2009 Fast Forward: Tekken 6

Tekken 6 is de achtste game in de Tekken familie, een gameserie die 12 jaar geleden het licht zag. Deze nieuwe game zal echter een aantal opmerkelijke veranderingen kennen. Lees mee in deze Fast Foward.

Op dit moment is Tekken 6 al speelbaar in de arcadehallen in Japan. Die kasten zijn uitgerust met PlayStation 3-technologie, wat ervoor moet zorgen dat de overgang van arcadekast naar console zo vloeiend mogelijk verloopt. Tevens komt de game naar de Xbox 360, voor het eerst in de geschiedenis van Tekken. Dat moet zuur zijn voor Sony, die alle voorgaande delen exclusief aan zich kon binden.

Personages
Naast de bekende gezichten zoals King, Jin Kazama, Lei Wulong en Steve Fox zullen er ook een hoop nieuwe gezichten te zien zijn die het volledige aantal personages naar 39 brengt. Daarmee heeft Tekken 6 de meeste personages van alle Tekken games tot op heden.

De nieuwe personages bieden meer variatie en ze moeten er voor zorgen dat er voor elke speler wat wils is. Zo is er Bob, een freestyle karateka met flink overgewicht. Ondanks dat is hij echter nog steeds bliksemsnel. Een ander nieuw gezicht is dat van Azazel, die wat wegheeft van de Egyptische god Set. Hij is de incarnatie van puur kwaad en wil meedoen aan het Tekken toernooi om zijn macht te bewijzen. Azazel valt in de categorie van Devil en Angel en is dan ook voorzien van onder andere laserogen om zijn vijanden het vuur aan de schenen te leggen.

[SCREENSHOTS]
Vernieuwingen
Tekken 6 wordt voorzien van enkele nieuwe innovaties die de serie naar een hoger niveau moeten tillen. Zo zijn er voor het eerst in de serie levels met meerdere hoogtes waar je je vijand ร  la Dead or Alive vanaf kunt schoppen, slaan of gooien. Ook zijn er zogenaamd item-moves beschikbaar. Elk personage kan voorafgaand aan het gevecht aangepast worden om volledig naar de wensen van de speler te zijn. Zodoende kun je je personage een item geven dat gedurende het gevecht erg handig kan zijn. Dat aanpassen van je personage heeft ook een cosmetisch element. Je kunt van alle beschikbare kostuums naar hartelust de boven en onderste helften combineren om uiteindelijk het pakje van je dromen te maken.

De grootste vernieuwing die in Tekken 6 het licht gaat zien is waarschijnlijk het Rage systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om meer schade te doen zodra je levensbalk rood knippert. Zo kun je vlak voor het einde van een gevecht dus de rollen omdraaien om uiteindelijk toch als winnaar uit de bus te komen. Daarmee lijkt Tekken 6 een goede concurrent te kunnen worden voor Street Fighter IV, waarin aanval en verdediging ook in een fractie van een seconde om kunnen draaien.

Tekken 6 maakt bovendien optimaal gebruik van de consoles van deze tijd. Zo zijn alle moves van alle personages opnieuw geanimeerd, met als gevolgd dat sommige personages wat vloeiender en makkelijker spelen. Bovendien ziet alles er beter uit aangezien kleine foutjes met collision detection verholpen zijn. Ook is er multiplayer ondersteuning zodat je online je skills kan bewijzen.

Voorlopige conclusie
Met Tekken 6 is Namco een beetje weggelopen van haar roots. Zowel in de zin van console als in de zin van gameplay. Een aantal forse vernieuwingen zoals item-moves en het Rage systeem moeten de game meer diepgang geven. Bovendien is de concurrentie in het genre niet mals, maar het ziet er naar uit dat Tekken zich prima zal weten te redden.

Tekken 6 verschijnt in de herfst van 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    VkraM16's avatar

    wouw ik kijk er naar uit ๐Ÿ™‚

  2.   
    Overload14's avatar

    ik herinner me nog toen ik 4 jaar was dat ik en me oudere neven + me broer altijd tekken 3 speelden :D:P

  3.   
    amine98324's avatar

    herfst passs ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ™

  4.   
    PaNNa's avatar

    Ik kan niet wachten om Tekken 6 te spelen, maar in de Herfst pas… nog een lange weg te gaan dus.

  5.   
    Pumbajeffrey's avatar

    ziet er retestrak uit. koop ik eindelijk een keer een ps komt hij ook voor de xdoos :S story of my life…

  6.   
    nanathan's avatar

    Een lekker robbertje vechten kan er altijd wel in, zeker als je je vrienden virtueel op hun smoel kunt geven