2009 Fast Forward: Mafia II


Mafia II is de langverwachte opvolger van het originele Mafia: The City of Lost Heaven. De game speelt zich tien tot twintig jaar na het origineel af en is voorzien van enkele stevige veranderingen. Wat je zoal mag verwachten? Lees het in deze 2009 Fast Forward!

De ontwikkelaar van Mafia was Illusion Softworks. Tegenwoordig is dat bedrijf overgenomen door 2K Games, waardoor de game nu ontwikkeld wordt door dezelfde mensen, maar dan onder de naam 2K Czech.

Empire City
De game speelt zich af in het fictieve Empire City, dat gebaseerd is op New York en San Francisco. Er wordt gebruikt gemaakt van een nieuwe engine, de zogenaamde Illusion engine. Met ondersteuning voor Direct X 10 en PhysX kan de engine zonder moeite de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de nieuwste CryEngine waar Crysis mee gemaakt is.

In deze sequel begin je helemaal opnieuw; Mafia II is in-game niet verbonden met zijn voorganger. Je speelt dan ook met een nieuw hoofdpersoon, Vito. Vito is, om een tijdje brommen te vermijden, naar het front geweest van de Tweede Wereldoorlog. Nu is hij terug en samen met Joe, zijn partner in crime, kan de misdaad beginnen. Gaandeweg zal Vito zich aansluiten bij een Mafia-familie en zo beginnen met het klimmen op de criminele ladder.

Mafia II zal maar liefst twee keer zo groot als zijn voorganger en bovendien zijn er enkele veranderingen in de gameplay. Zo kun je in Mafia II vanaf het begin in elke auto rijden die je wilt. Het is dus niet langer noodzakelijk om eerst te leren hoe je een bepaalde auto steelt of rijdt. Het politiekorps is ook op de schop gegaan. Nog steeds kun je je geen overtredingen permiteren in het bijzijn van agenten, zoals door rood rijden of de maximumsnelheid overschrijden, maar ze zullen nu een afweging maken tussen de ernst van je misdaden en de moeite om je te arresteren. Bovendien zullen andere weggebruikers ook overtredingen begaan, waardoor jij niet de enige bent die zo nu en dan opgepakt wordt.

[SCREENSHOTS]
Details
De shoot-outs in Mafia II draaien om dekking. Je moet dus opletten of je achter een dikke of een dunne muur springt op het moment dat er lood in jouw richting geschoten wordt. Dit systeem is alleen mogelijk doordat veel in Empire City stuk kan, zoals vaten, kisten, schuttingen en hekken. Het detail van Mafia II beperkt zich niet alleen tot dergelijke ‘destructibles’, maar gaat veel verder. Zo heeft elke inwoner van Empire City een routine die hij of zij zal volgen, bijvoorbeeld uit huis gaan, met de bus naar de kledingwinkel, kleren passen en kopen en dan weer naar huis. Bij nacht zie je licht achter de ramen aan en uitgaan als ware het dat er mensen van het ene vertrek naar het andere lopen of gaan slapen. Langs de kant van de weg staan vuilnisbakken waar daklozen hun avondmaal uit vissen en uitgebrande autowrakken sieren de achterbuurten.

Trap je teveel rotzooi in een bepaald gebied van de stad, dan zal de burgemeester meer politie optrommelen om de orde te bewaren. In dat geval kun je het beste een flinke som geld aan de burgemeester geven, zodat jij weer ongestoord je gang kan gaan. Word je actief gezocht door de politie, dan kun je maar beter een andere auto uitzoeken, de nummerplaten van je huidige auto verwisselen of nieuwe kleren aantrekken.

Voorlopige conclusie
Al met al zit Mafia II boordevol details die de hele spelwereld zo overtuigend mogelijk neer moeten zetten. Dat, gecombineerd met een script van de hand van de originele scriptschrijver van Mafia, moet een game opleveren van ongekende kwaliteit. Een nieuwe hoofdpersoon en een nieuwe stad bieden genoeg variatie voor fans en nieuwkomers. Als 2K Czech alle elementen op de juiste manier in elkaar weet te rijgen, dan wordt deze game een kunststukje van ongeëvenaarde klasse.

Mafia II zal ergens in de tweede helft van 2009 verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Jezus mooie screens he…
    Alleen die tits zijn wat hoekerig of de bh is vierkant xD

  2.   
    game_expert's avatar

    Lijkt me super vet ! 😀

  3.   
    forzaa's avatar

    dees game gaat zo fijn worden
    maar het duurt noch zo lang 🙁

  4.   
    RinusReetRidder's avatar

    Grote kanshebber om mijn game van het jaar te worden. Mafia was ook al zo vet en is nog steeds leuk om te spelen. 8) 😀

  5.   
    Dy-88's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Grote kanshebber om mijn game van het jaar te worden. Mafia was ook al zo vet en is nog steeds leuk om te spelen. 8) 😀 "

    ja indd. mafia 2 is écht véél beter dan Godfather 2. als je ziet in klasse verschil. het is echt ongelofelijk gruwelijk vet. vooral die trailers 😛

  6.   
    GameAC's avatar

    Mafia II = WIN