Nieuw Zeeland: ouders aanpakken die kinderen gewelddadige games laten spelen

Er zijn inmiddels al aardig wat incidenten geweest waarbij kinderen of jongeren iemand mishandelden of vermoordden, waarna de schuld bij gewelddadige game zoals Grand Theft Auto werd gelegd. Vaak lag de schuld eigenlijk bij de ouders, die hun kinderen een gewelddadig spel lieten spelen ondanks de leeftijdsgrens van achttien jaar en ouder.

In Nieuw Zeeland wil men dit aan gaan pakken: ouders zullen strafbaar zijn als ze hun kinderen games laten spelen die niet geschikt zijn voor hun leeftijdscategorie. Wettelijk is dit zelfs al mogelijk in Nieuw Zeeland en ouders kunnen in theorie maximaal een boete van 4000 euro of een gevangenisstraf van 3 maanden krijgen.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Tja wat zal ik nu weer zegen ??? πŸ˜• Bulshit heb ik al zo vaak gebruikt, flikker op laat ze toch spelen is ..TE, hmmm
    IK zeg, Zulke dingen gebeuren gewoon dat is niet te stopen (wat een pussie land is dat zeg) en de ouders een hoge staf geven vind ik onterecht voor de ouders als hun kind het stiekem meenemen wat dan. En hoe willen ze het dan controleren elke dag mensen naar huizen laten sturen om het te checken. ik vind het ook erg jammer voor de kids die er TEGEN kunnen die er weer de duppen van worden.

  2.   
    ckerigon's avatar

    wat een sneu land zeg xD

  3.   
    jungler's avatar

    geef ze een boete πŸ˜€ 13 ps2’s wegens spelen gta 4 xD

  4.   
    Maotes's avatar

    Waar slaat dit nu weer op? Kinderen worden niet aggressief van zulke games, tenzij ze niet helemaal 100 zijn. Ik speel zelf ook 18+ games, en ik ben toch ook gewoon ‘normaal’?

    Laat die kinderen gewoon de games spelen. Ze hebben geen enkel bewijs van dat het zo is. Laat ze eerst maar als een Helghast ofzo en een pistooltje iemand doodden, dan hebben ze bewijs dat games gewelddadig zijn.

  5.   
    gappower's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Waar slaat dit nu weer op? Kinderen worden niet aggressief van zulke games, tenzij ze niet helemaal 100 zijn. Ik speel zelf ook 18+ games, en ik ben toch ook gewoon ‘normaal’?

    Laat die kinderen gewoon de games spelen. Ze hebben geen enkel bewijs van dat het zo is. Laat ze eerst maar als een Helghast ofzo en een pistooltje iemand doodden, dan hebben ze bewijs dat games gewelddadig zijn."

    idd, ik speel bijna alleen maar shooter die +16 zijn en +18! En ik ben helemaal niet aggresief. Het ligt gewoon aan het karakter van die kinderen

  6.   
    kenny980's avatar

    heb je helemaal gelijk in maar mijn vriendje wordt er wel agresief van niet zo leuk πŸ˜₯

  7.   
    Maotes's avatar

    Tja, dat is dan je karakter. Hij kan er ook niets aan doen, maar het ligt zeker weten niet aan de game. Als hij niet goed tegen zijn verlies kan of wat, dan word je ook aggresief. Niets met de game te maken.

  8.   
    mitchelltje9's avatar

    dit is weer erg ver gezogd mijn ouders maakt het niet uit wat voor game ik speel sommige ouders zeuren gewoon teveel tenzij je kind agresief word dan is het een ander verhaal πŸ˜›

  9.   
    Tadao's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "wat een sneu land zeg xD"

    tja,t bestuur vannet land is misschien sneu,maaret land zelf niet πŸ˜› kvind t zelf overigens nergens op slaan,laat kinderen gwn plezier hebben nu ze nog vrije tijd hebben,of laatze oppet spel afreageren

  10.   
    lucasthebest's avatar

    ”oef” gelukkig woon ik daar niet πŸ˜›

  11.   
    Sarge's avatar

    gappower schreef, "

    ”Nitroglycerine” schreef, "Waar slaat dit nu weer op? Kinderen worden niet aggressief van zulke games, tenzij ze niet helemaal 100 zijn. Ik speel zelf ook 18+ games, en ik ben toch ook gewoon ‘normaal’?

