de x360…Konami, Please not…en ik heb ook nog veel gereageerd op veel comments over de hele internet dat MGS4 NOOIT voor de x360 zal komen, en nou komt het ๐Ÿ˜ฅ "

    Het is nog niet helemaal zeker dat het komt ๐Ÿ˜‰

  15.   
    JediCrusher's avatar

    Mmore schreef, "Dit is het enigste spel waarvoor ik echt nog aan het overwegen ben een PS3 aan te schaffen.. Ohja, en Grand Turismo ๐Ÿ˜€ "

    lol ik en nog zon 20 andere game verslaafden die ik ken zeggen precies hetzelfde:P
    Ik zou het ontzettend tof vinden als MGS 4 naar de 360 zou komen.
    Hoewel ik niet snap waarom de PS3ers dit niet willen-.-”
    Dudes, wat hebben jullie eraan dat het een exclusive is?