Ontwikkelaar: Doom 4 wordt geen vervolg

Ontwikkelaar id Software is al tijden zuinig met details over Doom 4, maar de algemeen directeur Todd Hollenshead heeft toch kleine hints laten vallen over de game. Volgens hem is Doom 4 zeker geen vervolg op Doom 3, maar het vierde deel wordt ook geen herstart van de serie. Doom 3 was een soort van herstart volgens Hollenshead. Hij verklaarde:

    “It’s a little bit different than those, and if I told you why, I would get my ass kicked when I got back. So I’ll just have to leave it at that. It’s very much deep in development. But everything I’ve seen on it is classic Doom, so I don’t really have worries that people aren’t going to like it and start talking about it.”

Goed nieuws voor alle Doom-fans dus…

Doom 4 is het vervolg op de first-person shooter Doom 3, uit 2004. De game wordt ontwikkeld door id Software. Het wordt interessant om te zien wat id voor plannen heeft met Doom 4. De vorige game uit de serie, Doom 3, is alweer vier jaar geleden verschenen en was eigenlijk een ode aan de originele Doom-game.

Doom 4 zal op een onbekende datum verschijnen voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Verbeemen's avatar

    laat ons drome, euh nachtmerries krijgen 😀

  2.   
    assassin_MKA's avatar

    Volgens hem is Doom 4 zeker GEEN vervolg op Doom 3, maar het vierde deel wordt ook GEEN herstart van de serie. Doom 3 was een soort van herstart volgens Hollenshead. Hij verklaarde:

    Ik snap het niet.
    HEt is geen vervolg en ook geen Remake.
    Wat dan ?

  3.   
    gamers-4-life's avatar

    turkish_assassin schreef, "

    Volgens hem is Doom 4 zeker GEEN vervolg op Doom 3, maar het vierde deel wordt ook GEEN herstart van de serie. Doom 3 was een soort van herstart volgens Hollenshead. Hij verklaarde:"

    Ik snap het niet.
    HEt is geen vervolg en ook geen Remake.
    Wat dan ?

    het is een hèèl ander spel , die hèèl ergens anders over gaat… maar toevallig hete ze hetzelfde & komen ze van de zelfde ontwikkelaar 😉

  4.   
    assassin_MKA's avatar

    gamers-4-life schreef, "

    ”turkish_assassin” schreef, "

    .."

    Ik snap het niet.
    HEt is geen vervolg en ook geen Remake.
    Wat dan ?

    "

    het is een hèèl ander spel , die hèèl ergens anders over gaat… maar toevallig hete ze hetzelfde & komen ze van de zelfde ontwikkelaar 😉

    Een spel die heelemaal ergens anders over gaat ?
    Dan moeten ze andere naam bedenken een geen doom !
    Waarom noemen ze het spel doom 4 als het een heel ander spel is ?
    Omdat ze meer aandacht willen ? omdat doom bekend is ?

  5.   
    ChielB's avatar

    “Heel anders” zal vooral slaan op de insteek van de game, wellicht wat vernieuwingen aan de gameplay. Zoals Hollenshead al zegt wordt het gewoon nog altijd een echte Doom-game, maar hij mag blijkbaar niks verklappen nog waar ze aan werken. Wellicht dat ze tijdens de E3 straks meer bekend gaan maken, leuke trailer misschien er meteen bij. 😉

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als die maar wel afwisselender wordt dan Doom 3 vind ik het best 😛 en nog meer enge momenten aub 😉

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Doom 8)