2009 Fast Forward: Ninja Blade

Games met ninja’s kunnen standaard wel rekenen op de aandacht van veel Japanse gamers, maar ook hier in het westen lopen steeds meer mensen warm voor dergelijke avonturen. Ninja Blade, een Xbox 360-exclusive, zal ons spoedig een vers ninja-avontuur bieden. Wat we kunnen verwachten, lees je in deze Fast Forward.

Ontwikkelaar From Software, die we onder andere kennen van de Armored Core- en Otogi-serie, schotelt ons straks een echte ninjagame voor. Ninja Blade belooft echter niet zo’n typische hardcore game te worden als Ninja Gaiden, want ook aan ons westerse gamers wordt gedacht. Dit zal vooral in de gameplay naar boven komen, want we kunnen zeker op genoeg uitdaging rekenen.

Ziekte en verraad
In Ninja Blade hebben we Ken Ogawa onder de knoppen, een zeer krachtige ninja die samen met zijn team van getrainde ninja’s in Tokio moet zien af te rekenen met een gruwelijke ziekte. De ziekte verspreidt zich razendsnel en laat een spoor van gemuteerde mensen achter. Niet alleen Tokio, maar zelfs de hele mensheid is in gevaar. Hoog tijd dus om er eens wat aan te doen!

Het vervelende komt nog, want als je op een gegeven moment bovenop een wolkenkrabber staat met je team, klaar om in actie te komen, blijkt dat je door iemand van je eigen organisatie bent verraden. Je weet nog maar net aan de dood te ontsnappen en zodoende moet je niet alleen tegen de muterende ziekte vechten, maar ook uitvinden waarom je bent verraden en door wie.

[SCREENSHOTS]
Speciale kracht
Ogawa is een ninja en dus kunnen we rekenen op veel bruut geweld. Je hebt diverse speciale wapens tot je beschikken, zoals vlijmscherpe zwaarden waar je zelfs mee kunt dual-wielden. Ook kunnen echte ‘ninja masters’ beschikken over Ninjutsu, dat in tegenstelling tot de traditionele vechtsport in Ninja Blade vooral een speciale kracht is. Met Ninjutsu kan je vijanden tijdelijk uitschakelen met een elektrische stoot, of gebruik het om jezelf te beschermen. Het feit dat men zegt dat dit alleen voor de ‘masters’ is, lijkt er op te wijzen dat je je vaardigheden en mogelijkheden in de game kunt verbeteren. Een bekend fenomeen natuurlijk.

Andere speciale krachten die we op dit moment al kennen, zijn Ninja Vision en Todomé Attack. Ninja Vision is een zeer veelzijdige kracht, die je vooral van extra informatie zal voorzien. Denk hierbij aan het vinden van geheime paden, het localiseren van verborgen informatie in de omgeving en het zien van zwakke plekken van je tegenstanders. Altijd handig om een duel in jouw voordeel te beslechten. Ninja Vision is echter niet zonder gevaar, want je bent tijdens het gebruik van deze kracht wel extra kwetsbaar. Todomé Attack kan je ten slotte inzetten om een speciale, fatale aanval uit te voeren.

Naast het gewone vechten kent de gameplay van Ninja Blade nog een ander belangrijk aspect, namelijk de inmiddels zeer bekende quick-time events. Tijdens het verhaal en ook gedurende grote, intense gevechten, zal je regelmatig een quick-time event tegen kunnen komen. Hoe deze precies gaan functioneren, is nog niet bekend, maar de kans lijkt groot dat het goede voorbeeld uit bijvoorbeeld de God of War-serie zich zal laten volgen. Laten we het in elk geval hopen…

Voorlopige conclusie
Ninja Blade lijkt een hele degelijke game te worden die voor veel mensen interessant kan zijn. Liefhebbers van ninjagames komen zeker aan hun trekken, maar het spel lijkt een stuk toegankelijker te worden dan die-hard games als Ninja Gaiden.

Het verhaal van Ninja Blade is misschien niet heel bijzonder, maar voorzien van prima graphics, genoeg actie en diverse elementen die bijdragen aan een actievolle gameplay, heeft de game alles in huis om te gaan knallen. Volgens de berichten krijgt de game ook nog een multiplayer, wat helemaal een pluspunt kan zijn.

Ninja Blade staat gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar, exclusief voor de Xbox 360.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Ze hadden van mij een nieuwe Otogi moeten maken. In plaats van een DMC/Ninja Gaiden rip-off. 😕