    Laat die kinderen gewoon de games spelen. Ze hebben geen enkel bewijs van dat het zo is. Laat ze eerst maar als een Helghast ofzo en een pistooltje iemand doodden, dan hebben ze bewijs dat games gewelddadig zijn."

    idd, ik speel bijna alleen maar shooter die +16 zijn en +18! En ik ben helemaal niet aggresief. Het ligt gewoon aan het karakter van die kinderen"

    Net daarom moeten de ouders van die kinderen gestraft worden… Zij moeten er voor zorgen dat ze niet meer agressief worden πŸ™‚

  12.   
    Ika Q's avatar

    Wat gebeurd er als er weer zo’n no-lifer komt en van de brug afspringt door games? Dan hebben gamers weer eens een slechte naam en ze geven de ouders graag een boete. Omdat ze eenmaal geen oog hebben op het kind. Dan kan bij jezelf niet gebeuren (misschien wel) maar wel bij een ander. Dat ze games spelen vind ik prima, maar ik ben er wel mee eens dat ze een oog op moeten hebben. πŸ˜€

  13.   
    LXZ-76's avatar

    Eindelijk, net goed. Ik word gek van al die kut koters online. laat ze maar wachten tot ze 18 zijn ofzo.

  14.   
    PaNNa's avatar

    Je hebt er die zich laten misleiden, en je hebt er die hun volle verstand bij zich hebben. Dat is het verschil.

  15.   
    M@tthijs's avatar

    Dit is uitstekend hoor… ik begrijp daarom ook de reacties hier niet. Niet iedereen wordt agressief van gewelddadige game, maar kinderen die daar wel ontvankelijk voor zijn worden door de achterwege gelaten controle van de ouders wel gewelddadig waardoor er erge dingen kunnen gebeuren. Ik vind dit daarom een zeer goed idee van Nieuw-Zeeland! πŸ˜‰

  16.   
    gebruiker50081's avatar

    ”Bijltje93″ schreef, "Dit is uitstekend hoor… ik begrijp daarom ook de reacties hier niet. Niet iedereen wordt agressief van gewelddadige game, maar kinderen die daar wel ontvankelijk voor zijn worden door de achterwege gelaten controle van de ouders wel gewelddadig waardoor er erge dingen kunnen gebeuren. Ik vind dit daarom een zeer goed idee van Nieuw-Zeeland! πŸ˜‰ "

    Inderdaad het is niet zo van game doe je maar op elke leeftijd want kinderen die er inderdaad agressief van worden kunnen dan een gevaar zijn voor andere mensen. En anders vraag je of je vader hem koopt πŸ˜‰

  17.   
    GameAC's avatar

    Dan zouden mijn ouders een flinke boete krijgen

  18.   
    Serg1337's avatar

    aankant is het wel een goed idee van nieuw-zeeland, maar aan de andere kant is het wel jammer voor de gamers die daar wonen en gewoon goed tegen 18+ games kunnen (dus niet agresief worden)… ben zelf wel blij dat ik daar niet woon πŸ˜†

  19.   
    7lotus94's avatar

    Hmm, ik vind het wel prima, de ouders moeten die kinderen opvoeden, dus dit is zeker niet sneu, of bullshit! Als een kind agresief van een game wordt, kan je hem het beter niet laten spelen!

    Mischien is het wat hard om te zeggen dat als je nog geen 16 bent geen 16+ games mag doen…

    (ik dacht dat het een advies leeftijd was?)

  20.   
    NLkevvNL's avatar

    vaag landXD

  21.   
    Dotz's avatar

    ”7lotus94″ schreef, "Hmm, ik vind het wel prima, de ouders moeten die kinderen opvoeden, dus dit is zeker niet sneu, of bullshit! Als een kind agresief van een game wordt, kan je hem het beter niet laten spelen!

    Mischien is het wat hard om te zeggen dat als je nog geen 16 bent geen 16+ games mag doen…

    (ik dacht dat het een advies leeftijd was?)"

    Is het ook.. Maar daar weten de gamers zelf vaak meer van dan verkopers, politici en ouders.. Gelukkig blijven we helder in NL.. voorlopig tenminste..

  22.   
    nuclearnemo's avatar

    Als ze dit in nederland gaan invoeren….dan krijg je echt grote rellen….gelukkig ben ik zelf al 18+ dus heb ik er geen last van.

  23.   
    Majo's avatar

    Ik denk dat er ook zal worden gelet op hoe groot het leeftijdsverschil is. Speelt een 16-jarige een game voor 18 jaar en ouder, dan zullen ze daar geen heel groot probleem van maken, hoogstens een berispinkje. Laten ouders hun 6-jarige een game voor 18 jaar en ouder spelen dan zullen er maatregelen getroffen worden.

