Xbox 360 motion sensing-geruchten nemen toe

De PS3 heeft het al en de Wii dankt er z’n bestaansrecht aan, maar de Xbox doet het nog immer zonder: motion sensing. Oftewel: gamen door te bewegen.

Volgens The Wall Street Journal is Microsoft wel bezig om bewegingstechniek voor de console te maken, maar dan op een andere manier dan gedacht. Een camera zou het uitgangspunt van deze besturing zijn.

De software bij de camera zou bewegingen juist moeten kunnen interpreteren en verwerken naar de game toe. We kennen dit al van de EyeToy, maar Microsoft’s versie zou 3D-technologie gebruiken die vele malen preciezer is.

Verwacht wordt dat de camera, die mogelijk ook voorzien is van een microfoon, volgend jaar gaat verschijnen. Dit jaar zou hij misschien al op de E3 te zien zijn. Een 3rd party motion control voor de Xbox 360 zou binnenkort al moeten verschijnen.

  1.   
    joramovic's avatar

    Ik hoop echt dat dit er komt, als dit echt zo precies zou werken zoals ze zeggen dan wordt dit gewoon een zeer grote vooruitgang voor het gamen, als je weet dat de wii al zoveel verkocht, dan moet dit gewoon nog meer worden verkocht als het werkt. Stel me deze keer niet teleur microsoft 😛 .

  2.   
    Mattmerize's avatar

    Het schijnt dat ze dit ook met de PS3 willen doen. Anyway, er zal een briljante game aan gekoppeld moeten worden, wil het gaan werken (Wii Fit bij het Wii Balance Board bijvoorbeeld. Denk je dat dat Board zo goed had verkocht als Wii Fit er niet bij zat?).

  3.   
    delta62's avatar

    Nah, ik hoef het niet 8)

  4.   
    Kilerden's avatar

    ”delta62″ schreef, "Nah, ik hoef het niet 8) "

    ook niks voor mij nee.

  5.   
    X-doos's avatar

    Die controller is een beetje naäperij van de Wii, maar met een controller is het wel leuk (net als met LittleBigPlanet, daar moet je bij sommige dingen ineens je controller omhoog doen).

  6.   
    Vinstaro's avatar

    Dat lijkt me wel leuk maar ik ke Microsoft dat ding zou dan nooit in de korting staan. 😀

  7.   
    /DareDevil's avatar

    Boeit me niet echt volgesmij heeft iedereen dat wel een beetje gehad

  8.   
    Serg1337's avatar

    XD-oos schreef, "Die controller is een beetje naäperij van de Wii, maar met een controller is het wel leuk (net als met LittleBigPlanet, daar moet je bij sommige dingen ineens je controller omhoog doen)."

    uhm… het is geen controller, het is een camera 🙄 boven all deze reacties zie je als het goed is een lap text, daar staat het in 😛

    @ Vinstaro, hoezo zou het niet in de korting staan? als je bedoeld dat het aan MS licht, dan is de Ps3 ook niet echt goedkoper geworden hoor… en hij verkoopt nogsteets wel goed neem ik aan? 🙄 😛

  9.   
    B4d33nD's avatar

    De Xbox 360 is gewoon de console voor mensen die juist niet rond willen springen voor de TV. Van mij hoeft het allemaal niet

  10.   
    craz's avatar

    B4d33nD schreef, "De Xbox 360 is gewoon de console voor mensen die juist niet rond willen springen voor de TV. Van mij hoeft het allemaal niet "

    Wie zegt dat? Het lijkt mij in principe wel grappig. In ieder geval ik zou het wel halen 🙂

  11.   
    NLkevvNL's avatar

    Kilerden schreef, "

    ”delta62″ schreef, "Nah, ik hoef het niet 8) "

    ook niks voor mij nee."

    hoef k ook nie

  12.   
    wkjehwqkjd's avatar

    Ik vind het niet echt iest voor de xbox 😡