The Witcher: Rise of the White Wolf mogelijk gecanceld

Vorig jaar maakten we via dit bericht al bekend dat er een nieuwe versie van de game The Witcher naar de Xbox 360 en PlayStation 3 zal komen, getiteld The Witcher: Rise of the White Wolf. Deze versie voor de consoles lijkt echter op losse schroeven te staan…

Volgens een Poolse website is de game namelijk gecanceld wegens de huidige economische situatie. Ontwikkelaar CD Projekt Red zou bezig zijn met Rise of the White Wolf, een nog onbekende franchise binnen het universum van The Witcher en een geheel nieuw tweede deel, The Witcher 2. De geruchten doen de ronde dat van deze drie projecten alleen The Witcher 2 de schifting heeft overleefd en nog in ontwikkeling is.

Woordvoerders van CD Project en uitgever Atari weigerden te reageren, maar de community manager liet op het officiële forum weten dat we binnenkort een update kunnen verwachten. We houden jullie op de hoogte!


In The Witcher: Rise of the White Wolf stap je wederom in de schoenen van Geralt. De keuzes die je maakt zijn allerminst zwart-wit en vaak zul je moeten kiezen voor een minst slechte optie. In deze consoleversie van de game is de wereld om je heen niet alom levendig. De game kent meer vegetatie dan de PC-versie en bovendien zijn er een aantal flinke upgrades gedaan, waaronder een nieuw, soepeler combatsysteem, betere graphics en meer animaties. Het verhaal moet je ongeveer 40 uur bezig kunnen houden.

The Witcher: Rise of the White Wolf verschijnt in de herfst van 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Donaga's avatar

    Het origineel heeft me meer dan 70 uur beziggehouden 😆

  2.   
    Ivvo's avatar

    Neeeee! Ik heb het nog nooit gespeeld, maar ik had me echt enorm verheugd op The Rise of the white wolf. Echt jammer als hij echt gecanceld zou zijn 😥

  3.   
    Dr. D3nVil's avatar

    hoop dat het niet gecanceld word 🙁