Alex Evans ziet graag een LittleBigPlanet 2

Na het daverende succes van LittleBigPlanet is de vraag nu toch of er een LittleBigPlanet 2 zal komen. Alex Evans, de grote man van Media Molecule, heeft in een interview laten weten dat hij graag een deel twee ziet verschijnen. Hij heeft echter niet gezegd of LittleBigPlanet 2 echt werkelijkheid zal worden. Evans liet weten:

    “I’d love there to be a sequel, put it that way. But that’s not an announcement – although I will say that the entire team is working on LBP.”

Het lijkt er dus op dat we nog wat langer moeten wachten voordat we echt conclusies kunnen trekken.

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet onze creatieve review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3. Een PSP-versie verschijnt eind dit jaar.

  1.   
    Mattmerize's avatar

    Geweldig! LittleBigPlanet is een van mijn favoriete games, dus een sequel zou ik maar al te fijn vinden.

  2.   
    Tha Destiny's avatar

    Tha Destiny wilt geen LittleBigPlanet 2.

    Het idee achter LBP is toch dat door user created content de game een langere levensduur krijgt, wat kunnen nog in LBP 2 gaan doen om het vernieuwend te houden?

  3.   
    DaxPg's avatar

    Tha Destiny schreef, "Tha Destiny wilt geen LittleBigPlanet 2.

    Het idee achter LBP is toch dat door user created content de game een langere levensduur krijgt, wat kunnen nog in LBP 2 gaan doen om het vernieuwend te houden? "

    Ten eerste heeft Evans nog niets aangekondigd en daarbij denk ik persoonlijk dat het sowieso niet echt als vervolg gezien moet worden. Het zal denk ik meer een enorme add-on zijn met misschien wel een nog groter schala aan tools (en bijbehorende tutorials). Mocht het ooit zover komen ga ik m zeker halen.

  4.   
    jungler's avatar

    ze zouden dat kunnen doen maar je kan alles gwn uitbrengen op dlc niet?

  5.   
    nurie's avatar

    Casual gamers kopen niet vaak DLCs

  6.   
    DaxPg's avatar

    nurie schreef, "Casual gamers kopen niet vaak DLCs"

    Precies, en daarbij heeft niet iedereen een creditcard om DLC te kopen. Plus ik denk dat ze echt veel met een nieuwe LBP kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld echt ook 3rd person of zoiets. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  7.   
    ps3 gek's avatar

    Ik zou ook graag een nieuw deel zien: Als mijn levels niet steeds instorten… Weet iend hoe ik dit kan oplossen? Ik heb zo vaak problemen bij het maken van levels. Als ik bijvoorbeeld ergens een schakelaar vastplak en dan het level start, dan laat in eens alle lijm los. Vrienden van mij zeggen steeds dat het dan maar aan mij ligt, maar wat doe ik dan fout? Iemand meer met hetzelfde probleem? 🙁 Dat is namelijk de rede dat ik het niet meer speel… Ik had een prachtig gedetailleerd Uncharted level, maar stortte uiteindelijk steeds in en iedere keer als ik het weer opnieuw maakte brak het na een tijdje gewoon weer af… 😥

  8.   
    amine98324's avatar

    Ik zeg:doen!

  9.   
    Alfa Warrior's avatar

    Vinden jullie de naam: Alex Evans niet erg veel lijken op Half-life 2’s Alex Vans ??? Toeval of niet?