2009 Fast Forward: Killzone 2


Van Nederlandse bodem verschijnt in 2009 een topper voor Sony’s PlayStation 3. De opvolger van het bejubelde Killzone is in de maak bij Guerrilla in Amsterdam en hij heet Killzone 2. Of het wat wordt? Lees mee met onze vooruitblik in deze Fast Forward!

Guerrilla Games verraste met Killzone vriend en vijand en zette tevens Nederland voorgoed op kaart in gamesland. Killzone 2 belooft een minstens even zo spannend avontuur te worden met enkele vernieuwingen ten opzichte van het origineel.

Nieuw
Chronologisch gezien sluit Killzone 2 achter aan, na Killzone en Killzone: Liberation. Een aantal dingen in dit deel is nieuw ten opzichte van zijn voorgangers. Zo is bijvoorbeeld het slagveld anders. Niet langer vecht je op aarde tegen de gemene Helghast, maar nu zit je op Helghan, hun thuisplaneet. De PlayStation 3 brengt dit alles fenomenaal in beeld. Voor dit nieuwe deel heeft Guerrilla een nieuwe hoofdpersoon in het leven geroepen. Killzone 2 wordt beleefd door de ogen van Sgt. Tomas Sevchenko, die onderdeel uitmaakt van een speciale eenheid. ‘The Legion’, zoals deze eenheid heet, wordt ingezet wanneer de gewone Navy het niet meer trekt. Een soort troubleshooters op het slagveld dus.

Dekking zoeken speelt een grote rol Killzone 2 en vanuit het first-person perspectief zul je snel in en uit je dekking moeten springen om de vijand om te leggen zonder zelf het loodje te leggen. Dit dekking systeem is zo belangrijk dat het een aparte naam heeft gekregen; lean and peek. Verder is de A.I. stevig aangepakt door Guerrilla. Aangezien er veel gebeurt qua ‘physics’ moet de A.I. daar rekening mee houden. Een bot weet dan ook of hij achter dekking staat die stuk geschoten kan worden of niet en of jouw eigen dekking te vernietigen is. Ook wordt er beter samengewerkt door de Helghast. De tegenstander zal het je dus bepaald niet makkelijk gaan maken!

[SCREENSHOTS]

Ondersteuning
Als paradepaartje van Sony ondersteunt Killzone 2 ook specifieke PlayStation 3-functies. De game ondersteunt Trophies en maakt gebruik van de Sixaxis controller. Denk bij dat laatste aan bijvoorbeeld het ronddraaien van een wiel dat ineens moet gebeuren in Wii-stijl in plaats van met knopjes. Ook het plaatsen van explosieven wordt gedaan door middel van de Sixaxis controller.

De multiplayer van Killzone 2 ondersteunt maximaal 32 spelers die samen kunnen werken in squads van vier en facties van acht spelers. Tevens zijn er bots aangekondigd, zodat alle multiplayer maps ook met computergestuurde bots speelbaar zijn. Voor elke multiplayersessie moet je twee van de 16 ‘badges’ kiezen, die je specifieke vaardigheden geven voor in het gevecht. Zodra je doodgaat kun je opnieuw kiezen uit alle badges, zodat je de volgende keer wél in leven blijft.

Voorlopige conclusie
Met Killzone 2 lijkt Guerrilla Games haar naam weer te bevestigen. Het nieuwe deel biedt ons een nieuw verhaal, een nieuwe hoofdpersoon, nieuwe omgevingen en bovendien zijn alle vijanden ook verbeterd. Daarnaast maken uitgebreide physics hun opwachting om de gameplay nog intenser te maken. Kortom, het lijkt er op dat de PlayStation 3 met Killzone 2 een exclusieve topper krijgt van eigen bodem!

Killzone 2 verschijnt eind februari of maart voor de PlayStation 3.

  1.   
    Lashrom's avatar

    Guerilla heeft zijn werk echt perfect gedaan. Dit wordt echt een hele goede exclusive. Zeer mooie graphics. Gewoon zijn gangetje.

  2.   
    Overload14's avatar

    Ze hebbe hier echt hun best aan gedaan dat ziek nu al 😀 ik kan niet wachten tot die uitkomt

  3.   
    Darkknight's avatar

    volgens veronica gids las ik een artikel dat ze goed naar cod hebben gekeken 😛

  4.   
    JokerDonny's avatar

    op deze Fast Forward zat ik te wachten:p ik kan niet wachten tot de release!:d

  5.   
    Dy-88's avatar

    de preview heb ik al gelezen, maar dit is ook nog leuk.
    ik verheug me echt op deze game, het is zo f(*)cking vet!
    ik heb nu zelf killzone 1 gekocht, en die is toch best wel magertjes ookal is het een van de best verkochte spellen voor de PS2.

    toch wel leuk deze fast forward, ik wist nog dat ik de hele tijd zat te wachten voor de reviews van de fast forwards van toen
    🙄 🙂

  6.   
    Tadao's avatar

    lijktme top game,al is het jammer dat ik geen PS3 heb,ik heb genoeg aan mn PS2

  7.   
    Rickass93's avatar

    Game of the Year 2009 😀

  8.   
    Fawaka-W's avatar

    beste shooter ooit

  9.   
    Xtremie's avatar

    Wow, nog nooit zo’n mooie shooter op een console gezien!

    Hopelijk wordt de gameplay ook vet! 8)

  10.   
    mastertje's avatar

    Nou vind ik het jammer dat ik een Xbox360 heb gekocht i.p.v. een PS3 🙁

  11.   
    nanathan's avatar

    Dit wordt zo een vette game. Ik heb alvast een pre-order op zak.

  12.   
    wa@'s avatar

    mastertje schreef, "Nou vind ik het jammer dat ik een Xbox360 heb gekocht i.p.v. een PS3 :("

    Ach Killzone 2 is geweldig maar de 360 Bezitters hebben weer Fable 2 en Gears of war 2 en dat zijn ook geen kleine titels.

  13.   
    Gwido's avatar

    Dit wordt echt een vette game, en dan vooral de multiplayer 8)

  14.   
    xizaaR's avatar

    De game van het jaar, denk ik. Nee nee, maar wel een hele goeie game, kheb 1 ook gespeeld, dus waarom niet deze ook.:P

  15.   
    Dy-88's avatar

    wa@ schreef, "

    ”mastertje” schreef, "Nou vind ik het jammer dat ik een Xbox360 heb gekocht i.p.v. een PS3 :("

    Ach Killzone 2 is geweldig maar de 360 Bezitters hebben weer Fable 2 en Gears of war 2 en dat zijn ook geen kleine titels.
    "

    je vergeet halo 😉