Nintendo patenteert dertig nieuwe merknamen, waaronder DSPhone

Wanneer bedrijven iets nieuws ontwikkelen willen ze natuurlijk niet dat een ander bedrijf voor hun neus met het idee wegloopt, waardoor deze dingen al heel vroeg in het ontwikkelproces gepatenteerd worden. Nintendo heeft bij het Japanse patentbureau nu een serie van maar liefst dertig nieuwe patenten aangevraagd.

Deze patenten zouden gaan om producten voor of rondom de Nintendo DS. Zo heeft men DSiMovie, DSNavi, DSArcade en DSLife weten te registreren, vermoedelijk uitbreidingen waarmee je bijvoorbeeld films kunt bekijken en navigatiesoftware kunt gebruiken op je Nintendo DS(i).

Interessanter is echter de patentaanvraag voor de DSPhone. Het lijkt er dus op dat Nintendo zijn succesvolle handheld wil combineren met telefoneren. Hoe dit zal gaan, is nog niet duidelijk. Wellicht wordt het een uitbreiding die in de Nintendo DS te klikken is, maar het kan ook om een los toestel gaan. Dit zou geen gek idee zijn, aangezien de PlayStation Phone ook een aantal keer in het nieuws is geweest, hoewel Sony het bestaan hiervan ontkracht heeft. Wellicht kunnen we je de komende maanden meer vertellen over dit concept.

  1.   
    zombieater's avatar

    Lijkt me wel best Leip ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ 8) ๐Ÿ˜†

  2.   
    gouanoz's avatar

    ik zie het al voor me: in de trein met een DS aan je hoofd ๐Ÿ˜• ๐Ÿ™„

  3.   
    TERRORJ's avatar

    Das wel lachen ๐Ÿ˜›

  4.   
    delta62's avatar

    Droog, zo’n enom ding als mobiel. Terwijl alles zo klein mogelijk moet zijn ๐Ÿ˜‰ 8)

  5.   
    /DareDevil's avatar

    Ze blijven die DS zo wel telkens tweaken ๐Ÿ™„