Home deze week voorzien van Red Bull Island

Reclame in games is iets dat we steeds vaker zien: de gamesindustrie blijft groeien en zo wordt het steeds aantrekkelijker om een groot publiek te bereiken. En wat is er dan beter om een eigen virtuele eiland in PlayStation’s Home te hebben? Red Bull is de eerste grote Home ‘sponsor’ met een eigen virtuele eiland, waarop spelers met elkaar kunnen chillen en meedoen in de Red Bull Air Races.

Volgens een post op het PlayStation blog zal Home tijdens de update van deze week voorzien worden van Red Bull Island. Naast de competitieve mini-game Red Bull Air Race zal men de komende maanden nog diverse andere “Red Bull events” gaan toevoegen. Tevens krijgen de winkels van Ligne Roset (meubels) en Diesel (kleding) een eigen gevel in het virtuele winkelcentrum dankzij de update.

Er is geen precieze datum bekend voor de update, maar volgens de berichten zijn de Home-servers momenteel offline en kunnen we misschien vandaag al de nieuwe content verwelkomen.


Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.
Zo kan je ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

Home is reeds verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    ps3 gek's avatar

    Laten we hopen dat het mogelijk is om weer op de servers te komen. Na de update van laatst kon ik niet meer op home. Ik hoop ook dat het grats is, want anders zul je mij al helemaal niet meer aantreffen in home. 😳

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik speel Home eigelijk helemaal niet meer niks aan en de hype was ook veel te groot.

  3.   
    Garuda's avatar

    k vind t ook ma niks vooral die laad tijden pfff …

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Garuda schreef, "k vind t ook ma niks vooral die laad tijden pfff …

    "

    Je heb gewoon slome verbidning me ps3 zit draadloos bij mij en home is zo geladen ook als ik na een andere kamer ga, maar ja zit er zowat niet op

  5.   
    ps3 gek's avatar

    Het zal vast wel aan de verbinding liggen, maar geloof me de servers zijn echt slecht! 😡

  6.   
    game_expert's avatar

    Dit lijkt me wel wat Red Bull Island ! 😀 😀

  7.   
    GENERAL_DS's avatar

    redbull air race is er al
    maar het is er erg druk je komt bijna niet aan de beurt er waren lui die al een half uur wachten

  8.   
    Fawaka-W's avatar

    heb gechecked ziet er echt vet uit!

    EA komt ook met een eiland binnekort waar veel minigames gespeeld kunnen worden.

  9.   
    templer's avatar

    zeker vet

  10.   
    VanishNL's avatar

    ik zie wel wat het wordt :P, zoals gewoonlijk 😆

  11.   
    Tha Saint's avatar

    Wat een Red Bullshit heel slim om die reclame game te doen maar kom op wie speelt dat? 😡