Guild Wars krijgt minder frequente maar wel grotere updates

Guild Wars heeft zijn beste tijd wel gehad en de meeste spelers kijken dan ook uit naar de release van Guild Wars 2, al kan dit helaas nog wel tot 2010 gaan duren. Tot die tijd zullen veel fans toch nog Guild Wars blijven spelen. Het onderhouden van dit spel is dus erg belangrijk en gelukkig vergeet ontwikkelaar Arenanet dit niet.

Op het moment wordt de game één keer in de maand van een update voorzien, maar daar gaat verandering in komen. Het ontwikkelingsteam gaat namelijk nog maar eens in de drie tot vier maanden grote updates uitgeven. De maandelijkse updates zullen wel blijven bestaan, maar die zullen veel kleiner zijn. Zo zal de maandelijkse update alleen tournament punten, skill balances en bug fixes bevatten. Het voordeel hiervan is dat het team met de grotere updates aan veel grotere projecten kan werken.

Naast dit nieuws zijn de eerste plannen voor de aankomende grote update ook bekend gemaakt. Deze update zal zich vooral op meer opslagruimte en account-based verbeteringen gaan richten. Spelers moeten nog wel heel even geduld hebben, want de update zal pas ergens in april uit gaan komen.

Guild Wars: Eye of The North is aanzienlijk goedkoper dan haar voorgangers, aangezien het geen nieuwe rassen te bieden heeft. Wel zullen er 40 nieuwe armor sets, 150 nieuwe skills (waarvan 50 PvP-only) en 10 nieuwe heroes hun intrede doen wanneer de level 20-grens is bereikt. De storyline zal hoofdzakelijk het eerste en tweede deel aan elkaar binden en schotelt je weer veel avontuur en actie voor, zoals we die kennen uit de voorgaande Guild Wars-ervaringen.

Guild Wars en haar uitbreidingen Nightfall, Factions en Eye of the North zijn reeds verschenen voor de PC.

  1.   
    mitchelltje9's avatar

    ik speel dit het is vet 😀

  2.   
    Ivvo's avatar

    Ik speelde het, maar ik begon het saai te vinden 🙁 nu is het wachten op GW2 voor mij, al is het met een Xbox ook prima uit te houden 😀

  3.   
    Ika Q's avatar

    Ik speel het nog af en toe. PvP is meesterlijk, vooral met Factions 8)

  4.   
    mrxthereal's avatar

    IK speel het al lang niet meer maar zit gretig te wachten op GW 2, jammer dat dat zo lang duurt.

  5.   
    7lotus94's avatar

    hmm, dit is idd een erg leuke game, ben ook heel benieuwd naar GW2

  6.   
    gappower's avatar

    Ik word het spel veel te snel beu! je bent direct het maximum lvl.

  7.   
    Tha Saint's avatar

    het is egt jammer dat het zo snel voorbij gaat 🙁