2009 Fast Forward: The Conduit

The Conduit lijkt een veelbelovende, en volgens sommige veel gehypte, futuristische first person shooter voor de Nintendo Wii. De grote vraag is nu: wordt dit spel een veredelde tech demo, of wordt het een van de weinige games voor hardcore gamers op de Wii?

Eruit halen wat erin zit
Toen The Conduit eerder dit jaar werd onthuld stormden uitgevers massaal naar ontwikkelaar High Voltage, maar deze heeft een tijd lang geen uitgever willen nemen omdat men bang was dat die teveel invloed op het spel uit zou willen oefenen. De reden voor deze stormloop? De verbazingwekkende berichten die High Voltage naar buiten bracht over dit spel en over Wii games in het algemeen.

Zo zou het spel graphics hebben die konden tippen aan die van de Xbox 360 en gaven de ontwikkelaars van The Conduit meerdere malen aan dat de Wii meer kan, maar dat de ontwikkelaars het er gewoonweg niet uithaalden. De mensen van High Voltage lijken het hun roeping te vinden om wél alles uit de Wii te halen wat erin zit en dit is uiteraard meerdere malen in het nieuws geweest.

Standaard?
Het verhaal van The Conduit is vrij standaard voor een futuristische shooter: er zijn aliens op aarde geland en jij bent degene die ze er weer af moet schoppen. Je moet het dus opnemen tegen aliens, maar soms moet je het ook opnemen tegen je eigen soortgenoten, aangezien sommige mensen besmet zijn met een bepaald virus waardoor ze min of meer veranderen in slaafjes van de aliens.

Je speelt zelf Mr. Ford, een mens, en dus maak je veel gebruik van menselijk wapens. Uit de verscheidene trailers en filmpjes van The Conduit is echter gebleken dat je ook wapens van buitenaardse wezens kunt gebruiken om bijvoorbeeld een soort van rode vuurballen af te schieten. We weten al van het bestaan van zo’n vier buitenaardse wapens af en daar komen er vast nog wel meer bij, inclusief leuke functies zoals het kunnen bewegen van een kogel nádat deze is afgeschoten. Op het gebied van wapens is er dus zeker genoeg om naar uit te kijken.

Naast zowel je menselijke als je buitenaardse wapens heb je ook de beschikking tot de ASE, oftewel All Seeing Eye. Dit voorwerp krijg je in het begin van het spel te pakken en is te gebruiken om puzzels op te lossen, onzichtbare vijanden en vallen te zoeken en om verborgen doorgangen te vinden.

[SCREENSHOTS]

Hoe meer aliens, hoe meer vreugd
Aangezien The Conduit een first person shooter is voor de Wii, lijkt het logisch dat je ook hier de Wii Zapper kunt gebruiken. Tot op heden is hierover nog niks bekendgemaakt, maar wel weten we dat je zelf kunt kiezen welke knop wat doet. Het is dus goed mogelijk dat je op deze manier de controls zo kunt zetten dat je de Wii Zapper gewoon kunt gebruiken.

De game beperkt zich gelukkig niet alleen tot de singeplayer en bevat dus ook een multiplayer, die overigens alleen online en niet offline beschikbaar is. Ook over de online multiplayer weten we nog vrij weinig, behalve dan dat deze met 16,en mogelijk zelfs nog meer, mensen te spelen is. Bovendien is The Conduit na Animal Crossing: City Folk het tweede spel dat de Wii Speak gebruikt, waardoor je tijdens een online multiplayer met je teamleden kunt praten zonder dat je een headset op hoeft te doen of een microfoon in je hand vast moet houden.

Voorlopige Conclusie
The Conduit belooft veel en ziet er tot nu toe heel erg goed uit voor een Wii-game. De vraag is natuurlijk of ontwikkelaar High Voltage de verwachtingen ook waar kan maken, want momenteel lijkt The Conduit voor de Wii eigenlijk te mooi om waar te zijn met de mooie graphics en een veelbelovende online multiplayer. Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten om ons uiteindelijk oordeel te kunnen vellen over dit spel, want deze futuristische first person shooter zal over niet al te lange tijd in de schappen liggen.

The Conduit zal in de lente van 2009 exclusief voor de Wii verschijnen.

  1.   
    ckerigon's avatar

    In de lente al 😮 😮
    Ik wacht er nu al met smacht erop 😆

    En hebben ze de framrate al naar 60 kunnen halen want dat had ik een keer gelezen dat ze het van 30 naar 60 wouden verhogen..

  2.   
    mitchelltje9's avatar

    hopelijk word dit spel vet 😀

  3.   
    Sarge's avatar

    Ik heb nog nooit FPS’en op de Wii gespeeld, maar het lijkt me stom + moeilijk 🙁

  4.   
    baaser88's avatar

    ik heb zo een zin in dit spel

    een fps op de wii is wennen maar als je gewend bent is het leuk, beter als op een ander platform 😉

  5.   
    amine98324's avatar

    vet

  6.   
    Dy-88's avatar

    inclusief leuke functies zoals het kunnen bewegen van een kogel nádat deze is afgeschoten

    dat lijkt net op wanted 😛
    en trouwens, ik kijk hier echt naar uit. eindelijk een goeie shooter voor de Wii en niet de hele tijd van die casual rommel