2009 Fast Forward: Demigod

Demigod is een spectulaire RTS/RPG mix die gebaseerd is op een populaire mod voor WarCraft III, genaamd Defense of the Ancients. De game wordt ontwikkeld door Gas Powered Games, bekend van Supreme Commander. Of Demigod potentie heeft, lees je in deze Fast Forward.

In Demigod is de oppergod verdwenen en alle halfgoden raken in een oorlog verstrikt om zijn plaats in te nemen. Als speler kies je aan het begin van een potje jouw demigod. Er zijn twee klassen demigod, namelijk Assassin en General. Als Assassin speel je met één enkele unit waarmee je ten strijde trekt, in grote lijnen zoals in een actie/RPG. Als General kun je rekenen op wat traditionelere RTS-elementen, waarbij je een basis moet onderhouden en de beschikking hebt over meerdere units. In totaal zijn er acht demigods, vier in elke klasse, variërend van wandelende kastelen tot vuurmagiërs. Het doel in Demigod is de vernietiging van de basis van de tegenstander.

Goed gevuld
De slagvelden in Demigod zijn groots en hoewel de Assassin-demigods hoog boven alles uitsteken, zal het toch vooral het voetvolk zijn, geproduceerd door de General, dat het beeld vult. Met je eigen unit kun je dan als Assassin kiezen om je eigen legers te helpen, op eigen houtje te gaan slachten of om ze tactisch in te zetten als afleidingsmanoeuvre. Al met al zullen er altijd genoeg units zijn, vijandelijk dan wel vriendelijk, om met de grond gelijk te maken of om de overwinning mee te vieren.

De units gebouwd door de General worden steeds beter en groter. Zo worden kleine groepen soldaten en boogschutters uiteindelijk dodelijke legers, uitgerust met helende priesters en engelen die helpen in de strijd. Ook de unit van de Assassin zal steeds sterker worden. Met het verslaan van vijanden doe je ervaring op, waardoor de unit een level hoger wordt. Hogere levels staan garant voor sterkere vaardigheden die het gevecht in je voordeel om kunnen buigen.

[SCREENSHOTS]

Online
De sleutel tot succes in Demigod lijkt vooral samenwerking te gaan worden. De General heeft de mogelijkheid om gebouwen zoals winkels neer te zetten waar een Assassin met zijn unit upgrades kan kopen. Op zijn beurt kan de Assassin doorslaggevend zijn op het slagveld, zodat de General en diens basis niet onder vuur komen. Als Gas Powered Games hierin een goede balans weet te vinden, zal het resultaat er zeker mogen zijn.

Als Defense of the Ancients je voorbeeld is, dan kan een multiplayer uiteraard niet ontbreken. Demigod zal dan ook voorzien worden van mogelijkheden voor clans, chat en toernooien. Online potjes zijn mogelijk in de categoriën Ranked en Unranked en daarmee is alles wat noodzakelijk is voor een degelijke online community aanwezig.

Voorlopige conclusie
Met Demigod zullen de grenzen tussen de genres weer iets meer vervagen. RTS en RPG lopen parallel en door elkaar heen gedurende de game. De twee speelmodi, als Assassin of General, bieden in feite twee games, aangezien beide rollen zich anders laten spelen. Gezien de populairiteit van de WarCraft III mod zou Demigod nog wel eens heel erg hoge ogen kunnen gaan gooien.

Demigod verschijnt op 15 februari voor de PC.

  1.   
    Cirdan's avatar

    Damn, nog nooit erg in verdiept, maar dit spreekt mij zeker aan!

  2.   
    Jadaaaagggg's avatar

    kapot bruut!

  3.   
    NLkevvNL's avatar

    ooo mooooi:$:P

  4.   
    7lotus94's avatar

    Hmm, grafisch gezien moeten ze idd nog veel doen, maar dit kan wel een hele leuke game worden!