Batman zal niemand doden in Arkham Asylum

Het nieuwste avontuur van Batman komt later dit jaar naar de consoles en PC in de vorm van Batman: Arkham Asylum. Vandaag is bekend geworden dat Batman in deze game niemand zal doden, zo blijkt uit het keuringsrapport van de ESRB. Vechten en tegenstanders uitschakelen komt uiteraard genoeg aan bod, maar geheel in lijn met de filosofie van DC Comics zal Batman geen mensen doden.

Batman: Arkham Asylum kent een eigen verhaal en heeft zodoende niets te maken met eerder verschenen Batman-films. Paul Dini, de schrijver van vele series omtrent DC personages, heeft geholpen bij het schrijven van het verhaal. In de game gaat het goed mis in de Arkham-gevangenis, waardoor iconische helden als The Joker en The Riddler op vrije voeten komen.

De game draait op de bekende Unreal Engine 3 en wordt gespeeld vanuit een third-person perspectief. De diverse superschurken zullen als boss fights in de game verwerkt worden, waarbij je zowel met je vuisten als met gadgets kunt vechten.

Batman: Arkham Asylum zal in 2009 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC verschijnen.

  1.   
    ckerigon's avatar

    WTF Kirby is nog geweldadiger man!!

    xD

  2.   
    MauriceV's avatar

    Wedden dat ze dan toch weer zijn zeiken over het geweld ook al word er niemand gedood ๐Ÿ‘ฟ

  3.   
    ikketjuh's avatar

    Dan zeggen we dat het aliens waren in mensenvermomming!! xD

  4.   
    LXZ-76's avatar

    ikketjuh schreef, "Dan zeggen we dat het aliens waren in mensenvermomming!! xD"

    LOL heb jij teveel men in black gekeken ofzo ๐Ÿ˜›

  5.   
    Mattmerize's avatar

    Als jullie een beetje Batman kennen zouden jullie weten dat hij nooit iemand doodt. Om de gehele filosofie van Batman te verpesten alleen zodat 13-jarigen hun portie digitale dood krijgen zou ik ronduit belachelijk vinden.

  6.   
    JokerDonny's avatar

    mathijs heeft helemaal gelijk

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    WHY??? Batman dode ook mensen in de film dus waarom niet in de game? ๐Ÿ˜ณ

  8.   
    GutZilla's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "WHY??? Batman dode ook mensen in de film dus waarom niet in de game? ๐Ÿ˜ณ "

    OMg, Batman heeft niemand gedood in de film…. ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜ฎ

  9.   
    Mattmerize's avatar

    Absoluut niet hoor, bekijk nog maar eens Batman Begins of de DVD/Bluray-extra’s van The Dark Knight. Overigens, wat is het verschil met iemand doodmeppen of iemand knock-out meppen (Batman gebruikt geen vuurwapens)? In een game niet zo gek veel lijkt me, het eerste duurt alleen wat langer.

  10.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    GutZilla schreef, "

    ”Gamer4Ever-NL” schreef, "WHY??? Batman dode ook mensen in de film dus waarom niet in de game? ๐Ÿ˜ณ "

    OMg, Batman heeft niemand gedood in de film…. ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜ฎ "

    lol wedje maken ?! ๐Ÿ˜€

  11.   
    Mattmerize's avatar

    Ok.
    Welke film en wie?

  12.   
    /DareDevil's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "WHY??? Batman dode ook mensen in de film dus waarom niet in de game? ๐Ÿ˜ณ "

    Is goed gast ๐Ÿ˜‰ zeker wedje maken met alle mensen die de graphic novels hebben gelezen. Ben je gek ofzo? Ook de man die dit heeft gepost van batman arkham asylum zegt nog zelf ook dat geheel IN DE FILOSOFIE VAN BATMAN ER NIEMAND GEDOOD WORD door Batman. De Joker daarintegen natuurlijk wel ๐Ÿ˜† .
    Zeker slim gedaan want dat zou in iedergeval tegen de regels van batman in gaan. Ik kan niet wachten op deze game en ik denk dat de slimmere mensen zoals bijvoorbeeld mathijs het met mij eens zijn.

  13.   
    Mattmerize's avatar

    Ik voel me erg gevleid, dank je Bommeltje.

