Analist Michael Pachter: Borderlands begint aan zelfmoordmissie

Spoedig ligt Borderlands in de winkels en de game kan al op veel fans rekenen, maar volgens analist Michael Pachter is Borderlands op een zelfmoordmissie gestuurd. De concurrentie met titels als Dragon Age: Origins en Modern Warfare 2 is volgens de analist te groot. Pachter verklaarde:

    “Sent to die. I think Borderlands is the definition of a game that should have had its own window and not be up against all this stuff. It’s absolutely the same audience. I don’t think it’s as much an RPG as they would like us to believe. If it’s an RPG, Dragon Age is going to kick its butt; and if it’s a shooter, Call of Duty or something else is going to kick its butt.”

Spoedig zullen we weten of Borderlands genoeg in huis heeft om stand te houden tussen al het geweld van de diverse andere games dit najaar.

Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze uitgebreide E3-preview of bekijk ons video-interview met Randy Pitchford.

Borderlands verschijnt 23 oktober voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie volgt op 30 oktober.

  1.   
    Jonah's avatar

    Ach, verklaar dan maar eens het gigantische aantal pre-orders op Steam. 😉

  2.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    dit soort dingen zul je altijd hebben. er zijn altijd iedere maand grote namen die uitkomen dus je zult er eerst mee moeten beginnen om dit soort dingen te zeggen. doe je het volgend jaar dan heb je te maken met bfbc2 ipv mw2 dus we zien wel. 8)

    niet geschoten altijd mis.

  3.   
    ChielB's avatar

    Jonah schreef, "Ach, verklaar dan maar eens het gigantische aantal pre-orders op Steam. 😉 "

    Het blijft een uitspraak van Michael Pachter, dat zegt ook aardig wat. 😛

  4.   
    Jonah's avatar

    ChielB schreef, "

    ”Jonah” schreef, "Ach, verklaar dan maar eens het gigantische aantal pre-orders op Steam. 😉 "

    Het blijft een uitspraak van Michael Pachter, dat zegt ook aardig wat. 😛 "

    Daarom. 😛

  5.   
    matdriks's avatar

    ik heb ook al gepre-ord.
    Was al van plan hem te gaan kopen, heb hem nu op firstlook event gedaan.
    Toen was ik helemaal overtuigd.

  6.   
    Slayer61's avatar

    Dit had ik gehoord op Bonus Round bij Gametrailers.com.

    Ik denk toch wel dat Borderlands goed gaat verkopen, en ik kan er in iedergeval niet op wachten,

  7.   
    Neolite's avatar

    Gearbox neemt inderdaad een grote gok met het nu uitbrengen van Borderlands. Met grote titels als MW2 en AC2 gaat Borderlands veel concurrentie krijgen. Maar dat houd niet per definitie in dat het spel daarmee heel weinig zal gaan verkopen. Het heeft immers al heel veel pre-orders en het onderscheidt zich mede door de grafische stijl zodanig van de rest dat ook al is er veel concurrentie, Borderlands niet per definitie niet goed gaat verkopen. 😉

  8.   
    The Beaver's avatar

    als je er zo over nadenkt Heeft Hij wel gelijk, alleen het is ook weer overdreven,de Gamers moeten de game Analyseren niet Hij.

  9.   
    JonsoN's avatar

    Kweet wel zeker dat borderlands goed gaat verkopen, het spel spreekt mij in ieder geval veel meer aan de dat ouwe MW2, Dat de hype rondom MW2 zo groot is vind ik niet te begrijpen.. En wordt dragon age nou echt zo goed?.. Ik analyseer dat Borderlands, Dragonages’s BUTT gaat KICKEN! 👿