2009 Fast Forward: Batman: Arkham Asylum

Batman is een welbekende held die in vele films en games voorkomt. De meeste onder ons zullen minimaal wel één film of game van deze held gezien of gespeeld hebben. Zo was de laatste film over Batman (Batman: The Dark Knight) een echte topper waar veel mensen van genoten hebben. Zal de aankomende game Batman: Arkham Asylum ook zo goed kunnen zijn of gaat ontwikkelaar Rocksteady toch een andere kant op? Lees het in deze Fast Forward!

Er zijn al heel wat Batman games uitgekomen, met als laatste LEGO Batman en het op de film gebaseerde Batman Begins. De serie zal daar niet stoppen, want over een tijdje zal Batman: Arkham Asylum uit gaan komen. Dit spel zal niet op een film gebaseerd zijn, want de game zal een heel eigen verhaal hebben. Dit verhaal is geschreven door Paul Dini, bekend van een aantal films en animatie series, dus dat moet fans toch al wat gerust kunnen stellen. Het verhaal, voor zover bekend, gaat als volgt…

Eiland met muren
De Joker is eindelijk gepakt en wordt naar Arkham gebracht. Arkham is een speciale gevangenis waar vele grote criminelen uit Gotham en omstreken zijn opgesloten. De Joker past hier dus goed tussen. Batman gaat mee met naar de gevangenis als begeleider van The Joker. Als hij aankomt, blijkt dat het in Arkham er anders aan toe gaat dan hij had gedacht. De gevangenis is namelijk overgenomen door de gevangenen en is nu dus meer een eiland met muren. Om dat nog eens te verergeren, is er ook nog eens een dodelijke val voor Batman opgezet. Nu de Joker ook deze gevangenis in gaat, kan het niet anders dan dat hij weer eens een plannetje aan het maken is. Dit keer wil hij samen met alle gevangen samenwerken en ontsnappen. Natuurlijk zal Batman hier een stokje voor steken en kan hij ook als enige een ramp voorkomen.

Vecht voer
In de game zal je twee rollen aan moeten nemen. Aan de ene kant is er de actievolle rol met veel vechten, maar aan de andere kant zal Batman soms ook detective moeten gaan spelen. In de rol van actieheld kennen we Batman natuurlijk maar al te goed en als speler zal je dan ook vele verschillende moves uit je controller kunnen halen. Het interessante in dit spel zijn de vijanden en de omgeving. De vijanden zullen veelal bekende schurken uit de Batman-serie zijn, deze grootste schurken zullen waarschijnlijk als een soort eindbaas voorbij komen. Verder zal er natuurlijk ook genoeg vechtvoer rondlopen, want als er alleen grote schurken te bevechten zullen zijn is de pret al snel voorbij. De omgevingen zijn vaak niet heel groot, wat je een bedrukkend gevoel geeft. Ook zal het spel free roaming zijn, maar dat is tegenwoordig niet echt nieuw meer en het moet nog blijken hoe men dit zal uitwerken in de game.

[SCREENSHOTS]

Detective Batman
Naast de vechtende rol zal Batman ook detective mogen gaan spelen. Dit zal in een soort CSI stijl gaan plaats vinden, dus het oplossen van moeilijke puzzels met behulp van vele gadgets. Wat voor puzzels en gadgets we kunnen verwachten is nog niet echt duidelijk, maar als ik hier over ga fantaseren kom ik op genoeg ideeën uit. Daarnaast bieden de Batman-serie en de diverse films ook genoeg inspiratie.

Net zoals de film The Dark Knight zal het spel een beetje donker en grauw zijn. Op de screenshots die op dit moment zijn vrijgeven, zien we dit goed terug. Ook valt er op deze screenshots te zien dat de game er grafisch er zeker mag zijn. De omgeving ziet er erg gedetailleerd uit en ook zijn de lichteffecten erg mooi in beeld gebracht. Zelf krijg ik door de grauwe stijl al snel een spannend gevoel. Of eigenlijk vooral een echt Batmangevoel. De gevangenis zal dit gevoel nog eens versterken en het lijkt mij dan ook een mooie en originele omgeving om in te spelen.

Voorlopige conclusie
Ik denk dat we met Batman: Arkham Asylum de zelfde evolutie gaan zien die we ook in de film The Dark Knight hebben gezien. Dat betekent een andere Batman dan die we tot nu toe kennen, met een lekker spannend sfeertje erbij. De gevangenis lijkt me een leuke omgeving om in te spelen en op grafisch niveau zal de game waarschijnlijk niet slecht gaan presteren. Misschien kan de omgeving wat eentonig worden, aangezien je alleen maar in Arkham Asylum speelt, maar de uiteindelijke versie moet uitwijzen of men voor genoeg variatie heeft weten te zorgen.

Batman: Arkham Asylum zal in 2009 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC verschijnen.

  1.   
    Pumbajeffrey's avatar

    ook dit lijkt me wederom een geweldig spel. Ben benieuwd naar ingame footage…

  2.   
    JokerDonny's avatar

    nice! Deze game is gewoon voor mij gemaakt! 😀

  3.   
    JonsoN's avatar

    Zal dit dan eindelijk een goede filmgame worden?:)

  4.   
    Sarge's avatar

    Het verhaal is weeral typisch, maar de game zelf kan wel leuk worden 8)

  5.   
    R1chardTM's avatar

    JonsoN schreef, "Zal dit dan eindelijk een goede filmgame worden?:)"

    Nee, want het verhaal is niet op een film gebaseerd. En de Batman serie is niet alleen films, Batman is veel meer dan dat.