[Update] Fallout 3 DLC Broken Steel online verschenen

Major Nelson heeft zojuist laten weten dat Fallout 3 geheel volgens planning is voorzien van een nieuwe bundel met extra content, getiteld Broken Steel. Deze downloadable content (DLC) is tegen een vergoeding van 800 Microsoft Points in huis te halen voor de Xbox 360- en PC-versie van Fallout 3.

Broken Steel zorgt voor een nieuwe verhaallijn, waarmee je vier à vijf uur zoet zult zijn. Daarnaast speelt het geheel zich na het originele einde van de game af, zodat je de wereld van Fallout 3 kunt blijven verkennen, zelfs nadat je de main quest hebt afgerond. De level cap gaat tevens omhoog van 20 naar 30 en er komen nieuwe high-level perks, armor en wapens bij.

Update:
Kort na de release van Broken Steel bleek dat veel gebruikers, inclusief mensen van Bethesda zelf, problemen hadden met het installeren van de PC-versie. Er wordt volgens recente berichten hard gewerkt aan een oplossing. De Xbox 360-versie van Broken Steel schijnt probleemloos te werken.

Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren. Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is op 31 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    jacobdb's avatar

    WAARSHUWING: voor iedereen die mods gebruikt. download de patch (1.5) NIET. er is zit een grote bug in die tot crashes lijd. voor meer info:http://www.bethsoft.com/bgsforums/index.php?showtopic=986090

    dat wou ik ff zeggen voordat iedereen, net als ik zijn spel opnieuw kan installeren

  2.   
    NLkevvNL's avatar

    jacobdb schreef, "WAARSHUWING: voor iedereen die mods gebruikt. download de patch (1.5) NIET. er is zit een grote bug in die tot crashes lijd. voor meer info:http://www.bethsoft.com/bgsforums/index.php?showtopic=986090

    dat wou ik ff zeggen voordat iedereen, net als ik zijn spel opnieuw kan installeren"

    geen probleeme mee heb em op de 360;)

  3.   
    mazterman's avatar

    echt he xbox 360 heb je nooit problemen mee met kk hacks en bugs ( alleen glitchers XD )

  4.   
    RinusReetRidder's avatar

    De vorige DLC van Fallout 3 (The Pitt) was toch niet direct een groot succes op de Xbox 360. 😛 Die had ook enorm veel bugs/glitches. Blijkbaar zijn ze bij bethesda niet erg goed in het maken van dlc 😆

  5.   
    Deadstriker's avatar

    Dat had toen niks te maken met de DLC die gemaakt was door bethesda, Er waren fouten opgelopen omdat ze die DLC ”The Pitt” verkeerd hadden geupload op de servers!!

  6.   
    oke's avatar

    Die ga ik ff downloaden.
    Heb fallout al uit gespeeld en heb wel weer zin in wat extra uurtjes:D

  7.   
    NLkevvNL's avatar

    oke schreef, "Die ga ik ff downloaden.
    Heb fallout al uit gespeeld en heb wel weer zin in wat extra uurtjes:D"

    jaa.. ik heb 1 chille wape..:p

  8.   
    NLkevvNL's avatar

    RinusReetRidder schreef, "De vorige DLC van Fallout 3 (The Pitt) was toch niet direct een groot succes op de Xbox 360. 😛 Die had ook enorm veel bugs/glitches. Blijkbaar zijn ze bij bethesda niet erg goed in het maken van dlc 😆 "

    dat is nie zow hoor. want bij oblivion doet alles et perfect

  9.   
    /DareDevil's avatar

    Zeker dat ik deze samen met OA en The Pitt nog ga downloaden 😆

  10.   
    Donaga's avatar

    Als ik in de laatste kamer ben op het einde van het origineel moet er die meid met me mee komen, maar als ik Broken Steel heb geinstalleerd verschijnt ze niet meer. Ik kan verder niets doen in de kamer en ik zit ook opgesloten 😥
    Moet ik nu de hele game weer over nieuw spelen? 👿

  11.   
    gamefreak654's avatar

    weet iemand hoe je Broken Steel moet downloaden voor fallout 3 ZONDER Microsoft Points te gebruike? 8)