Nieuwe informatie omtrent killstreaks en wapens van Modern Warfare 2

Vorige week werd al meer bekendgemaakt omtrent de custom killstreaks in Modern Warfare 2 en vandaag duikt weer een stapel nieuwe informatie op. Deze keer gaat het over de mogelijke killstreaks, maar ook combinaties van wapens komt aan bod.

Het kogelvrije schild is een keuze als primair wapen en niet een extra optie via bijvoorbeeld de rechter bumper. Anders gezegd kan je geen groot wapen kiezen als je voor het schild kiest. Je kunt in Modern Warfare 2 echter wel shotguns als secundair wapen kiezen, zodat je het schild kunt combineren met een SPAS-12. De Barrett .50 cal is de eerste sniper rifle die je kunt gebruiken. Deze is beschikbaar vanaf level 4, het punt waarop je ook create-a-class vrijspeelt.

Verder kan je Semtex gebruiken en dit werkt hetzelfde als een sticky grenade: het explodeert na een aantal seconden en is ideaal om te gebruiken tegen mensen met schilden. Ook zal je emblemen vrijspelen en worden mensen uit je party in de game geïdentificeerd met een blauwe markering boven hun hoofd, zodat je gemakkelijk bij je vrienden in de buurt kunt blijven.

Zoals we al weten zijn er ontzettend veel verschillende beloningen voor killstreaks en vanaf een bepaalde rank kan je zelf aanpassen in welke volgorde ze geactiveerd worden. Hieronder vind je enkele beloningen.

Care Package: Dit geeft spelers een speciale granaat die rode rook veroorzaakt. Na enkele seconden laat een helikopter een krat vallen met daarin een bonus. Dit kan variëren van ammo, health of zelfs een andere killstreak beloning. Je kunt bijvoorbeeld ineens een beloning krijgen die je normaal pas na 10 kills krijgt. Wees echter op je hoede, want zowel teamgenoten als vijanden kunnen jouw krat stelen als je er niet snel genoeg bij bent.

Predator Missile: Deze beloning zorgt ervoor dat je de map van bovenaf bekijkt in zwart-wit en langzaam zoomt alles in terwijl een raket omlaag valt. Vijanden lichten op met rode vierkantjes en je kunt vervolgens de raket sturen en met de rechter trigger ook sneller laten vallen. Een beloning waarmee je zonder problemen vier vijanden tegelijk kunt doden.

Sentry Gun: Deze beloning is voor luie mensen, want je hoeft er niets aan te doen. Plaats een sentry gun op een strategische locatie en laat deze automatisch vijanden afknallen.

Voertuigen: De helikopters uit Call of Duty 4 zijn weer terug, maar deze keer zijn er diverse varianten. Zoals we in een trailer al zagen kun je ook een AC-130 Gunship oproepen. Mochten beide teams voertuigen in de lucht hebben, dan zullen deze proberen om elkaar uit de lucht te schieten.

Deathstreaks: Als je een aantal keren doodgaat krijg je soms nieuwe perks, de zogeheten deathstreaks. De deathstreak “Copycat” zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de volledige voorzieningen van een vijand overneemt, als je door iemand vier keer bent gedood.


Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie. Dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, een sneeuwscooter en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Daarnaast keren ook enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish.

Lees meer over Modern Warfare 2 in onze E3-preview en Special Ops-preview!

Modern Warfare 2 wordt rond 10 november van dit jaar verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Boxer's avatar

    Deathstreaks: Als je een aantal keren doodgaat krijg je soms nieuwe perks, de zogeheten deathstreaks. De deathstreak “Copycat” zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de volledige voorzieningen van een vijand overneemt, als je door iemand vier keer bent gedood.

    bedoelen ze hierme?

  2.   
    Aftermath's avatar

    dat stelen van die care package is best rot

  3.   
    Aftermath's avatar

    boxer schreef, "

    Deathstreaks: Als je een aantal keren doodgaat krijg je soms nieuwe perks, de zogeheten deathstreaks. De deathstreak “Copycat” zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de volledige voorzieningen van een vijand overneemt, als je door iemand vier keer bent gedood.
    "

    bedoelen ze hierme?

    dan krijg je gewoon die uitrusting van die vijand.. dat kan een voordeel zijn

  4.   
    ChielB's avatar

    Precies, als jij een lage rang hebt en dus minder krachtige/speciale wapens hebt en je wordt door dezelfde persoon 4 keer gedood, dan kan je met die copycat perk dus zijn uitrusting overnemen en dus ook in dat potje (of totdat je zelf weer doodgaat, dat is nog onduidelijk) van die betere wapens gebruik maken.

  5.   
    ChielB's avatar

    wfptyphoon schreef, "dat stelen van die care package is best rot"

    Die wordt al na een paar seconden gedropt, dus het zal denk ik wel meevallen. Je kunt alleen de pech hebben dat je net gedood wordt door een tegenstander en dat die dus met je package aan de haal gaat. 😉

  6.   
    EEkh00rn's avatar

    HEEL ERG VET

  7.   
    Burrows's avatar

    Vet:D

  8.   
    nanathan's avatar

    ChielB schreef, "Precies, als jij een lage rang hebt en dus minder krachtige/speciale wapens hebt en je wordt door dezelfde persoon 4 keer gedood, dan kan je met die copycat perk dus zijn uitrusting overnemen en dus ook in dat potje (of totdat je zelf weer doodgaat, dat is nog onduidelijk) van die betere wapens gebruik maken."

    zeer handig voor beginners die tegen anciens spelen

  9.   
    Deadstriker's avatar

    Hopelijk is het ”Schild” niet ondoordringbaar want met een 50cal knal je er zo doorheen. 😆

  10.   
    jungler's avatar

    dit word zalig !!!

  11.   
    nurie's avatar

    ah man die sentry gun en raketten kunnen echt overpowered zijn 🙁

  12.   
    ChielB's avatar

    Zoals je in de (eveneens vandaag geposte) trailers kunt zien lijkt dat best mee te vallen. Zo’n raket doet weinig als iemand ergens binnen is en je moet dan ook maar net goed mikken.

  13.   
    Th3 Click3r's avatar

    Word leuk:D

  14.   
    brend5's avatar

    ownage

  15.   
    nurie's avatar

    ahh dat vind ik wel fet, er zijn altijd van lvlers die een hoog lvl zijn maar er eigenlijk niets van kunnen, als die nou eens door een nieuweling worden gepwnt, copycats 🙂

  16.   
    N360Gamer's avatar

    De Barrett .50 sniper was zo’n beetje de dikste sniper (en laatst vrijspeelbaar) van Cod4 en nu begin je met dat wapen?!? 😮 😕 Verder wel vette shit! Maar wel hopen dat er geen overpowerde wapens of streaks zijn, want dat kan idd het geval zijn.. Nja Activision kennende zal daar wel goed overna gedacht zijn 🙂

  17.   
    anilcan96's avatar

    veel informatie maar wel handige