    Herinneren jullie je dit bericht nog?

    http://www.gamersnet.nl/nieuws/200812/jongens_vermoorden_kat_na_spelen_van_gta/

    In Arizona hebben twee jongens, van zes en zeven jaar oud, een katje van vier maanden oud met stenen bekogeld en vervolgens het beestje opgehangen met het snoer van een PlayStation 2 controller totdat het dood ging.

  24.   
    Aruen's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Tja wat zal ik nu weer zegen ??? πŸ˜• Bulshit heb ik al zo vaak gebruikt, flikker op laat ze toch spelen is ..TE, hmmm
    IK zeg, Zulke dingen gebeuren gewoon dat is niet te stopen (wat een pussie land is dat zeg) en de ouders een hoge staf geven vind ik onterecht voor de ouders als hun kind het stiekem meenemen wat dan. En hoe willen ze het dan controleren elke dag mensen naar huizen laten sturen om het te checken. ik vind het ook erg jammer voor de kids die er TEGEN kunnen die er weer de duppen van worden."

    Mee eens.

    Eindelijk, net goed. Ik word gek van al die kut koters online. laat ze maar wachten tot ze 18 zijn ofzo.

    Die mensen hou je toch wel, veel games hebben daarom een ignore list en heb je geen last meer van ze. Ik hoor trouwens ook genoeg mensen van boven de 18 die nog zielig doen door te schelden met noob en alles als ze verliezen. De ouders van die mensen kan je niet meer aanpakken πŸ˜›

    Ik speel zelf genoeg games van boven de 18 en heb zelf geen last van agressiviteit of iets. Zoals andere al hebben gezegd ligt het eerder aan de karakters van die mensen dan de game zelf.

  25.   
    Chikin's avatar

    Aah jammer voor de kinderen in Nieuw Zeeland

  26.   
    Maotes's avatar

    Mayo van Diejen schreef, "Ik denk dat er ook zal worden gelet op hoe groot het leeftijdsverschil is. Speelt een 16-jarige een game voor 18 jaar en ouder, dan zullen ze daar geen heel groot probleem van maken, hoogstens een berispinkje. Laten ouders hun 6-jarige een game voor 18 jaar en ouder spelen dan zullen er maatregelen getroffen worden.

    Herinneren jullie je dit bericht nog?

    http://www.gamersnet.nl/nieuws/200812/jongens_vermoorden_kat_na_spelen_van_gta/

    In Arizona hebben twee jongens, van zes en zeven jaar oud, een katje van vier maanden oud met stenen bekogeld en vervolgens het beestje opgehangen met het snoer van een PlayStation 2 controller totdat het dood ging."

    Ooh, dat bericht heb ik nooit gezien. Wel erg trouwens. Maar de ouders moeten gewoon beter op die kinderen letten. En zelf moeten ze ook niet zo lomp doen om zoiets ook daadwerkelijk te doen.

  27.   
    Ivvo's avatar

    ouders zullen strafbaar zijn als ze hun kinderen games laten spelen die niet geschikt zijn voor hun leeftijdscategorie

    Dan kunnen ze de ouders van bijna alle gamers van boven de 12 die een Wii hebben wel oppakken πŸ˜•

  28.   
    Maotes's avatar

    Ik denk niet dat ze ’t zo bedoelen :P.

  29.   
    mastertje's avatar

    die 12+ jarigen zijn wel geschikt voor spellen van 3+ tot 12 + heb een heel verhaal maar dat kan ik niet goed verwoorden 😳

  30.   
    nickykolkie's avatar

    wat een zeikerts πŸ˜› ik ben ook pas 14 en ik ben toch niet geweldagig en ik speel gta enz xD i’m gonahh kill them all πŸ˜› xD

  31.   
    GutZilla's avatar

    Whaha…krijgen mijn papa en mama nu slaag? πŸ˜† …moeten ze probere… 😑

  32.   
    Teunb's avatar

    Dan krijgen mijn ouders een boete als we naar Nieuw-Zeeland verhuizen, maar dat doen we niet dus krijgen ze ook geen boete en kan ik gewoon doorgamen, als ik me trouwens aan die 16/18+ regel moet houden blijft er wel erg weinig over…
    ik heb btw geen last van gewelddadige ideeΓ«n hoor πŸ˜‰

  33.   
    7lotus94's avatar

    Hoe gaan ze dit eigenlijk doen, huiszoekingen?

  34.   
    RauserLuLz's avatar

    weet je waar je nou echt aggresief van word 3+, 6+ bagger games …coole games zijn allemaal 16/18+