PC-versie Fallout 3 voorzien van patch

Wij waren onlangs al ontzettend enthousiast over Fallout 3, zo viel te lezen in onze review. Uiteraard blijft ontwikkelaar Bethesda haar actievolle RPG flink ondersteunen, want men liet eerder deze week al weten met een patch te komen voor de PC-versie.

Deze patch is inmiddels verschenen en moet diverse bugs en crashes verhelpen. Via de officiële website kan je de patch downloaden en de volledige inhoud bekijken.

De derde telg in de Fallout-serie zal voor het eerst ontwikkeld worden door het getalenteerde team achter het award winnende Oblivion, namelijk Bethesda Softworks. Bethesda kocht de licentie in 2004 en hoopt wederom voort te borduren op de populaire twee delen uit de jaren negentig.

De langverwachte sequel draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is op 31 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    firro's avatar

    nah, beetje te laat me 😛 heb toch al uitgespeelt 😛

  2.   
    craz's avatar

    firro schreef, "nah, beetje te laat me 😛 heb toch al uitgespeelt 😛 "

    Speel je hem nog een keer uit 😛

  3.   
    Slayer61's avatar

    Jah, ik heb hem ook al uitgespeeld op de PC, maar ik denk egt neit dat ik hem weer ga uitspelen met deze Patch.
    En ze komen er cker wel laat mee.
    Ben nu bezig met Dead Space voor de PC.

  4.   
    Slayer61's avatar

    En die patch werkt niet eens mijne chrashed nog steeds… 👿