2009 Fast Forward: Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted: Drake’s Fortune was mijn persoonlijke favoriet van 2007. Niet zo verwonderlijk ben ik dan ook erg blij dat ontwikkelaar Naughty Dog aan een tweede Uncharted-game werkt. Wat deze game ons gaat brengen, lees je in deze Fast Forward.

Met Uncharted: Drake’s Fortune leverde Naughty Dog een game van ongekende klasse af. Toch gaf men destijds aan slechts dertig procent van de kracht van de PlayStation 3 te gebruiken. Met dit tweede deel, dat voluit Uncharted 2: Among Thieves heet, gaat men echter voor de volle honderd procent. Iets waar ik als fan van deze prille franchise alleen maar heel enthousiast van kan worden…

Talent
Leuk en aardig natuurlijk, al die procenten, maar wat gaan we er eigenlijk concreet van merken? Logischerwijs zal de game grafisch naar een nog hoger niveau getild worden, maar ook kunnen we rekenen op meer gevariëerde omgevingen. Een puntje van kritiek dat Drake’s Fortune te verwerken kreeg, was dat je heel veel in de jungle actief was. Hier gaat men met Among Thieves zeker wat aan doen, want deze keer zullen we avonturen beleven in de sneeuw, bezoeken we een oud klooster en zelfs zal er actie in een klassiek ingerichte trein zijn. We kunnen dus op genoeg sfeer en afwisseling rekenen.

De man die het allemaal moet doen is wederom Nathan Drake, een alledaagse man die toch wel een talent heeft voor actievolle avonturen. De blonde schone uit de eerste game, Elena, is thuis gebleven. Je vrouwelijke ondersteuning wordt in Uncharted 2 verzorgd door de pittige Chloe. Veel over deze nieuwe dame weten we nog niet, maar we rekenen alvast op genoeg humoristische conversaties en gezellige aanvaringen tussen haar en Nathan.

[SCREENSHOTS]
Dekking!
Net als in Drake’s Fortune zullen we in Among Thieves regelmatig gebruik gaan maken van dekking om zonder al teveel kleerscheuren door de levels te komen. Naughty Dog heeft dit aspect echter grondig onder handen genomen. Je kunt nog steeds vlot achter muurtjes en andere objecten schuilen, maar er is meer. Diverse objecten uit de omgeving kan je nu interactief gebruiken om er een schuilplaats van te maken. Duik achter een bepantserd schild van een vijand en loop hiermee veilig op andere tegenstanders af. Of pak een kast of tafel en smijt deze omver, zodat je zelf je cover creëert.

Nathan is echter tot meer in staat, want je kunt ook al klimmend en klauterend heel veel uithalen. Denk hierbij aan het schieten terwijl je aan een ladder hangt, tegen een muur aan het klimmen bent of als je aan een ander object bungelt. Geen beperkingen dus als je een ladder beklimt, maar gewoon de vrijheid om even te stoppen en te schieten wanneer jij het wilt.

Ook de intelligentie van de tegenstanders is verbeterd voor Among Thieves. Vijanden waren in het eerste deel niet al te slim en ze waren vooral lastig door de grote groepen waarmee ze ten strijde trokken. Naughty Dog heeft echter de AI aangescherpt voor dit nieuwe deel en je zult dus sneller geflankeerd worden door tegenstanders of op een andere manier in het nauw worden gedreven. Dit moet de actie intenser maken en voor een betere balans zorgen tussen de actie en het vele ontdekken en avonturieren, wat we gelukkig straks ook meer dan genoeg zullen doen.

Voorlopige conclusie
Uncharted 2: Among Thieves lijkt een meer dan waardig opvolger te worden van een zeer sterke PlayStation 3-game. Nathan Drake is een personage met uitstraling en het heeft er alle schijn van dat Naughty Dog de lat nog wat hoger weet te leggen. Grafisch moet het nog beter worden, de omgevingen kennen meer variatie en de gameplay is uitgebreid en verder geoptimaliseerd. Ik eet m’n controller op als dit geen absolute topgame gaat worden.

Uncharted 2: Among Thieves verschijnt op een nog onbekende datum voor de PlayStation 3.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik had eigelijk helemaal niet in de gaten dat de eerte game maar voor de helf van de kracht van de PS3 gebruikte dus nu doen ze 100% wow dat is goed nieuws, hopelijk brengen ze ook een deel van de orginele Soundtrack terug in de game waarvan in in deel 1 zo van genoot. En wat ook een extra leuke toevoeging was dat het spel helemaal Nederlands was dat zie je niet vaak in games.

  2.   
    Dy-88's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Ik had eigelijk helemaal niet in de gaten dat de eerte game maar voor de helf van de kracht van de PS3 gebruikte dus nu doen ze 100% wow dat is goed nieuws, hopelijk brengen ze ook een deel van de orginele Soundtrack terug in de game waarvan in in deel 1 zo van genoot. En wat ook een extra leuke toevoeging was dat het spel helemaal Nederlands was dat zie je niet vaak in games."

    nee indd. hopelijk gaan ze het niet nl inspreken want dat is bagger.
    ik berheug me opzich best op de game want ik denk dat hij vele gaat verassen…

  3.   
    ps3 gek's avatar

    ”Dy-88″ schreef, "
    hopelijk gaan ze het niet nl inspreken want dat is bagger.
    ik berheug me opzich best op de game want ik denk dat hij vele gaat verassen…"

    Ik vond deel 1 helemaal geweldig ondanks de irritante angstaanjagende zombies! 😆 De Nederlandse audio was echt stom, daarom had ik hem op Engels gezet met Nederlandse ondertitels en dan is het net een film! Ik hoop dat deel2 nog beter wordt qua gameplay. Ik hoop op iets meer vrijheid bij de missies en een wat langere gamplay. Het verhaal was in deel 1 al helemaal TOP!!! 🙂

  4.   
    Mv-Highway's avatar

    WOW! Als ik die screenshots zie!

    Ze zeggen ook dat hij in ieder geval langer wordt dan zijn voorganger.
    dat vond ik het enigste minpunt aan deel 1.