LittleBigPlanet community een groot succes

Sony Computer Entertainment en Media Molecule, het kleine team dat LittleBigPlanet heeft ontwikkeld, maken vandaag bekend dat de online activiteit van de LittleBigPlanet community reeds na twee weken de verwachtingen overschrijdt. Er zijn sinds de release ruim 84.000 levels ingezonden die in totaal meer dan 27 miljoen keer zijn uitgespeeld.

De variëteit en kwaliteit van bepaalde levels is indrukwekkend: van uitdagende avonturen en breinbrekende puzzels, tot diepgaande verhalen en spannende races. Er is zelfs een speler die een level heeft gebouwd waarmee hij zijn grote liefde ten huwelijk heeft gevraagd! Het merendeel van de ingezonden content is geschikt voor alle leden. Slechts in spaarzame gevallen zijn er meldingen binnengekomen over ongepaste content of schending van intellectuele eigendomsrechten. Op basis hiervan is minder dan 0,5 % van de levels aangepast.

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet onze creatieve review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    123cheatnowdotnl's avatar

    heeft me niet weten te boeien dit spel.

    sorry en helaas. MAAR WAAR!!!

  2.   
    mrxthereal's avatar

    Deze game verdient het zeker.

  3.   
    123cheatnowdotnl's avatar

    vind t een noob game

    veel te duur voor wat je krijgt… gewoon textiel poppetjes die ik ook in mijn poppenkast van jan klaas en katrijn heb…

  4.   
    mrxthereal's avatar

    jojomeister schreef, "vind t een noob game

    veel te duur voor wat je krijgt… gewoon textiel poppetjes die ik ook in mijn poppenkast van jan klaas en katrijn heb…"

    Dan ga daar fijn mee spelen en stop met het bashen van deze game. Dat het jouw smaak misschien niet is, ok, maar dat wil zeker niet zeggen dat het slecht is of ”een noob game”. Bovendien zijn de mogelijkheden met dit spel eindeloos en krijg je dus zeker waar voor je geld.

  5.   
    craz's avatar

    mrxthereal schreef, "

    ”jojomeister” schreef, "vind t een noob game

    veel te duur voor wat je krijgt… gewoon textiel poppetjes die ik ook in mijn poppenkast van jan klaas en katrijn heb…"

    Dan ga daar fijn mee spelen en stop met het bashen van deze game. Dat het jouw smaak misschien niet is, ok, maar dat wil zeker niet zeggen dat het slecht is of ”een noob game”. Bovendien zijn de mogelijkheden met dit spel eindeloos en krijg je dus zeker waar voor je geld."

    Helemaal gelijk

  6.   
    Mattmerize's avatar

    Ik had nog meer verwacht, dit is echt zo’n topgame, wat men ook beweert. 😀 (Btw ik zou het heel erg op prijs stellen als nog 2 mensen mijn level ‘The spirit Susaku’ een hartje geven, krijg ik een trophy :D).

  7.   
    jungler's avatar

    hopen dat ik deze win hier
    want tis wel een pake vet spel als ek zo zie op youtube
    nja tkost veel dus hopen op de winst 😆

  8.   
    Rickass93's avatar

    Waar kan je de game winnen dan op de site? 🙄

  9.   
    GraveDevil's avatar

    Hier. Als er prijsvragen of andere “speciale” dingen zijn, staat dat meestal rechts in het midden, onder de advertenties (naast het nieuws, of wat dan ook) 😉