2009 Fast Forward: Ride to Hell

Menig man in een midlifecrisis droomt hiervan. De wind in de haren, zand in je ogen, een tweewielig monster tussen je benen. Voor je alleen maar woestenij en de eindeloze weg. Dit alles omringt met een vleug van funkmuziek. Dat gevoel moeten we straks ook krijgen met Ride to Hell.

Hell’s Angels
Ride to Hell draait om de biker-cultuur van de jaren ‘60 in het “wilde westen” van die tijd. Dat was de tijd dat rivaliserende biker-gangs elkaar de hersens in sloegen en illegale races hielden. De game zou ook erg geïnspireerd zijn door het boek Hell’s Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs van Hunter S. Thompson’s, bekend van Fear & Loathing in Las Vegas. Het thema Sex, Drugs & Rock ’n Roll zal dan ook veelvuldig terugkomen.

Hoewel de verhaallijn van de game nog flink in de steigers staat, zijn er al wat dingen bekend over de hoofdpersoon. Hij heeft nog geen naam, maar zou net vanuit de Vietnam oorlog teruggekomen zijn in Amerika. Verloren en verstoten vormt hij samen met wat mensen een biker gang. Deze gang heet Devil’s Hand en je bent zodoende de hele game bezig met het ronselen van leden voor de gang die de rest van het verhaal met je meerijden en je zo waarschijnlijk ook helpen met missies.

Eindeloze woestijn
Om lekker te kunnen rijden op de motor moet je wel genoeg weg hebben. De game vind dan ook voornamelijk plaats in het woestijngebied gebaseerd op Nevada en California. De ontwikkelaar zou niet elke plek na hebben gemaakt voor de game, maar er zijn wel erg herkenbare stukken. De game zal geen grote steden hebben zoals GTA: IV dat heeft, maar Ride to Hell kent wel kleine dorpjes waar je kan doen en laten wat je wilt. Zo krijg je dat vrije gevoel van het rijden, even een pitstop maken en een wegrestaurant kort en klein slaan om daarna met een volle maag weer verder te rijden met je gang.

Niet alleen zal je andere gangs tegen komen in de game, maar ook hippies, advocaten en natuurlijk de politie. Ook dit kan gepaard gaan met zowel gevechten of vreedzame samenwerking. Het is namelijk wel een actie game, dus er zal genoeg te knokken, schieten en racen zijn tussen het rijden door.

[SCREENSHOTS]
The High Life
Ik heb het woord hippie al laten vallen en hippies zijn natuurlijk bekend geworden door hun strijd voor vrede maar ook hun geestverruimende middelen. Dit zou ook terugkomen in de game. Het is nog niet duidelijk of de hoofdrolspeler zich ook te goed kan doen aan deze middelen of dat dit alleen voor de mensen om hem heen geldt. De ontwikkelaar van de game, Deep Silver, maakt wel duidelijk dat het gebruik van drugs niet verheerlijkt wordt en het er zeker ook niet toe moet leiden dat gamers zich gaan vergrijpen aan echte middelen. Sex speelt ook een rol in de game en zal de sexuele revolutie van de jaren ’60 zo goed moeten weergeven. De vraag is alleen hoe dit gedaan wordt. Wordt het realistisch gedaan? Of zal het meer in de stijl van GTA: IV uitgevoerd worden? Laten we hopen dat het toch met enige smaak wordt gedaan.

Om de cirkel van Sex & Drugs compleet te maken heb je nog Rock ’n Roll nodig. Zoals met de rest van de game is hier nog weinig over bekend, maar ik denk niet dat we teleurgesteld gaan worden. De game zal vol met Funk, Rock en heavy metal zitten, wat het rijden extra aangenaam zal maken. De vraag is of de muziek alleen maar te horen is op de motor of ook als je rond gaat lopen.

Pimp my bike
Het belangrijkste van de game is natuurlijk de motor. Men zou een compleet scala aan motoren kunnen kopen en deze compleet aanpassen naar je eigen smaak. Zo kun je nieuwe wielen erop zetten, de soorten banden aanpassen, de velgen aanpassen en noem maar op. Dit brengt niet alleen een keer iets anders mee in een game maar zal ook zeker leuk zijn om te doen. Er zouden zoveel mogelijkheden zijn dat niemand op dezelfde motor zou rijden.

Al met al lijkt mij dit een game om naar uit te kijken. Het vrije gevoel van de open woestijn. Je gang die achter je aan rijdt. Deep Silver is vooralsnog niet echt bekend, maar ik denk dat deze game ze zeker op de kaart zal plaatsen. Het ziet er in elk geval veelbelovend uit. Laten we hopen dat ze deze mooie dingen allemaal waar kunnen maken, zodat we dit jaar nog op de motor kunnen stappen en wat herrie kunnen schoppen in verschillende dorpen.

Ride to Hell verschijnt ergens in 2009 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Machtaman's avatar

    Co0L 😮

  2.   
    Cirdan's avatar

    Het klinkt zeker vet, nu maar kijken of het goed uitgewerkt wordt 🙂

  3.   
    Sarge's avatar

    Het klinkt zeer origineel, en daar hou ik wel van 8)

  4.   
    Maotes's avatar

    Inderdaad zeel origineel. Nu heb ik nog een reden om een PlayStation 3 te kopen :lol:. De game zal denk ik wel erg aan de dure kant zijn.

  5.   
    gamertje1's avatar

    geinig! 😛 8)

  6.   
    DaxPg's avatar

    Ik denk eigenlijk dat de game “normale” prijzen zal hanteren. Games zijn natuurlijk sowieso al duur maar ik denk niet dat het over the top zal worden.

  7.   
    GraveDevil's avatar

    Is dat nou een Dodge Charger op die eerste screen, of begin ik behalve doof ook al blind te raken?

    Nitroglycerine schreef, "Inderdaad zeel origineel. Nu heb ik nog een reden om een PlayStation 3 te kopen :lol:. De game zal denk ik wel erg aan de dure kant zijn."

    Gewoon 60E dus, net als elke game die net uitkomt.

  8.   
    JonsoN's avatar

    Tsjah.. ga m in de gaten houden.. wie weet wordt het wat.. vind de screens maar bagger hoor tot nu toe.