  14.   
    /DareDevil's avatar

    Ik ben zelf een lezer van vooral Batman graphic novels dus mensen die eigenlijk nouwelijks verstand hebben van Batman moeten gewoon hun smoel houden ๐Ÿ™‚

  15.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Bommeltje schreef, "

    ”Gamer4Ever-NL” schreef, "WHY??? Batman dode ook mensen in de film dus waarom niet in de game? ๐Ÿ˜ณ "

    Is goed gast ๐Ÿ˜‰ zeker wedje maken met alle mensen die de graphic novels hebben gelezen. Ben je gek ofzo? Ook de man die dit heeft gepost van batman arkham asylum zegt nog zelf ook dat geheel IN DE FILOSOFIE VAN BATMAN ER NIEMAND GEDOOD WORD door Batman. De Joker daarintegen natuurlijk wel ๐Ÿ˜† .
    Zeker slim gedaan want dat zou in iedergeval tegen de regels van batman in gaan. Ik kan niet wachten op deze game en ik denk dat de slimmere mensen zoals bijvoorbeeld mathijs het met mij eens zijn."

    Ik zelf heb nooit de strips gelezen van Batman
    maaaaar….komt ie –>

    1# In de eerste Batman film een gevecht in de kloktoren beukt Batman de hoofd van de clown tegen een klok aan en valt meters omlaag naar zijn dood, dat is een.

    2# In de film Batman Returns als een bende clowns de stad terrorizeren staat een clown achter de Batman Car en verbrand tot de dood erop volgt, als Batman weg rijd. (Door een enorme vuurbal achter de uitlaat)

    3# Laatste in de film Batman Begins als de trein bijna ontspoort (ende van de film) en Batman en schurk
    Ra’s Al Ghul nog in de trein zitten laat Batman hem voor dood achter, hij kan hem redden maar doe het niet dus dood door schuld zal ik zegen, en terwijl hij gewoon zijn eigen hachtje red.

    Maar ik heb nog meer bewijs Hier kun je 2/3 review’s zien die James maakt Alias AVGN en ook hij zegt dat Batman Dood [5:35] en zelfs in de stripboeken dood Batman zijn tegenstanders dus check it even.
    Bij alles batman heeft 3 doden op zijn geweten in een paar films en Stripboeken DUS “I Rest My Case” 8)

  16.   
    Sarge's avatar

    Ik vind dat er niks mis mee is dat er een keer geen mensen aan stukken worden geblazen en/of geschoten… ๐Ÿ™‚

  17.   
    Headdy NL's avatar

    Pfff alsof een spel alleen goed is als er mensen in vermoord worden… ๐Ÿ™„

  18.   
    Mattmerize's avatar

    De eerste 3 batman films zuigen, die gaan veel te oppervlakkig om met het psychologische aspect van Batman, en zijn gewoon middelmatige superhelden films in mijn ogen. Ik vind eigenlijk alleen Batman Begins en The Dark Knight “een Batman-sign-of-approval” waardig. Daarnaast is er een groot verschil tussen iemand doden en iemand niet redden. De slechterik heeft zichzelf in de shit gewerkt. Batman moest die trein ontsporen om de stad te redden. Dat Al Ghul in die trein was was zijn eigen schuld.

    Mijn punt is: Batman hoort niemand te doden, ookal heeft hij dat in sommige “versies” van Batman gedaan. Even een voorbeeld: ik vind Nirvana een geweldige band, maar er zijn 1 of 2 nummers die ik maar niks vind. Betekent dat dat ik Nirvana als totaalplaatje niks hoor te vinden? Natuurlijk niet.

  19.   
    wa@'s avatar

    doet er niet toe , ik vond Batman begins ook niet al te best dus ik haal hem niet denk ik .

  20.   
    /DareDevil's avatar

    Tim burton die deze films heeft geregisseerd heeft een eigen twist aan Batman gegeven en hebben niets te maken met batmans origine of afkomst. Daarom gaan er mensen dood in de eerste 2 batman films. en idd Ras al ghul is geen discussie over mogelijk zie de uitleg van mathijs. Ik vond de eerste 2 delen wel best vet vooral omdat ik de regisseur goed vindt. Alleen de echte batman films zijn echt Batman Begins en The Dark Knight die wel echt zijn gebaseerd zijn op de Novels. Batman dood The Joker btw ook niet omdat hij dat niet kan ๐Ÿ˜‰ . En Ra’s offerde min of meer zichzelf op omdat zijn plan was mislukt. I REST MY CASE. Mathijs we are victorious ๐Ÿ˜‰

  21.   
    Verbeemen's avatar

    I love the joker ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†